OSTEOCOL – ХИДРОЛИЗИРАН КОЛАГЕН (FORTIBONE ®)

Ревю на Белчо Христов

OSTEOCOL – ХИДРОЛИЗИРАН КОЛАГЕН (FORTIBONE ®)

120.00 лв.

Osteocol ® е хранителна добавка, осигуряваща 10 g хидролизиран колаген (FORTIBONE ®) на дневна доза. Специализиран продукт за подпомагане на костната плътност и в борбата срещу остеопорозата и остеопенията.

Изчерпан

E-mail, за да ТЕ информирам при наличност:

Описание

OSTEOCOL & FORTIBONE ® – ЛИПСВАЩОТО ЗВЕНО В УПРАВЛЕНИЕТО ЗДРАВЕТО НА КОСТИТЕ НИ

Костите се нуждаят от повече от калций

Калциевите добавки са навсякъде, но все повече и повече хора страдат от остеопороза и остеопения. Костите са смес от минерални кристали, държани в органична колагенова матрица. Само по себе си кристалите биха били изключително крехки и податливи на счупване. Както мостът е изграден от бетон и стомана, така и колагенът в костите е от съществено значение за гъвкавостта и еластичността на костите.

Важно е да поддържаме здравната система на скелета. Остеопорозата е състояние, характеризиращо се с ниска костна маса и микро-архитектурно влошаване на костната тъкан, което води до повишена крехкост на костите и последващо увеличаване на риска от счупване.

Остеопенията, ранният стадий на остеопороза, може да започне на възраст от 35 години, когато костната маса прогресивно намалява. Вероятността да се получи фрактура нараства с възрастта. Рискът от заразяване с костна фрактура се удвоява на всеки десет години и при двата пола.

FORTIBONE ® стимулира синтеза на костен колагенен матрикс

Специфичните пептиди на FORTIBONE ® стимулират костните клетки да увеличават синтеза на костни компоненти, като колаген. Те имат своеобразен „сигнален ефект“ върху остеобластите, за да уравновесят разграждането на колаген в извънклетъчната костна матрица, което е съществената рамка за костната минерализация. В допълнение FORTIBONE ® влияе на дегенеративните процеси в костите, като намалява активността на остеокластите. Резултатът е значително по-висок синтез на колагенен костен матрикс. 

Osteocol  е продукт особено подходящ за приложение след счупване или фрайтури на кости.

Клинично доказано, че Оsteocol, чрез Fortibone ® насърчава здравето на костите

Едноцентрово, проспективно, рандомизирано, плацебо контролирано, двойно заслепено проучване показа потенциала на FORTIBONE ®. За период от 12 месеца 180 жени с намалена костна маса са участвали в терапия с ежедневен прием на 5 g FORTIBONE ® или плацебо.

Промените в плътността на костната маса бяха измерени в гръбначния стълб и бедрената шийка на участниците, открити чрез DXA сканиране. Консумацията на FORTIBONE ® показа значително подобрение на костната плътност. Резултатите показват изразено увеличение на BMD (костна минерална плътност) след добавка FORTIBONE ® при жени, страдащи от остеопения или остеопороза. Резултатите показват анаболен ефект.

FORTIBONE® е интересна опция за противодействие на костната дегенерация. Остеопорозата и остеопенията – глобалните проблеми:

Костната атрофия, загубата на костна плътност и стабилност на костите е проблем, с който жените, които трябва да се справят след менопаузата, трябва да се справят. Но не само те. Остеопорозата е основна заплаха за общественото здраве за приблизително 44 милиона граждани на САЩ и за 55% от всички американци на 50 и повече години. Поради увеличения човешки живот, остеопенията и остеопорозата постепенно се превърнаха в основен световен проблем в областта на общественото здраве, причинявайки икономически разходи от 37 милиарда евро в Европейския съюз и 20 милиарда долара в САЩ.

FORTIBONE ® е разработен за насърчаване на здравето на костите, увеличаване на костната плътност и намаляване на процесите на разграждане. 

НАЧИН НА ПРИЕМ: приемайте по 1 саше дневно, след всяко хранене номер едно, за денят ви.

Компания

Yamamoto Research

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „OSTEOCOL – ХИДРОЛИЗИРАН КОЛАГЕН (FORTIBONE ®)“

Най-рейтингови продукти

Продуктови категории