MACURIL (Д-МАНОЗА & БОРОВИНКА) – YAMAMOTO NUTRITION

Ревю на Белчо Христов

MACURIL (Д-МАНОЗА & БОРОВИНКА) – YAMAMOTO NUTRITION

48.00 лв.

Според статистиката около една от две жени е имала опит поне от един досаден епизод на цистит през целия си живот. Инфекциите на пикочните пътища обаче не засягат само жените; също така мъжете, макар и в значително по-малка степен, могат да страдат от тези симптоми, които могат да станат особено изтощителни.

Изчерпан

E-mail, за да ТЕ информирам при наличност:

Описание

Според статистиката около една от две жени е имала опит поне от един досаден епизод на цистит през целия си живот. Инфекциите на пикочните пътища обаче не засягат само жените; също така мъжете, макар и в значително по-малка степен, могат да страдат от тези симптоми, които могат да станат особено изтощителни.

По-специално, типичните симптоми на възпаление на пикочните пътища са:

  • повишена честота на необходимостта от уриниране през деня, с намаляване на обема на изхвърлената урина;
  • необходимост от прекомерно усилие за уриниране, което може да спре рязко;
  • силно усещане за парене по време на уриниране;
  • болезнени и изтощителни спазми, последвани от спешната нужда от уриниране през деня;
  • мътна, а понякога и неприятна урина; 
  • вмного тежки случаи наличието на гной и кръв в урината;

Има няколко причини или фактори, които могат да благоприятстват появата на инфекции на пикочните пътища, като: стресови фактори, антибиотична терапия или неправилна диета, състояния на тежка физическа и психическа умора, лоша или прекомерна интимна хигиена или които във всеки случай не спазват физиологичното pH на заинтересованата част или промени в чревната бактериална флора.

След това жените трябва да вземат предвид използването на вътрешни абсорбенти, които благоприятстват инфекциите, както и употребата на някои контрацептиви, които променят pH на гениталния апарат, като спермицидни кремове или диафрагмата, носейки плътно бельо и диабет, тъй като глюкозата в урината всъщност може да насърчи растежа на бактериите.

Циститът е възпаление на пикочния мехур, поради бактериална инфекция и е най-честият вид инфекция на долните пикочни пътища, последван от уретрит, уросепсис и други конкретни форми като простатит. В повечето случаи инкриминираната бактерия е Escherichia coli, която присъства в червата за производството на фекалии, които могат да се върнат през уретрата в пикочния мехур или да се разпространяват вътрешно от червата до пикочния мехур, особено в случай на запек. За разлика от простатита, който по очевидни причини е мъжка уринарна инфекция, както циститът, така и уретритът могат да засегнат и двата пола, въпреки че циститът е по-разпространен сред жените, а уретритът сред мъжете. Уретритът също може да бъде следствие от травма поради катетри или камъни в бъбреците.

Циститът всъщност засяга повече жените поради анатомичните особености на женската полова система, по-близо до аналната област и с по-къса уретра, както и поради използването на механични контрацептиви (диафрагма, спирала) и спермицидни кремове, които отслабват естествените защита срещу микроби. За разлика от мъжете, жените са по-предразположени към инфекции на полово-пикочната система в млада възраст, по време на фертилния период. При някои предразположени хора възпалението на пикочните пътища може да стане повтарящо се и дори да се върне няколко пъти в годината, като се превърне в истински кошмар за много жени, тъй като симптомите на инфекции на пикочните пътища са особено инвалидизиращи и в острата си фаза го правят много трудно да води нормален социален и трудов живот, понякога дори предизвиква треска. Много често се изисква лекарска консултация в най-тежките случаи.

Ето защо е много важно от най-ранните признаци да се грижите за себе си с голямо внимание и стриктно да следвате определено поведение. Все повече и повече потвърждения идват от света на хранителните продукти; всъщност е добре установена практика от медицинския клас да се препоръчват хранителни добавки на базата на червена боровинка и D-маноза за превенция или като помощни средства към терапията, които не позволяват на бактериите да се вкоренят по стените на пикочния мехур. Най-ефективната се оказа червената боровинка, чието действие се фокусира специално върху чревните бактерии като най-инкриминираната ешерихия коли. След това приемът на тази ефективна комбинация се удължава с няколко дни след антибиотичната терапия за по-ефективно „почистване“ и предотвратяване на рецидиви.

