KRILL OIL – YAMAMOTO NUTRITION

Ревю на Белчо Христов

KRILL OIL – YAMAMOTO NUTRITION

80.00 лв.

Вече от много години любим източник на омега-3 мазнини е маслото от крил (крилът е скаридоподобен, ракообразен зоопланктон от разреда Euphausiacea). Всеки път, когато ново изследване върху маслото от крил се появи по списанията, списъкът с полезните му за здравето качества става все по-дълъг, а освен това разликите между рибеното масло и маслото от крил стават все по-известни.

Изчерпан

E-mail, за да ТЕ информирам при наличност:

Описание

АНАЛИЗ ВЪРХУ ПРОДУКТЪТ KRILL OIL

Вече от много години любим източник на омега-3 мазнини е маслото от крил (крилът е скаридоподобен, ракообразен зоопланктон от разреда Euphausiacea). Всеки път, когато ново изследване върху маслото от крил се появи по списанията, списъкът с полезните му за здравето качества става все по-дълъг, а освен това разликите между рибеното масло и маслото от крил стават все по-известни.

Гените имат „превключватели”, които могат да бъдат включвани и изключвани, и които контролират почти всички биохимични процеси във вашето тяло. Хранителните вещества, като например омега-3 мазнините, контролират тези „превключватели”. Черният ви дроб играе главна роля в това как вашият организъм използва въглехидратите и липидите, как употребява омега-3 и омега-6 мазнините и определя хранителния ви статус, а също и как се повлияват гените в съответствие с това.

Мастните киселини помагат в насочването на метаболитните процеси, например в производството на глюкоза, синтезирането на липидите, енергията в клетките, оксидирането и още много други. Днес ние знаем, че различни източници на омега-3 мазнини влияят различно върху тъканта на черния дроб, затова и стартирахме това изследване.

Маслото от крил наистина влияе върху метаболизма и подобрява гените

Маслото от крил:

  • Подобрява метаболизма на глюкозата в черния дроб
  • Подпомага липидния метаболизъм
  • Помага в регулирането на митохондриалната дихателна верига
  • Понижава холестеролния синтез
  • Подобрява симптомите на хипертония

„Повишеното производство на глюкоза в черния дроб се свързва с метаболитни заболявания при хората , но сега ние наблюдаваме, че добавката на масло от крил благоприятно променя проявата на гените, регулиращи метаболизма на глюкозата в черния дроб.”

Предишни изследвания показват, че маслото от крил може да понижи нивата на кръвната захар като повиши поемането на глюкоза в тъкани, различни от чернодробните. В друго изследване, в което директно се сравняват маслото от крил и рибеното масло, се посочва, че маслото от крил е значително по-ефективно при намаляването на нивата на триглицеридите.

Тези изследвания провеждат идеята, че маслото от крил може да донесе значителни ползи на хора с метаболитни нарушения – като затлъстяване и диабет тип 2 – заболявания, придобили епидемични размери в днешно време. От омега-3 мазнините зависи здравето на клетките ви и на вашето ДНК главно заради начина, по който те влияят върху клетъчните мембрани. Именно тези клетъчни мембрани са жизненоважни при „включването” и „изключването” на гените, защото в тях се намират рецептори, които отговарят на хормоните и на други агенти, които от своя страна са повлияни от мастните киселини.

Мембраните на вашите клетки съдържат EPA, DHA и фосфолипиди и това помага на молекулите да преминават навън и навътре в клетките. Ето защо наличието на висококачествени мастни киселини във вашия организъм е от решаващо значение за поддържането на клетъчните мембрани, които работят като добре смазани малки машини.

Яденето на морски дарове е добра алтернатива? В идеалния случай човек трябва да получава всичките си витамини, минерали и есенциални мастни киселини от храните. Това съветвам пациентите си, но знам, че не винаги е възможно. Американската сърдечна асоциация препоръчва редовната консумация на риба, поне два пъти седмично, за здравето на сърцето. За тези, които предпочитат вегетариански алтернативи, консумацията на определени храни може да бъде добър източник на алфа-линоленова киселина (ALA), която може да бъде превърната в DHA. ALA може да се намери в храни като ленено семе, орехи, соя, чиа семена и семена от коноп. Ако разчитаме единствено на храна, консумацията на адекватни DHA и EPA от животински източници може да бъде предизвикателство поради замърсяването на нашия океан. Например рибите като скумрия, риба меч, бас, акула и риба тон имат тенденция да имат по-високи от средните нива на живак и трябва да се ядат умерено. Риби като сьомга, сом, аншоа, сардина, херинга, пъстърва и тилапия имат по-ниски нива на живак, но нивата могат да се добавят, ако се консумират повече от два или три пъти седмично. Рибеното масло и маслото от крил могат да окажат влияние върху следните общи състояния на здравето.

