Ново зареждане на продукти Yamamoto Nutrition в раздел Онлайн магазин! Топ качество на страхотни цени!

LACTOMEL – YAMAMOTO RESEARCH

Ревю на Белчо Христов

LACTOMEL – YAMAMOTO RESEARCH

61.99 лв.

Изчерпан

E-mail, за да ТЕ информирам при наличност:

Описание

Във последно време се появяват все повече научни доказателства за това как здравата и балансирана чревна бактериална флора може да обуслови психофизичното здраве на цялото ни тяло. Един от най-известните, изследвани и използвани лактобацили е Lactobacillus reuteri, който обикновено присъства в чревната лигавица от първите часове на живота, като е част от този важен имунитет, предаван от майката на новороденото, включително чрез майчиното мляко.

Този пробиотичен лактобацилус обикновено се използва в случай на онези смущаващи газови колики при деца, характерни за първите няколко месеца и особено за тези, хранени с изкуствено мляко и има отлични резултати. При възрастните от друга страна, концентрацията му може да намалее в ситуации на стрес, спадане на имунната защита и продължителната употреба на антибиотици и е особено полезна в случаи на диария, гастроентерит и синдром на раздразненото черво, но също така може да подобри атопичния дерматит и инфекции на урогениталната система.

Lactobacillus reuteri действа, като произвежда “реутерин” (вещество с антимикробно действие), млечна и оцетна киселина, които чрез понижаване на pH на храносмилателния тракт противодействат на растежа на патогенните бактерии.

Lactobacillus reuteri е показан и в случаи на инфекции със салмонела, които могат да бъдат заразени от храни, които се считат за рискови, като сурово месо и сурови яйца, а също така е показан за лечение на Helicobacter pylori. Този лактобацил е станал все по-интересен, тъй като е обект на нарастващи и непрекъснати изследвания, което потвърждава, че балансираната и здрава чревна флора също много помага за подобряване на сърдечносъдовото здраве.

Ако искаме да се възползваме от здраво сърце и добро кръвообращение, един от първите фактори, които трябва да имаме предвид, е необходимостта от поддържане на „безопасни“ нива на холестерол в кръвта, като се има предвид, че хиперхолестеролемията е един от основните рискове за сърдечно-съдовото ни здраве. Сред многото физиологични ситуации, в които участват и оказват влияние върху здравето ни, пробиотичните бактерии се оказват една от най-важните алтернативи за контрол на нивото на холестерола в кръвта чрез определени конкретни механизми.

Лактобацилите, подобно на Lactobacillus reuteri, произвеждат екзополизахариди, които са влакна, които могат да улавят холестерола и да предотвратят усвояването му, а също така произвеждат жлъчна солна хидролаза (BSH), ензимен комплекс, който намалява чревната абсорбция на холестерола от храните, който след това се елиминира в изпражненията , Всъщност, като всички мазнини, конюгираните жлъчни киселини са необходими, за да може холестеролът да се абсорбира. Следователно приемът на Lactobacillus reuteri увеличава отделянето на холестерол чрез фекалиите, нарушавайки химическите връзки на конюгираните жлъчни киселини.

Допълнителните свързани механизми са предмет на по-нататъшни изследвания, но благодарение на това допълнително действие върху здравето на сърдечно-съдовата система, приемът на Lactobacillus reuteri се очертава като допълващ балансираната диета, комбинирана с физически упражнения, за да се подобри здравето на сърцето ни и кръвоносна система. Поговорката “ябълка на ден държи лекаря далеч” е потвърдена от науката, тъй като този обикновен плод е истинска панацея, като се има предвид многото елементи, които съдържа: вода, протеини, ниско съдържание на мазнини, фибри, минерални соли като калий, сяра, фосфор , магнезий, витамини (С, РР, В1, В2, В3, А) и различни захари. Освен това е отличен източник на полифеноли, флавоноиди и антиоксиданти, които осигуряват различни здравословни свойства на организма, като се започне от червата, където има положителни ефекти както при страдание от запек или диария, така и при възпалителни състояния на синдрома на раздразненото черво, като мощен успокояващ ефект върху чревната лигавица. Като богат на полифеноли, намиращи се главно в кожата на плода и които осигуряват антиоксидантното му действие, екстрактът от ябълки е важен източник на енергия за нашето тяло и за извършване на ежедневни дейности. Сред витамините най-важният присъстващ със сигурност е витамин С. Това представлява истинска подкрепа за имунната система, чиято работа е да реагира на бактериални и вирусни инфекции и да се бори с физическия и психическия стрес, като спомага за намаляване на процеса на стареене на организма клетки и ги прочистват от натрупани токсини.

Ползите за здравето на ябълката са свързани и с високото съдържание на пектин, който се намира в неговия екстракт: тази неразтворима фибри спомага за контрола на нивата на “лошия” LDL холестерол и регулира червата в случаи както на запек, така и на колит, както и с благоприятни пребиотични функции за чревния микробиом. Относно баланса на нивата на холестерола, свързан с положителната ситуация на бактериалната флора, може да се види как комбинацията с Lactobacillus reuteri е синергична. Засилен от най-новите открития относно връзката между про- / пребиотиците и сърдечно-съдовото здраве, се оказва, че съвместната им интервенция действа на сърдечно-съдовото ниво, съдово защитно действие с намаляване на броя на атеросклеротичните лезии в артериите, действащи положително на балансът на “лошия” LDL холестерол, подобрявайки стойностите на добрия HDL холестерол. Екстрактът от ябълка също е много богат на антиоксиданти и по-специално на кверцетин, вещество, което защитава мозъчните клетки и има противовъзпалително действие върху червата. Екстрактът от ябълка упражнява пречистващо действие по отношение на чернодробната функция. Ябълната киселина, която се намира в ябълките, спомага за правилното храносмилане и възстановяването на стойностите на жлъчката (вещество, произведено от черния дроб и участващо в храносмилателния процес) до нормални нива.

Доказано е, че приемът на ябълка помага да се премахнат камъните; тази процедура се нарича “чернодробна промивка” и се препоръчва за тези, които страдат от камъни в жлъчката. Наличието на полифеноли (и други хранителни вещества) стимулира активността на панкреаса, отговорен за производството на инсулин. Това има за задача да помогне за предаването и насърчаването на усвояването на захарта, което с екстракта от ябълки става по-лесно. Освен това полифенолите и флавоноидите също имат способността да поддържат сърцето в добро здраве, поради което този екстракт се свързва с Lactobacillus reuteri. Присъстващите антиоксиданти имат за задача да се борят със свободните радикали, противодействайки на клетъчното стареене. По-специално, наличието на витамин С стимулира образуването на колаген, който е от съществено значение за поддържането на кожата млада и еластична. Сред присъстващите минерали, калият е от съществено значение за защитата и правилното функциониране на сърцето; той също регулира свиването на мускулите и участва в превръщането на протеините в енергия за нашето тяло. Що се отнася до пречистващата сила на екстракта от ябълка, това до голяма степен се дължи на присъствието на Флоризина, вещество, което му дава истински успокояващ ефект и е истински “чревен чистач”, способен да пречиства и детоксикира червата, дори помага за защита на черния дроб.

Внимание!Не превишавайте препоръчителната дневна доза. Хранителните добавки не са заместител на храната. Разнообразната, добре балансирана диета и здравословния начин на живот са много важни. Пазете от деца. Съхранявайте на проветливо и сухо място при стайна температура.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “LACTOMEL – YAMAMOTO RESEARCH”