MELOGRANO (ЕКСТРАКТ ОТ НАР) – YAMAMOTO NUTRITION

Ревю на Белчо Христов
Разпродажба!

MELOGRANO (ЕКСТРАКТ ОТ НАР) – YAMAMOTO NUTRITION

13.99 лв.

Днес научните изследвания разкриха ценните качества на множеството вещества, намиращи се в нар, полезни за организма; по-специално, плодът нар съдържа множество химически съединения с висока биологична стойност във всичките му части, от корите до зърната, които съдържа („арили“). Най-важният продукт, получен от нар, е сокът, най-богатият на биоактивни концентрати и най-изучаваният, с многобройни последни изследвания в международната научна литература.

Изчерпан

E-mail, за да ТЕ информирам при наличност:

Описание

Съвременните изследвания разкриват хранителните качества на нарa, известен в миналото като „божествена ябълка“. Любопитно, тъй като е най-цитираният плод в богословски книги като Библията, нарът е родом от Персия и Афганистан и след това е бил внесен в Европа от римляните.

Много легендарни истории се похвалиха с добродетелите си в древността; за гърците е била ябълката на „доброто зърно“ и е била произведена от кръвта на Вакх, която кипи със страст към Венера и е била използвана като украшение от жените като символ на плодородието. Тогава, в християнски времена, нарът стана символ на Църквата, претъпкана с вярващи, а през Възраждането откриваме свещени картини, които показват нар в ръката на Детето Исус, като скъпоценен дар за човечеството.

Днес научните изследвания разкриха ценните качества на множеството вещества, намиращи се в нар, полезни за организма; по-специално, плодът нар съдържа множество химически съединения с висока биологична стойност във всичките му части, от корите до зърната, които съдържа („арили“). Най-важният продукт, получен от нар, е сокът, най-богатият на биоактивни концентрати и най-изучаваният, с многобройни последни изследвания в международната научна литература.

Корите и влакнестите мембрани също са много важен източник на биоактивни съединения: флавоноиди, елагитанини, проантоцианидини и минерали, включително калий, азот, калций, фосфор, магнезий и натрий. Така отбелязваме, че както сокът от нар, така и неговите хранителни продукти и хранителни превръзки, обработени с екстракти от кори и плодови мембрани, са потвърден източник на вещества, които са полезни за здравето на различни фронтове.

В древни времена кората се използвала и за своите стягащи и дезинфектантни свойства, както и тонизиращи и антихеморагични свойства. Днес, благодарение на научните изследвания, ние използваме вместо него сок, за да предпазим сърцето и кръвоносните съдове срещу появата на артериосклероза и вредите, причинени от заболявания като холестерол и диабет; използва се и за противодействие на преждевременното стареене на клетките, причинено от оксидативен стрес, а наскоро се появи полезността му в областта на сексуалността и мъжкото безплодие.

Следователно това е пул от ценни за здравето вещества, характеризиращ се главно с много висока концентрация на антиоксидантни вещества, полезни за защита на човешкото тяло от свободни радикали и забавяне на процеса на стареене на клетките. Тези вещества принадлежат към групата на фенолните съединения, които включват антоцианини (които осигуряват типично червения цвят на зърната), танини (към които принадлежат елагитанините и от които се получават галова киселина и пуникалагин) и феноли (между които включва гална киселина, кафеена киселина и катехини).

Реална концентрация на много вещества с ценен полезен потенциал, където по-специално изследванията показват, че компонентите на нар с най-голям потенциален терапевтичен капацитет са елагинова киселина, елагитанини, пунинова киселина, флавониди, антоцианидини и флавоноиди и където основните са „ защитни „свойства се приписват на фенолния компонент, който насърчава укрепването на стомашната лигавична бариера и правилното функциониране на сърдечно-съдовата система.

Сокът от нар, който се получава от механичното пресоване на зърната, съдържащи се в плодовете, във всеки случай е запас от витамини А, комплекс В, витамин С и танини с антиоксидантни, стипчиви, тонизиращи и освежаващи свойства, способни да забавят надолу окислителния процес, който е в началото на артериосклерозата; той се оказва мощна смесица от „чистачи“, контрастиращи на свободните радикали, на които сме изложени в съвременния живот, като се започне от неправилен начин на живот, излагане на UVA и UVB лъчи, атмосферно замърсяване, токсичните вещества, които вдишваме или поглъщаме с все по-често „рафинирано“ хранене, което е с ниско съдържание на хранителни вещества като витамини и минерали, но богато на химически „добавки“, замърсяване на водата, инфекции и прекомерна психо-физическа умора. Това са все ситуации, които отслабват организма и го карат преждевременно. Всички тези фактори причиняват „оксидативния стрес“, за който всички говорят, и последващото увеличение в тялото ни на реактивни молекули, наречени свободни радикали.

