L-CARNITINE LIQUID (ТЕЧЕН Л-КАРНИТИН)

Ревю на Белчо Христов
Разпродажба!

L-CARNITINE LIQUID (ТЕЧЕН Л-КАРНИТИН)

(1 клиентски отзив)

60.99 лв.

Yamamoto Nutrition предсатвя своят CARNITINE LIQUID. Това е хранителна добавка, която осигурява 1 000 mg L-карнитин тартарат (с гарант за качество Carnipure ®) на дневна доза. Всяка ампула (шот) съдържа 3 000 mg L-карнитин с качество Carnipure ®, в течна форма и уникален вкус!

 
Изчистване

Описание

АНАЛИЗ ВЪРХУ ПРОДУКТЪТ CARNITINE LIQUID

Основната метаболитна функция на Carnitine LIQUID е транспортирането на дълговерижни мастни киселини в митохондриалната матрица за бета-окисляване. Carnipure® тартарат е кристализирана стабилна сол, получена от кристална L-винена киселина и еквивалентен хранителен клас Carnipure®, в моларно съотношение 2: 1 (т.е. около 68% от L-Carnitine и 32% от L-киселина винена киселина, която е най-високата концентрация на L-карнитин от всяка форма на налична в момента нехигроскопична сол).

Основната метаболитна функция на Carnipure ® L-Carnitine е транспортирането на дълговерижни мастни киселини в митохондриалната матрица за бета-окисляване. Бета-окисляването е метаболитният път за използване на мастни отлагания като източник на енергия. Този път се осъществява в частта на клетката, наречена митохондриална матрица, а L-карнитинът е от съществено значение за транспортирането на мастни киселини в този район.

БИОЛОГИЯ НА АКТИВНИТЕ СЪСТАВКИ

L-карнитинът е аминокиселина, която се произвежда в организма. L-карнитинът помага на тялото да превърне мазнините в енергия. Тялото може да преобразува L-карнитин в други аминокиселини, наречени ацетил-L-карнитин и пропионил-L-карнитин. Но никой не знае дали ползите от тези други карнитини са същите. Докато не е известно повече, не превключвайте една форма на карнитин на друга.

L-карнитинът се приема през перорално, за да повиши нивата на L-карнитин при хора, чието естествено ниво на L-карнитин е твърде ниско. Някои хора също използват L-карнитин при състояния на сърцето и кръвоносните съдове, свръхактивна щитовидна жлеза, невъзможност да забременеят в рамките на една година от опити за зачеване (безплодие), сериозно бъбречно заболяване и много други състояния, но няма добри научни доказателства в подкрепа на тези приложения.

С какви други продукти как работи L-carnitine?

 • Acenocoumarol (Sintrom) взаимодейства с L-carnitine. Acenocoumarol (Sintrom) се използва за забавяне на съсирването на кръвта. L-карнитинът може да увеличи ефективността на аценокумарол (Sintrom).
 • Повишаването на ефективността на аценокумарол (Синтром) може да забави твърде много съсирването на кръвта. Дозата на вашия аценокумарол (Синтром) може да се наложи да се промени.
 • Хормонът на щитовидната жлеза взаимодейства с L-carnitine. Изглежда, че L-карнитинът намалява колко добре функционира хормона на щитовидната жлеза в организма. Приемът на L-карнитин с хормон на щитовидната жлеза може да намали ефективността на хормона на щитовидната жлеза.
 • Варфарин (Coumadin) взаимодейства с L-carnitine. Варфарин (Coumadin) се използва за забавяне на съсирването на кръвта. L-карнитинът може да увеличи ефекта на варфарин (Coumadin) и да увеличи шансовете за синини и кървене. Не забравяйте редовно да проверявате кръвта си. Дозата на варфарин (Coumadin) може да се наложи да се промени.

L-карнитинът е ефективен при:

 • сериозно бъбречно заболяване. Повечето изследвания предполагат, че приемането на L-карнитин през устата или интравенозно може да подобри броя на червените кръвни клетки по време на хемодиализа. Американската агенция по храните и лекарствата (FDA) одобри L-карнитин за лечение и профилактика на дефицит на L-карнитин при хора със сериозни бъбречни заболявания, които са подложени на хемодиализа. Недостиг на L-карнитин. FDA одобри L-карнитин за лечение на дефицит на L-карнитин, причинен от определени генетични заболявания.