БИОЛОГИЯ НА АКТИВНИТЕ СЪСТАВКИ

Източници на DHA и EPA? Рибеното масло очевидно идва от рибата. Обикновено търговското рибено масло идва от риба тон, херинга и сардини. Когато се извлича, рибеното масло обикновено има бял или жълт цвят. Като цяло той има ниски антиоксидантни свойства, което означава, че не действа добре като антиоксидант. Когато се консумира, той се доставя в организма като триацилглицерид (TAG). Рибеното масло с търговско качество трябва да премине през допълнителни процеси на пречистване, за да елиминира тежките метали, които могат да присъстват.

По същия начин маслото от крил идва от крил, ракообразни, добивани от района на Антарктида. Крил се храни с фитопланктон и морски водорасли и се намира в дъното на хранителната верига. В резултат на това в естественото им местообитание крилът има почти никакво излагане на тежки метали, така че не се изисква допълнително пречистване. Крил е малко, червено, подобно на омари същество, открито в южната част на Атлантическия океан. Криловото масло е есенциална мастна киселина с отличителен червен цвят. Тя е по-скъпа от рибеното масло. Когато се консумира, той се доставя в организма във фосфолипиди. В световен мащаб крилът е по-обилен от рибата, така че общо, извличането на адекватен DHA / EPA от крил има повече потенциал за дългосрочна устойчивост, отколкото извличането на тези масла от риба.

ПРИЛОЖЕНИЕ НА ПРОДУКТА

АРТРИТ

Остеоартритът обикновено е резултат от общо износване на ставите. Той е резултат от унищожаването на хрущяла, който действа като възглавница, покриваща костта. Ранните признаци на остеоартрит могат да започнат, когато индивидът е на около 40 години и може да прогресира като една възраст. Симптомите включват болки в ставите, отокът се втвърдява и загуба на ставна функция. Естествените алтернативи се търсят от мнозина, за да помогнат при симптоми. Обикновено лекарите предписват нестероидни противовъзпалителни средства (НСПВС), като ибупрофен, напроксен и индометацин.

Крил масло: изследване от 2007 г. в American Journal of Clinical Nutrition показва, че 300 mg масло от крил „значително инхибира възпалението и намалява артритните симптоми в кратък период на лечение от 7 и 14 дни“. 2016 двойно-сляпо, плацебо-контролирано проучване на пациенти с лека болка в коляното показа, че маслото от крил може да намали болката при дневни дози от 2000 mg на ден.

ЗДРАВЕ ЗА СЪДОВАТА СИСТЕМА

Сърдечно-съдовите заболявания са основен убиец на хора от цял ​​свят. Има различни рискови фактори, които допринасят за увеличения риск от сърдечни и съдови заболявания. Омега-3 мастните киселини може да са от полза.

Крил масло: изследване от 2015 г. в British Medical Journal заключава: „Маслото от Крил може да доведе до умерено подобряване на сърдечно-съдовите рискове, по-специално ендотелната дисфункция и HDL при пациенти с диабет тип 2.“ Ползите обаче важат и за тези, които нямат диабет. Изследване от 2017 г. в Nutrition Reviews също показа, че маслото от крил може да бъде от полза за сърцето, като намалява лошия (LDL) холестерол и триглицеридите, и двата рискови фактора за сърдечни заболявания, когато нивата са повишени в кръвта.

ВЪЗПАЛЕНИЯ

Възпалението възниква, когато има дисбаланс в тялото – в известен смисъл тялото е вътре в „огън“. По време на стрес тялото произвежда стероиден хормон, наречен кортизол в излишък. Когато кортизолът е повишен, тялото произвежда възпалителни химикали, наречени простагландини. Възпалението може да се оцени и чрез измерване на нивата на С-реактивен протеин (CRP) в кръвта. Повишените нива на CRP повишават риска от рак и сърдечни заболявания, показва проучване от 2017 г. в Journal of the American College of Nutrition. През 2008 г. изследването на Юпитер показва, че статините с понижаване на холестерола могат да намалят възпалението. Криловото масло и рибеното масло също могат да играят роля.

Крил масло: проучване от 2016 г. показа, че маслото от крил в доза от 500 mg два пъти на ден може да помогне за намаляване на нивата на CRP повече от рибеното масло при доза от 2000 mg два пъти на ден. Проучване за 2007 г. в Journal of the American College of Nutrition показа, че маслото от крил в доза от 300 mg на ден може да понижи нивата на CRP с почти 20 процента.

ПАМЕТ

С напредване на възрастта опасенията за паметта стават все по-чести. Болестта на Алцхаймер, най-често срещаната форма на деменция, няма специфично лечение и може да причини огромно неудовлетворение и предизвикателства както на пациента, така и на лицата, полагащи грижи. Симптомите включват забравяне на имена и объркване в ранните етапи, докато късният стадий на Алцхаймер може да отстъпи място на по-тежки проблеми, като параноя и насилие. По-малко от талат-стаген един процент от случаите на болестта на Алцхаймер се появяват преди навършване на 65-годишна възраст, но учените прогнозират, че след 65 години един от девет души е изложен на риск. Природните лечения като куркума и Boswellia изглеждат полезни заедно с DHA и EPA.

