Ново зареждане на продукти Yamamoto Nutrition в раздел Онлайн магазин! Топ качество на страхотни цени!

LATASSI – YAMAMOTO RESEARCH

Ревю на Белчо Христов
Разпродажба!

LATASSI – YAMAMOTO RESEARCH

39.99 лв.

Lattasi е хранителна добавка, осигуряваща ензима лактаза с екстракт от копър, подходяща при затруднено храносмилане на лактозата. Ензимът лактаза подобрява храносмилането на лактозата при хора, които имат затруднения с усвояването на лактоза.

Изчерпан

E-mail, за да ТЕ информирам при наличност:

Описание

Lattasi е хранителна добавка, осигуряваща ензима лактаза с екстракт от копър, подходяща при затруднено храносмилане на лактозата. Ензимът лактаза подобрява храносмилането на лактозата при хора, които имат затруднения с усвояването на лактоза.

Често може да чуете фразата „Не мога да смилам мляко и млечни продукти.“ и е обичайно да сте податливи на посещения до тоалетната, след изпиване на капучино например. Само в Италия се смята, че 50% от населението има непоносимост към лактоза, дори ако не всички имат еднаква тежест на симптомите. Проучванията показват, че само 1 от 4 души знаят, че имат непоносимост.

Лактозната непоносимост възниква в случай на частична или пълна липса на ензима лактаза, който е в състояние да раздели лактозата на две прости захари, глюкоза и галактоза. Лактозата е основната захар в млякото (включително краве мляко, козе мляко, биволско мляко, магарешко мляко, както и майчино мляко) и всъщност представлява 98% от захарите, присъстващи в млякото, с променлив процент в неговите производни. Лактозата също често се използва като добавка в различни храни, като например някои сушени меса или печени продукти.

Клиничната картина на непоносимост към лактоза се характеризира с досадна болка, подобна на коремни спазми, подуване на корема, тежест в стомаха, усещане за стомашно подуване, лесно предизвикана диария или запек, които възникват сравнително бързо след поглъщане на храни, съдържащи лактоза. В допълнение към тях могат да се появят и по-общи симптоми като главоболие, умора, гадене или обрив. Симптоматиката варира от човек на човек, с прояви с различна големина и значение. Лактозната непоносимост, както споменахме, се причинява от недостатъчно количество лактаза в тънките черва, което води до невъзможност на червата да абсорбира лактозата или да я раздели на нейните прости и лесно усвоими компоненти, глюкоза и галактоза.

Физиологично казано, погълнатата лактоза се влияе в тънките черва от лактаза, която го разделя, докато цялата лактоза се разгради на глюкоза и галактоза, молекули, които са смилаеми и следователно усвоими от организма. Ако лактазата, присъстваща в червата ни, не е достатъчна, за да изпълни работата си, както се случва при тези, които имат непоносимост към лактозата, неразградената лактоза ще достигне до крайния тракт на храносмилателната система: дебелото черво, където бактериите, които осигуряват ферментацията на лактозата в червата се намесват. От този процес ще се произвеждат отпадъци като газ (водород и метан) и токсините, които са виновни за досадните симптоми на непоносимост към лактоза, като алкохолни молекули, алдехиди, ацетони, късоверижни мастни киселини и метилглиоксал.

Ако тези молекули се абсорбират, това е произходът на тези досадни стомашно-чревни симптоми, по-специално запек, но често диария и типичното „бълбукане“ в стомаха с болки като колики или спазми. Това са особено досадни и понякога ограничаващи явления. Въпреки това, има много ефективни специфични хранителни добавки на базата на лактаза, които да разрешат този досаден проблем!

Lattasi Yamamoto Research е едно от тях и осигурява висока концентрация на лактаза, която в червата осигурява храносмилането на лактозата за кратко време, като по този начин се избягва опасността от предизвикване на неприятната вълна от симптоми на непоносимост. Капсула лактаза, благодарение на високото съдържание на ензима (15 000 FCC единици), където само 1 капсула съдържа 150 mg лактаза, или 15 000 FCC единици лактаза, които трябва да се приемат около 30 минути преди хранене, спрямо количеството лактоза (има специфични хранителни таблици).

Една капсула Lactase е в състояние да усвои около 5 грама лактоза, което се равнява например на 100 ml мляко. Използването на постоянни дозировки осигурява по-ефективно пристигане на лактаза в червата и ви позволява да можете да ядете пица или сладолед, без риск от последващи неприятни болки или диария. 120 mg копър бяха добавени към актуализираните съставки на продукта. Благодарение на действието си срещу контрола на чревните газове, копърът взаимодейства с лактазата за поддържане на здрави черва.

Приемайте един път дневно 2 капсули след хранене.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “LATASSI – YAMAMOTO RESEARCH”