L-карнитинът помага при:

 • болки в гърдите. чрез приемането на L-карнитин ,това подобрява толерантността към упражнения при хора с гръдна болка. Приемането на L-карнитин заедно със стандартното лечение също изглежда намалява болката в гърдите и подобрява способността за упражнения при хора със сърдечен синдром. Хората с това състояние имат болка в гърдите, но не са блокирани артерии.
 • сърдечна недостатъчност и натрупване на течности в организма (застойна сърдечна недостатъчност или ХСН). Приемът на L-карнитин през устата или венозно изглежда подобрява симптомите и повишава способността за упражнения при хора със сърдечна недостатъчност. Приемът на патентована суровина, каквато е тази, в Liquid L-Carnitine подобрява симптомите на сърдечна недостатъчност.
 • сериозно бъбречно заболяване (крайна бъбречна болест или ESRD). Хората в последния стадий на дългосрочно, сериозно бъбречно заболяване трябва да се подложат на хемодиализа, което може да понижи нивата на L-карнитин. Американската агенция по храните и лекарствата (FDA) одобри даването на L-карнитин за лечение и предотвратяване на дефицита на L-карнитин при тези пациенти. Има смесени доказателства за ефектите на L-карнитин при лечение на разстройства, причинени от ниски нива на карнитин при хора със сериозно бъбречно заболяване, подложени на хемодиализа. Приемането на L-карнитин през устата или даването на L-карнитин интравенозно може да подобри маркерите на анемия и възпаление при хора с това състояние. Но изглежда, че L-карнитинът подобрява още и качеството на живот, мускулните спазми, ниското кръвно налягане, дихателната функция или упражненията.
 • свръхактивна щитовидна жлеза (хипертиреоидизъм). Приемът на L-карнитин изглежда подобрява симптоми като ускорен или засищащ сърдечен ритъм, нервност и слабост при хора с високи нива на щитовидните хормони.
 • условия при мъжа, които му пречат да забременее жена в рамките на една година от опитите да зачене (мъжко безплодие). Повечето изследвания показват, че приемането на L-карнитин самостоятелно или в комбинация с ацетил-L-карнитин увеличава броя на сперматозоидите и движението на сперматозоидите при мъже с проблеми с фертилитета.
 • pодуване (възпаление) на сърцето (миокардит). Приемът на L-карнитин намалява риска от смърт от миокардит.
 • хормонално нарушение, което причинява уголемени яйчници с кисти (синдром на поликистозни яйчници или PCOS). Кломифен е медикамент, използван за подпомагане на овулацията. Въпреки това, той не работи добре при някои жени с PCOS. При тези жени приемът на L-карнитин увеличава овулацията и шансът да забременеят. Също така, приемането на L-карнитин може да помогне при загуба на тегло и да подобри нивата на кръвната захар при тези жени.
 • токсични странични ефекти, причинени от лекарството валпроева киселина. Токсичността, причинена от валпроева киселина, изглежда е свързана с дефицит на L-карнитин. Даването на L-карнитин може да предотврати тежка чернодробна токсичност при хора, които случайно са приели или приели твърде много валпроева киселина.

Недостатъчни доказателства, но описани други здравословни ползи от прием на Л-карнитин:

