LATASSI (ЛАКТАЗА) – YAMAMOTO NUTRITION

Ревю на Белчо Христов

LATASSI (ЛАКТАЗА) – YAMAMOTO NUTRITION

54.00 лв.

Lattasi е хранителна добавка, осигуряваща ензима лактаза с екстракт от копър, подходяща в случай на затруднено храносмилане. Ензимът лактаза подобрява храносмилането на лактозата при хора, които имат затруднения с храносмилането на лактозата * (консумирайте с всяко хранене, съдържащо лактоза).

Изчерпан

E-mail, за да ТЕ информирам при наличност:

Описание

Често може да чуете израза „Не мога да храносмилам мляко и млечни продукти“ и обикновено е чувствителен към „неприятни“ пътувания до банята след изпиване на капучино. Само в Италия се смята, че 50% от населението има непоносимост към лактоза, дори ако не всеки има еднаква тежест на симптомите. Проучванията казват, че само 1 на 4 души знаят, че имат непоносимост. Лактозната непоносимост възниква в случай на частична или пълна липса на ензима лактаза, който е в състояние да раздели лактозата на две прости захари, глюкоза и галактоза. Лактозата е основната захар в млякото (включително краве мляко, козе мляко, биволско мляко, магарешко мляко, както и майчиното мляко) и всъщност представлява 98% от захарите, присъстващи в млякото, с променлив процент в неговите производни. Лактозата също често се използва като добавка в различни храни, като например някои втвърдени меса или печени продукти, например.

Клиничната картина на непоносимост към лактоза се характеризира с досадна болка в коремните крампи, подуване на корема, тежест в стомаха, усещане за подуване на стомаха, лесно задействана диария или запек, които възникват доста бързо след приема на храни, съдържащи лактоза. В допълнение към тях могат да се появят и по-общи симптоми като главоболие, умора, гадене или обрив. Симптоматологията варира от човек на човек, с прояви с различна величина и значимост. Лактозната непоносимост, както споменахме, се причинява от недостатъчно количество лактаза в тънките черва, в резултат на което червата не може да абсорбира лактозата или да я отдели в своите прости и лесно асимилирани компоненти, глюкоза и галактоза.

Физиологично казано, погълнатата лактоза се влияе в тънките черва от лактаза, която я разделя, докато цялата лактоза не се разгради на глюкоза и галактоза, молекули, които могат да бъдат усвоими и следователно усвоими от организма. Ако присъстващата в червата ни лактаза не е достатъчна, за да извърши работата си, както се случва с тези, които имат непоносимост към лактоза, неразградената лактоза ще достигне до крайния тракт на храносмилателната система: дебелото черво, където бактериите, които осигуряват ферментацията на лактозата в червата се намесват. От този процес ще се получат отпадъци като газ (водород и метан) и токсините, които са виновни за досадните симптоми на непоносимост към лактоза, като алкохолни молекули, алдехиди, ацетони, късоверижни мастни киселини и метилглиоксал. Ако тези молекули се абсорбират, това е причината за онези досадни стомашно-чревни симптоми, по-специално запек, но често диария и типичното „бучене“ в стомаха с болки като колики или спазми. Това са особено досадни и понякога ограничаващи явления. Въпреки това, има много ефективни специфични хранителни добавки на базата на лактаза, за да се реши този досаден проблем! Lactase Yamamoto Research е едно от тях и осигурява висока концентрация на лактаза, която в червата осигурява храносмилането на лактозата за кратко време, като по този начин се избягва опасността от предизвикване на неприятната вълна от симптоми на непоносимост.

Капсула лактаза, благодарение на високото съдържание на ензима (15 000 единици FCC), където само 1 капсула съдържа 150 mg лактаза или 15 000 FCC единици лактаза, които трябва да се приемат около 30 минути преди хранене, във връзка с количеството от налична лактоза (има специфични хранителни таблици). Една капсула Лактаза е в състояние да усвои около 5 грама лактоза, което е примерно еквивалента на 100 ml мляко. Използването на последователни дози гарантира по-ефективно пристигане на лактаза в червата и ви позволява да можете да хапнете пица или сладолед, без риск от последващи неприятни болки или диария. 120 mg копър са добавени към актуализираните съставки на продукта. Благодарение на действието си срещу контрол на чревния газ, копърът взаимодейства с Лактаза за поддържане на здравословно черво.

Компания

Yamamoto Nutrition

Yamamoto Nutrition е Италианска компания, която работи само с японски суровини! Продуктите им са хранителни добавки от най-висок клас, които се произвеждат в Италия. Хранителни добавки Yamamoto можете да намерите тук на най-ниски цени, без компромис в качеството.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „LATASSI (ЛАКТАЗА) – YAMAMOTO NUTRITION“

Най-рейтингови продукти

Продуктови категории