Ново зареждане на продукти Yamamoto Nutrition в раздел Онлайн магазин! Топ качество на страхотни цени!

HERICIUM – YAMAMOTO RESEARCH

Ревю на Белчо Христов
Разпродажба!

HERICIUM – YAMAMOTO RESEARCH

23.99 лв.

Изчерпан

E-mail, за да ТЕ информирам при наличност:

Описание

Hericium erinaceus е необичайна гъба, която поради външния си вид е получила няколко любопитни имена, включително “Лъвовата грива”, “Маймунската глава”, “Маймунската гъба” и т.н. Тази гъба се среща много рядко, много добре се усвоява от гледна точка на бионаличност, т.е. е бил използван в продължение на хиляди години в много традиционни лекарства, от традиционната китайска медицина до Япония (за стомашно-чревни проблеми), но също така се оказва, че много народи са я използвали като цикатризант. На Изток тази гъба придава “нерви от стомана” и “памет като на лъв”, а тези ефекти наскоро бяха потвърдени от западните научни изследвания.

Много изследвания приписват на Hericium следните ползи:

>противораков мощен тласък

>антиоксидантна защита на много високо ниво

>противовъзпалително въздействие

>доказани пребиотични свойства на гастро-ентерично ниво

Всъщност това е причината, поради която в микотерапията лекарствената “гъба на върхови постижения” за възпалителни и инфекциозни патологии включва лигавицата на храносмилателната система, тъй като тя балансира чревната бактериална флора, като я подхранва, свързва стомашно-чревните лигавици от нагряването им, което помага за решаване на проблеми с чревната пропускливост (като синдром на пропускливи черва), който сред различни тежки нарушения благоприятства повторната поява на млечница и цистит.

Поради успокояващия и лечебния си ефект, той винаги се е използвал като средство за лечение на различни видове гастрити, по-специално при гаматит при соматизация, но също така и при хеликобактер Пилори и разстройства на хиаталната и гастродуоденална херния. Следователно, той има по-специално общо успокояващо и пробиотично действие върху стомашно-чревния участък, по-специално обаче върху „ентеричната нервна система“, наричана още втори мозък или ентеричен мозък.

БИОЛОГИЯ НА АКТИВНИТЕ СЪСТАВКИ

Специфичността на дейностите, при които тази лекарствена гъба е ефективна, се дължи на двете активни съставки, които съдържа:

>eринацин

>eрикенони

Te могат да преминат кръвно-мозъчната бариера и да предпазят невроните от увреждане от някои невротоксични вещества, стимулират възстановяването и регенерацията на нервните клетки и индуцират генетична експресия на невронния растежен фактор (NGF – Nerve Growth Factor) в мозъка. В момента се счита за най-мощния природен стимулант на експресията на скъпоценния NGF. Коефициентът на растеж на нервите (NGF) е открит през 50-те години на миналия век от италиански учен, наречен Рита Леви Монталчини, който предприема непрекъснати изследвания на тази протеинова молекула и нейния механизъм на действие в продължение на около тридесет години, за което през 1986 г. тя получава Нобеловата награда за медицина заедно с американецът Стенли Чоен. Този протеин е много важен за нервната ни система, тъй като дава възможност за развитието, растежа и развитието на синапсите и оцеляването както на централните, така и на периферните неврони. Този пептид се произвежда от голям брой клетки, като клетките на имунната система, но производството му намалява при определени патологични или свързани с възрастта условия. За съжаление, NGF не може да се използва за лечение или профилактика, тъй като не може да премине кръвно-мозъчната бариера. Ето защо Херикум би могъл да играе изключителна роля, тъй като е съставен от естествени съединения с ниско молекулно тегло, които надвишават кръвно-мозъчната бариера, за да благоприятстват синтеза на този фактор за растеж на нерва и ресинтезата на миелина от клетките на нервната система , регулиращи растежа на аксоните, дългата цитоплазмена част на нервната клетка, чрез механизми на стимулация и регенерация на клетките. Ето защо е интензивно изучен елемент, за да се намери лек за някои от най-сериозните заболявания, които засягат нервната система, като амиотрофична латерална склероза (ALS), болест на Алцхаймер и множествена склероза. Като се имат предвид тези факти, разбираемо е, че изследователите стават все по-любопитни за това хилядолетно лекарство по отношение на “неврозащитата”, предотвратяваща поддържането на когнитивните функции, паметта и концентрацията, но също и като подкрепа в дегенеративни и лесионни ситуации. Използвана като естествена „ноотропна“ добавка, нейната активност ще се съсредоточи върху по-голяма „неврозащита“ срещу свързана с възрастта загуба на памет и когнитивна дисфункция, също така подобряване на проводимостта на сигналите между невроните, улесняване на по-добра концентрация и фокус в ежедневните дейности.