Крил масло: изследване от 2017 г. в International Journal of Molecular Sciences показа, че маслото от крил може да помогне за намаляване на оксидативния стрес в мозъка и намаляване на бета-амилоидните отлагания, което се смята, че е причината за болестта на Алцхаймер. В момента се провеждат още изследвания.

ВИСОКИ ТРИГЛИЦЕРИДИ

Триглицеридите са вид мазнини, които циркулират в кръвта. Идеалните нива трябва да измерват по-малко от 150 mg / dl (или по-малко от 1,7 mmol / L). Повишените нива са рисков фактор за сърдечен удар и инсулт. Понижаването им чрез консумация на диета с ниско съдържание на захар и ниско-просто въглехидрати също може да бъде полезно, но понякога това не е достатъчно. Може да се обмисли добавка за EPA / DHA.

Крил масло: проучване от 2014 г. показа 10-процентно намаление на триглицеридите в отговор на маслото от крил. Проучване за 2017 г. в Nutrition Reviews на 662 пациенти показа подобни резултати при тези, които са консумирали масло от крил. Други проучвания подкрепят тези открития.

НАЧИН НА УПОТРЕБА И ПРИЕМ

Приемайте продукта в доза от 3 дражета, еднократно, след хранене богато на протеин и мазнини.

Още масла от Yamamoto:

ЗАЩО ДА ЗАЛОЖИТЕ ТОЧНО НА ТОЗИ ПРОДУКТ – ПРИЧИНИ И ПОЛЗИ

Защото е балансиран и натурален.

Още продукти от морски суровини:

СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ ОТ УПОТРЕБА НА КРИЛ

Криловото масло е БЕЗОПАСНО за повечето възрастни, когато се използва подходящо за кратък период от време (до три месеца). Най-честите странични ефекти на криловото масло са свързани със стомаха и подобни на тези на рибеното масло. Тези ефекти включват стомашен дискомфорт, намален апетит, промяна на вкуса, киселини, рибни изригвания, подуване на корема, газове, диария и гадене. Приемът на масло от крил през устата също може да причини кожата на лицето да стане по-мазна. В много редки случаи маслото от крил може да повиши кръвното налягане.

Специални предпазни мерки и предупреждения:

Бременност и кърмене: не се знае достатъчно за използването на масло от крил по време на бременност и кърмене. Стойте на сигурна страна и избягвайте използването. Нарушения на кървенето: Тъй като маслото от крил може да забави съсирването на кръвта, има опасения, че може да увеличи риска от кървене при хора с нарушения в кървенето. Докато не се знае повече, хората с такива състояния трябва да използват предпазливо масло от крил.

Диабет: криловото масло може да понижи нивата на кръвната захар при хора с диабет. Внимавайте за признаци на ниска кръвна захар (хипогликемия) и следете внимателно кръвната си захар, ако имате диабет и използвайте крил масло.

Затлъстяване: крил масло може да понижи ефективността на инсулина при хора с наднормено тегло или затлъстяване. Това може да увеличи риска от развитие на диабет или сърдечни заболявания.

Алергия към морски дарове: някои хора, които са алергични към морски дарове, също могат да бъдат алергични към добавки с масло от крил. Няма надеждна информация, която да показва каква е вероятността хората с алергия към морски дарове да имат алергична реакция към масло от крил; Въпреки това, докато не се знае повече, избягвайте употребата на крил масло или го използвайте предпазливо, ако имате алергия към морски дарове.

Хирургия: тъй като маслото от крил може да забави съсирването на кръвта, има опасения, че може да увеличи риска от кървене по време и след операцията. Спрете да използвате масло от крил поне 2 седмици преди планирана операция. Лекарства, които забавят съсирването на кръвта (антикоагулант/антитромбоцитни лекарства взаимодействат с Krill Oil. Криловото масло може да забави съсирването на кръвта.

Приемът на масло от крил заедно с лекарства, които също забавят съсирването, може да увеличи шансовете за поява на синини и кървене. Някои лекарства, които забавят кръвосъсирването, включват аспирин, клопидогрел (Плавикс), диклофенак (Волтарен, Катафлам и други), ибупрофен (Advil, Motrin, други), напроксен (Anaprox, Naprosyn, други), далтепарин (Fragmin), enoxaparin (Lovenox), хепарин, варфарин (Coumadin) и други.

Компания

Yamamoto Nutrition

Yamamoto Nutrition е Италианска компания, която работи само с японски суровини! Продуктите им са хранителни добавки от най-висок клас, които се произвеждат в Италия. Хранителни добавки Yamamoto можете да намерите тук на най-ниски цени, без компромис в качеството.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „KRILL OIL – YAMAMOTO NUTRITION“

Най-рейтингови продукти

Продуктови категории