Физиологично в здравословно състояние свободните радикали се деактивират от антиоксидантните вещества, но те могат да станат вредни, ако са в излишък, защото увреждат всички клетъчни компоненти, включително протеини, липиди и ДНК, а увеличаването на тези атаки предизвиква погрешни кодове в геномите , Повтарянето на тези грешки причинява апоптоза или клетъчна смърт, което води до стареене на кожните тъкани (бръчки, загуба на еластичност, кожни петна), на очите (катаракта, макулна дегенерация), на мозъка (Алцхаймер, дегенерация на мозъка) , но също и артрит и повишена склонност към мускулна атрофия.

Въпреки това, най-критичната зона, в която биоактивните вещества, съдържащи се в нар, са най-разпознати и помощта е под превантивния сърдечно-съдов профил. Дегенерацията на тъканите, които изграждат кръвоносните съдове, може да доведе до артериосклероза, втвърдяване на тъканите или склероза на артериалната стена, която се появява с напредване на възрастта, като следствие от натрупването на влакнеста съединителна тъкан в ущърб на еластичния компонент ; действието му на нивото на стимулация на азотен оксид също е от голяма полза на съдовото (вазодилататорното) ниво в този случай. Особена форма на това разстройство е атеросклерозата, характеризираща се с хронично възпаление на артериите с голям и среден калибър, което се създава поради сърдечно-съдови рискови фактори като тютюнопушене, хиперхолестеролемия, диабет, хипертония и затлъстяване. В този случай изследванията в сърдечно-съдовата област показват, че обогатяването на диета с полифенол, получен от нар, може да помогне за предотвратяване и забавяне на ендотелните дисфункции, които са сред първите признаци на атеросклероза и инсулт.

Скорошно проучване показа, че нарът може да предотврати и дори да излекува основната причина за смърт поради сърдечни причини, тоест прогресивно разширяване на коронарните артерии поради натрупването на мастни натрупвания. Артериосклерозата се причинява главно от хипертония, оксидативен стрес и висок холестерол, три дисбаланса, които нарът противодейства директно. Всъщност скорошно проучване показа, че сокът от нар е в състояние да намали артериосклерозата при 25% от пациентите, участвали в експеримента.

Освен това сокът от нар може да окаже положително влияние върху поддържането на нивата на холестерола под контрол, но и по отношение на кръвната захар, благодарение на наличието на феноли, които инхибират ензима алфа-амилаза. В този контекст елагенната и галовата киселина, активни съставки, които имат противовъзпалителни, вазопротективни и гастропротективни свойства, забавят храносмилането на нишесте, съдържащо се в храни като хляб, тестени изделия, картофи и последващото му отделяне в кръвта. Техните стипчиви свойства помагат да противодействат на диарията (страдащите от запек не трябва да злоупотребяват със сок от нар), а ефективността му в борбата с чревните паразити е добре известна.

Напоследък интересът към научните изследвания се разшири и за мъжката интимна сфера, доколкото сокът от нар може да помогне за подобряване на сексуалната ефективност и плодовитостта. Изследванията на CP Forest потвърдиха потенциала му за разширяване като терапевтично поле на действие; през 2007 г. „International Journal of Impotence Research“ съобщава, че сокът от нар подобрява ерекцията при мъже с еректилна дисфункция, което изглежда отчасти се дължи на споменатия вече ефект на нар сок върху азотен оксид, който позволява гладките мускули на кръвоносния съд стени (както в пениса в този случай), за да се отпуснете, разширите и увеличите притока на кръв. Освен това, отново в областта на мъжката плодовитост, проучванията показват, че сокът от нар също подобрява качеството на сперматозоидите, като официално отваря употребата му за други терапевтични действия, в допълнение към чисто антиоксидантния, антибактериален и сърдечно-съдов дискурс.

Компания

Yamamoto Research

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „MELOGRANO (ЕКСТРАКТ ОТ НАР) – YAMAMOTO NUTRITION“

Най-рейтингови продукти

Продуктови категории