ПРИЛОЖЕНИЕ НА ПРОДУКТА

Hericium е род ядливи гъби от семейство Hericiaceae. Видовете от този род са бели и месести и растат върху мъртва или умираща дървесина. Плододаващите тела приличат на маса от крехки икловидни шипове, които са окачени или от разклонена опорна рамка, или от здрава, неразклонена възглавница от тъкан. Тази отличителна структура е спечелила вида Hericium с множество общи имена – маймунска глава, лъвска грива и мечка глава са примери. И четирите вида, открити в Северна Америка, са годни за консумация и са сред най-безопасните и най-безпогрешните гъби. Херициумът се използва широко и в Китай. Този род се култивира лесно. В народната медицина на Китай и Япония видовете Hericium са високо ценени заради предполагаемите им лечебни свойства. Има значителен изследователски интерес към възможните биоактивни свойства на този вид, като в лабораторни проучвания са изолирани и оценени няколко съединения, въпреки че към 2018 г. няма висококачествени клинични изследвания, които да сочат, че гъбите Hericium имат някакви лекарствени или биологични ползи. Родът Hericium произвежда фитохимикалите, еринацините и хериценоните, които са метаболити на циатана при основни изследвания за техните възможни биологични свойства.

Спад в уменията за памет и мислене при възрастни хора, което е повече от нормалното за тяхната възраст.

Приемането на 2 капсули Херициум na Yamamoto , съдържащи общо 1 грам Hericium erinaceus в продължение на 16 седмици, подобрява умствената функция при възрастни мъже и жени с лек умствен спад. Въпреки това, в рамките на четири седмици след спиране на добавкaтa, умствената функция изглежда намалява. Подуване (възпаление) на стомаха (гастрит).

Ранните изследвания показват, че приемът на Hericium erinaceus (неизвестна доза) преди хранене в продължение на 3 месеца подобрява болката в горната част на стомаха при повече хора с дългосрочно подуване на стомашната лигавица в сравнение с плацебо.

Изглежда също така намалява развитието на предракови клетки в стомаха на хората с това състояние. Hericium участва и подобрява симптоми като:

>безпокойство

>рак

>деменция

>депресия

>диабет

>стомашни язви

>инфекции с H. pylori

>висок холестерол

>множествена склероза

>болестта на Паркинсон

>отслабване заздравяване на рани

НАЧИН НА УПОТРЕБА И ПРИЕМ

По стандарт, приемайте 1 капсула всеки ден, с 200 мл вода.

ВЪЗМОЖНИ СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ ОТ ХЕРИЦИУМ

Когато се приема през устата: Hericium erinaceus е БЕЗОПАСЕН за период до 16 седмици. Страничните ефекти са леки и могат да включват стомашен дискомфорт. Няма достатъчно надеждна информация, за да се знае дали Hericium е безопасен, когато се използва за повече от 16 седмици.

Когато се прилага върху кожата: няма достатъчно надеждна информация, за да се знае дали Hericium erinaceus е безопасен, когато се прилага върху кожата или какви странични ефекти могат да бъдат.

Бременност и кърмене: няма достатъчно достоверна информация, за да се знае дали Hericium erinaceus е безопасен за употреба при бременност или кърмене

Диабет: Hericium може да понижи кръвната захар. Внимавайте за признаци на ниска кръвна захар (хипогликемия) и следете внимателно кръвната си захар, ако имате диабет и използвате Hericium erinaceus.

Хирургия: Hericium erinaceus може да забави съсирването на кръвта. Това може да причини допълнително кървене по време и след операцията. Спрете да използвате Hericium erinaceus поне 2 седмици преди планирана операция.

© АВТОРСКИ ПРАВА ВЪРХУ ТЕКСТОВИ, СНИМКОВ И ВИДЕО МАТЕРИАЛ Белчо Христов е биолог консултант на Yamamoto Nutrition – България. Всеки тексови, снимков и видео материал за всички ревюта на продукти Yamamoto Nutrition са със запазени авторски права. Абсолютно забранено е използването им в други сайтове и социални мрежи!

Внимание!Не превишавайте препоръчителната дневна доза. Хранителните добавки не са заместител на храната. Разнообразната, добре балансирана диета и здравословния начин на живот са много важни. Пазете от деца. Съхранявайте на проветливо и сухо място при стайна температура.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “HERICIUM – YAMAMOTO RESEARCH”