 • акне. Ранните изследвания показват, че прилагането на продукт, съдържащ L-карнитин върху лицето два пъти дневно в продължение на 8 седмици, намалява акнето и подобрява качеството на живот при хора с акне.
 • умора при възрастни. Ранните изследвания показват, че приемът на L-карнитин ежедневно в продължение на 30 дни подобрява физическата и психическата умора, увеличава мускулната маса и намалява мастната маса при възрастни хора.
 • мъжка плешивост (андрогенна алопеция). Ранните изследвания показват, че прилагането на разтвор на L-карнитин два пъти дневно в продължение на 6 месеца увеличава косата по скалпа при хора с косопад от мъжки или женски модел.
 • нарушение на вниманието-хиперактивност (ADHD). Изследванията показват, че приемът на L-карнитин намалява симптомите на ADHD при повечето деца.
 • аутизъм. Ранните изследвания показват, че приемането на L-карнитин в продължение на 3 месеца намалява тежестта на аутизма при деца.
 • неравномерен пулс (аритмия). Ранните изследвания показват, че L-карнитинът може да намали нередовния пулс.
 • кръвно заболяване, което намалява нивата на протеин в кръвта, наречен хемоглобин (бета-таласемия). Ранните изследвания показват, че L-карнитинът може да намали симптомите на кръвно заболяване, наречено бета-таласемия.
 • неволна загуба на тегло при хора, които са много болни (кахексия или синдром на губене). Ранните изследвания показват, че приемането на L-карнитин може да увеличи индекса на телесната маса (ИТМ) и да подобри постната телесна маса при хора със синдром на рак и загуба.
 • умора при хора с рак. Някои пациенти с рак имат ниски нива на L-карнитин в кръвта, което може да намали енергията и да доведе до умора. Някои ранни изследвания предполагат, че приемът на L-карнитин може да подобри умората при пациенти с рак в напреднала възраст. Други изследвания обаче сочат, че то няма полза.
 • отслабено и разширено сърце (разширена кардиомиопатия). Наследствено разстройство, което причинява ниски нива на L-карнитин, може да доведе до разширена кардиомиопатия при деца. Възрастните с разширена кардиомиопатия също могат да имат ниски нива на L-карнитин в сърцето си. Поради тези причини L-карнитинът е проучен за лечение на разширена кардиомиопатия. Показана е известна полза за сърдечната функция. Но проучванията са били малки и с ниско качество. За потвърждаване са необходими по-качествени изследвания.
 • цьолиакия. Някои пациенти с целиакия имат ниски нива на карнитин в кръвта, което може да намали енергията и да доведе до умора. Някои изследвания показват, че приемът на L-карнитин намалява умората, свързана с цьолиакия. Изглежда обаче, че L-карнитинът не подобрява депресията или качеството на живот.
 • умора при хора, лекувани с лекарства за рак. Ранните изследвания показват, че приемането на L-карнитин ежедневно в продължение на 2 седмици може да помогне на хора с бъбречно-клетъчен карцином, които се чувстват уморени от лечение с лекарство, наречено sunitinib.
 • синдром на хронична умора (CFS). Ранните изследвания показват, че приемът на L-карнитин в продължение на 2 месеца може да подобри симптомите на умора.
 • сърдечно заболяване. Ранните изследвания показват, че приемът на L-карнитин преди тренировка не подобрява издръжливостта при хора със запушени артерии.
 • диабет. Въпреки че някои изследвания показват, че L-карнитинът може да подобри контрола на кръвната захар при хора с диабет, повечето изследвания показват, че L-карнитинът няма този ефект. Въпреки това, L-карнитин може да подобри контрола на кръвната захар и да намали телесното тегло при хора с диабет, когато се приема заедно с определени лекарства за отслабване. Има смесени доказателства относно влиянието на L-карнитин върху нивата на холестерола при хора с диабет. Някои изследвания показват, че L-карнитинът може да намали нивата на холестерола, но други изследвания не показват полза. Някои изследвания показват също, че приемът на L-карнитин може да помогне за намаляване на мускулните крампи при хора с диабет.
 • сухо око. Ранните изследвания показват, че използването на капки за очи, които съдържат L-карнитин, намалява симптомите на сухото око при около половината от пациентите, които използват очни капки за глаукома, които съдържат бензалкониев хлорид.
 • умора. Ранните изследвания показват, че приемът на L-карнитин ежедневно в продължение на 8 дни не намалява умората при здрави хора.
 • намалена мозъчна функция при хора с напреднало чернодробно заболяване (чернодробна енцефалопатия). Ранните изследвания показват, че приемът на L-карнитин дневно в продължение на 60-90 дни намалява нивата на амоняк и подобрява мозъчната функция при хора с намаляваща мозъчна функция, свързани с тежко чернодробно заболяване.
 • мора при хора с подуване (възпаление) на черния дроб. Ранните изследвания показват, че приемът на L-карнитин дневно намалява умората при хора с хепатит С, които също се лекуват с медикаменти. Подуване (възпаление) на черния дроб, причинено от вируса на хепатит В (хепатит В). Изследванията показват, че приемането на специфичен витаминен комплекс, съдържащ L-карнитин заедно с лекарството ентекавир ежедневно в продължение на 12 месеца, подобрява функцията на черния дроб при хора с хепатит В. Но изглежда не влияе на количеството на вируса на хепатит В в кръвта.