Комбинираното действие на червена боровинка и D-маноза е насочено към неутрализиране на „фимбриите“ на бактерията Escherichia coli: фимбриите са като „харпуни“, които бактерията използва за прилепване към клетките на човешкия орган (в случая пикочния мехур) и го заразяват. В краищата на бактериалните фимбрии има протеин, наречен адхезин, който действа като свързващ елемент между бактерията и клетките гостоприемник. Черната боровинка е богата на органични киселини (включително салицилова киселина), фруктоза и антиоксиданти като витамин С, флавоноиди, катехини, тритерпеноиди и антоцианини (произведени от растението, за да се защити от атака от микроорганизми).

Американската червена боровинка е храст, който дава плод с лечебни качества, които вече са оценени от населението на коренните американци, които смесиха плодовете със сушено месо, за да приготвят „пеммикан“, ценен тоник за изправяне на зимата. Шведите използват сока за придружаване на десерти. В нашата съвременна епоха отдавна се използва за своето действие срещу възпаления на меките тъкани и повтарящи се уринарни инфекции, като цистит, който може да бъде причинен до голяма степен от бактериални инфекции от ешерихия коли и понякога да се простира до уретрата, причинявайки наистина интензивно парене и болка в пубиса. Червената боровинка съдържа различни ценни и полезни вещества, които предотвратяват рецидивите: проантоцианините от тип А, по-специално, инхибират адхезията на бактериите към епителните повърхности и лигавицата; наличието на флавоноиди, танини и витамин С играят противовъзпалителна функция и насърчават диурезата.

И накрая, ябълчната и лимонената киселини също имат силно пречистващ ефект върху урината. Силната точка на екстракта от червена боровинка е, че той противодейства на колонизацията на пикочните пътища от бактерии. Антоцианините всъщност пречат на адхезията на E. coli към стените на клетките, които линии на пикочните пътища, ефективно предотвратявайки издигането му към пикочния мехур и противодейства на адхезивната сила на фимбрии от тип P, бактерията вече няма да ще бъде в състояние да се вкорени и ще бъде изгонен чрез урината. Червената боровинка е богата на проантоцианидини, молекули, способни да се свързват с адхезините на Е. coli, като упражняват антиадхезивно действие върху тях.

D-манозата е все по-широко разпространена в лечението на цистит, основаващо се на хранителни добавки, а синергията на действието с червена боровинка, както се намира в Macuril ®, я прави едно от естествените средства за избор като превантивна дейност, приспособяваща към остра и поддържаща фаза. D-манозата е декстрораторна захар, която не се метаболизира, не пречи на нивата на кръвната захар и също не променя чревната микрофлора. Механизмът на действие, който лежи в основата на антиинфекциозната му активност, е представен от конкурентното инхибиране на бактериалната адхезия, по-специално на E. coli, към уротелиалните клетки. Подкрепен от клиничната литература, която демонстрира неговата ефективност, той е изключително полезен при лечението на цистит, причинен от Е. coli, поради механизъм на смущение при присаждането му към стените на пикочните пътища или благодарение на високия афинитет, че D- манозата също се представя през адхезините, разположени на върха на ентеричните фимбрии тип 1. И тъй като D-манозата има структура, много подобна на мястото на свързване на клетъчните гликопротеинови рецептори, той действа като конкурентен инхибитор на бактериалната адхезия. Високият афинитет на D-маноза към адхезините на E.coli in vivo е демонстриран и срещу много други бактерии с фимбрии, като Pseudomonas aeruginosa in vitro.

Вследствие на това използването на D-маноза представлява ефективно оръжие за медицинския клас в урогинеколокалното поле за действие както като профилактика, така и като помощно лечение на инфекции на пикочните пътища, тъй като противодейства на имплантацията на E. coli върху рецепторите на пикочния мехур и вагинални епителни клетки, след което улеснява отделянето и последващото елиминиране на Е. coli с уринарния поток. Без страничен ефект, използването на Macuril ® може да бъде удължено до няколко седмици от събитието като превантивна терапия срещу рецидиви и допринася за преструктурирането на увредените лигавици, като по този начин предлага по-голяма защита от последващи бактериални обиди.

Компания

Yamamoto Nutrition

Yamamoto Nutrition е Италианска компания, която работи само с японски суровини! Продуктите им са хранителни добавки от най-висок клас, които се произвеждат в Италия. Хранителни добавки Yamamoto можете да намерите тук на най-ниски цени, без компромис в качеството.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „MACURIL (Д-МАНОЗА & БОРОВИНКА) – YAMAMOTO NUTRITION“

Най-рейтингови продукти

Продуктови категории