Ново зареждане на продукти Yamamoto Nutrition в раздел Онлайн магазин! Топ качество на страхотни цени!

MSM – 60 КАПСУЛИ / 15 ДОЗИ

Ревю на Белчо Христов

MSM – 60 КАПСУЛИ / 15 ДОЗИ

20.99 лв.

В наличност

Описание

MSM

MSM е хранителна добавка, която осигурява 2000 mg метил сулфонилметан на дневна доза.

метилсулфонилметан (OptiMSM®)

МСМ (метилсулфонилметан) е биодостъпна форма на сяра, която се среща в тъканите на растенията, животните и хората. В човешкия организъм сярата е необходима за протичането на окислителните реакции в клетките, синтеза на колаген, нормалния въглехидратен метаболизъм и за поддържането на киселинно-алкалния баланс. Сярата стимулира жлъчната секреция, подпомага отделянето на крайните продукти от обмяната на веществата и е необходима за регулацията на нивото на глюкоза в кръвта, т.к. влиза в състава на инсулина.

Сярата укрепва съединителната тъкан и подобрява стабилността на ставите. Тя поддържа структурата на клетките и защитава организма от токсини, алергени и паразити. Сярата е необходима за синтеза на кератин – протеин, влизащ в състава на космите, ноктите и епидермиса. Участва в продукцията на имуноглобулини и е важен компонент за формирането на имунната защита на организма.

МСМ ефективно усилва кръвотока, подобрява работата на мускулите и сухожилията, повишава подвижността на ставите и укрепва ставните връзки. Препаратът стимулира производството на ставна течност, понижава риска от възпаления на ставите и намалява травматичните болки.

МСМ се използва от спортистите за елиминиране на болезнените усещания и напрежението в мускулите след тежка физическа тренировка, а в комбинация с някои лекарствени растения е отлично средство за лечение на артрит.

Метилсулфонилметан облекчава тежките симптоми на астмата и за разлика от другите серни съединения, влизащи в състава на фармакологичните препарати и консерванти (сулфати, сулфиди и др.) не предизвиква алергични реакции.

МСМ стабилизира нивото на кръвната захар; въздейства благоприятно при захарен диабет и понижава количеството на неговите усложнения.

Приемът на метилсулфонилметан действа положително при редица заболявания, сред които: битови, хранителни и лекарствени алергии, белодробни заболявания, възпаления, артроза, артрит, ставни болки, заболявания на стомашно-чревния тракт, системен лупус еритематодес (червена вълчанка), неврози, кожни заболявания и др.

МСМ се използва още за лечение на хъркане, склеродерма и фибромиалгия.

Внимание!Не превишавайте препоръчителната дневна доза. Хранителните добавки не са заместител на храната. Разнообразната, добре балансирана диета и здравословния начин на живот са много важни. Пазете от деца. Съхранявайте на проветливо и сухо място при стайна температура.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “MSM – 60 КАПСУЛИ / 15 ДОЗИ”