Л-карнитин и други казуси, за които помага:

 • подуване (възпаление) на черния дроб, причинено от вируса на хепатит С (хепатит С)
 • високи нива на холестерол или други мазнини (липиди) в кръвта (хиперлипидемия)
 • високи нива на мазнини, наречени триглицериди в кръвта (хипертриглицеридемия)
 • невъзможност да забременеете в рамките на една година от опита за зачеване (безплодие)
 • мигрена

СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ ОТ ПРИЕМ НА Л-КАРНИТИН

Когато се приема през устата L-карнитинът е безопасен, особено когато се приема до 12 месеца. Може да причини нежелани реакции като гадене, повръщане, стомашно разстройство, киселини, диария и припадъци. Освен това може да причини белезникав цвят на урината, както и дъха ви и потта ви да имат „рибена“ миризма. И още:

 • бременност и кърмене: няма достатъчно достоверна информация, за да се знае дали L-карнитинът е безопасен за употреба при бременност. Стойте на сигурна страна и избягвайте използването
 • кърмещи жени, малки количества L-карнитин са дадени на кърмачета в кърма и формула без съобщени странични ефекти. Ефектите от големи количества, приемани от кърмеща майка, са неизвестни.
 • деца: L-карнитинът е безопасен, когато се използва правилно през устата или интравенозно, но краткосрочно. Използва се безопасно през устата до 6 месеца.
 • бъбречна недостатъчност: съобщава се, че употребата на DL-карнитин причинява симптоми като мускулна слабост и увисване на очите, когато се прилага интравенозно след диализа. Изглежда, че L-карнитинът няма този ефект.
 • недеактивна щитовидна жлеза (хипотиреоидизъм): приемът на L-карнитин може да влоши симптомите на хипотиреоидизъм.
 • припадъци: изглежда, че L-карнитинът прави пристъпите по-вероятни при хора, които са имали гърчове преди. Ако сте имали гърч, не използвайте L-карнитин.

НАЧИН НА УПОТРЕБА И ПРИЕМ

 • при дефицит на L-карнитин: 990 mg два до три пъти дневно
 • при болки в гърдите (стенокардия): дози от 900 mg до 2 грама L-карнитин се приемат в една до две разделени дози дневно в продължение на 2 седмици до 6 месеца.
 • при сърдечна недостатъчност и натрупване на течности в организма (застойна сърдечна недостатъчност или CHF): 1,5 до 3,0 грама L-карнитин са приемани в една до две разделени дози дневно в продължение на около 34 месеца.
 • при сериозно бъбречно заболяване (крайна бъбречна болест или ESRD): дози от 0,64-3 грама или 10 mg/kg L-карнитин се използват ежедневно в продължение на 3-52 седмици. 
 • при състояния у мъжа и двойка, които срещат пречка да забременее жена в рамките на една година от опитите за зачеване (мъжко безплодие): 2-3 грама L-карнитин се приемат в до три разделени дози дневно, с или без витамин Е, за 2 до 24 седмици. 

За нормално уелнес ползване и приложение: 1 гр за дамите и 2 гр за мъжете. Една цяла опаковка L-carnitine Liquid съдържа 20 шота от по 3 000 мг.

ЗАЩО ДА ЗАЛОЖИТЕ ТОЧНО НА ТОЗИ ПРОДУКТ – ПРИЧИНИ И ПОЛЗИ

Защото суровината в продукта е от световен ранг!

© АВТОРСКИ ПРАВА ВЪРХУ ТЕКСТОВИ, СНИМКОВ И ВИДЕО МАТЕРИАЛ

Белчо Христов е биолог консултант на Yamamoto Nutrition – България. Всеки тексови, снимков и видео материал за всички ревюта на продукти Yamamoto Nutrition са със запазени авторски права. Абсолютно забранено е използването им в други сайтове и социални мрежи!

< Вижте и: >

Компания

Yamamoto Nutrition

Yamamoto Nutrition е Италианска компания, която работи само с японски суровини! Продуктите им са хранителни добавки от най-висок клас, които се произвеждат в Италия. Хранителни добавки Yamamoto можете да намерите тук на най-ниски цени, без компромис в качеството.

Допълнителна информация

Вкусове

,

1 отзив за L-CARNITINE LIQUID (ТЕЧЕН Л-КАРНИТИН)

 1. sonq_pavlova

  Ще се опита! Непременно!

  • Белчо Христов

   Супер, благодаря за което! 🙂

Добавяне на отзив

Най-рейтингови продукти

Продуктови категории