PAPPA REALE (ПЧЕЛНО МЛЕЧИЦЕ) – YAMAMOTO NUTRITION

Ревю на Белчо Христов
Разпродажба!

PAPPA REALE (ПЧЕЛНО МЛЕЧИЦЕ) – YAMAMOTO NUTRITION

16.99 лв.29.99 лв.

Докато хората са знаели за меда от древни времена, пчелното млечице е открито едва в средата на XVII век. През годините продуктът е обект на многобройни изследвания, фокусирани главно върху ефектите на пчелното млечице при неврастения, преумора, бременност и различни заболявания.

 
Изчистване

Описание

АНАЛИЗ ВЪРХУ ПРОДУКТЪТ PAPPA REALE – ПЧЕЛНО МЛЕЧИЦЕ (КАПСУЛИ)

Докато хората са знаели за меда от древни времена, пчелното млечице е открито едва в средата на XVII век. През годините продуктът е обект на многобройни изследвания, фокусирани главно върху ефектите на пчелното млечице при неврастения, преумора, бременност и различни заболявания. Към днешна дата над 180 различни съединения са идентифицирани като компоненти на продукта; те му придават стимулиращи енергията метаболитни, антибактериални, антисептични и противовъзпалителни свойства. Изследователите обаче стигат до заключението, че ефектите на пчелното млечице не се ограничават до тези области и че са необходими допълнителни изследвания; това може да разкрие нова информация за неговия състав и възможните приложения.

Пчелното млечице се секретира изключително от пчелите работнички (т.е. тези между 5-ия и 14-ия ден от живота им в зряла възраст) и се отделя от жлези, разположени на главата им. Веществото е на протеинова основа и светло жълт цвят с отличителен аромат и кисел, но сладък вкус; производството му е следствие на прехранване с цветен прашец сред пчелите, но мястото му в нашето общество като тонизиращо и възстановяващо средство е установено от много отдавна. За пчелите това е храна, приложена на всички млади ларви до третия ден от живота им. След това е запазено за онези, които ще продължат да се превръщат в „кралици пчели“, а останалите (бъдещи мъже и работници) получават смес от мед и цветен прашец. Имайте предвид, че една кралица има жизнен цикъл над пет години, докато работникът живее около 45-90 дни: това несъответствие по същество се определя от начина на хранене на пчелната кралица.

Пчеларите правят партиди пчелно млечице, като „заблуждават“ пчелите работнички за производството на веществото за голям брой кралици; след като желето е прибрано, само няколко всъщност оцеляват. Този процес позволява на пчеларя да произвежда само няколко грама пчелно млечице в замяна на много часове работа, което обяснява повишената цена на продукта. Изстъргва се от кошерите на ръка с помощта на неметални инструменти или се изсмуква през стъклени епруветки и след това се поставя в стерилни стъклени съдове, докато пчеларят няма достатъчно за обработка. След това желето се филтрира, за да се отстранят всички примеси, и се охлажда в специални контейнери, които да се продават пресни и съхранявани в хладилник, или сушени чрез замразяване и се предлага като добавка в различни форми, включително капсули, прах и флакони. Основните компоненти на пчелното млечице, чиито пропорции варират в зависимост от конкретния кошер, са вода, протеини, захари, мазнини и минерали. Водата представлява около две трети от прясно пчелно млечице. Въпреки това, когато се анализира сухото му тегло, протеините и захарите са далеч най-разпространените съставки. Протеините съставляват средно 73,9% тегловно; голяма част от тях идват под формата на аминокиселини, както свободни, така и комбинирани.

Пчелното млечице съдържа всички осем от незаменимите за човека аминокиселини. Съдържанието на захар се състои главно от фруктоза и глюкоза в относително постоянни пропорции, подобно на нивата в меда (т.е. с доминиращата захар с фруктоза). В много случаи фруктозата и глюкозата заедно съставляват 90% от общите захари, докато съдържанието на захароза варира значително от една проба до друга. Съдържанието на мазнини е много важна характеристика на пчелното млечице по много причини. 80-90% тегловно съдържание на мазнини се състои от свободни мастни киселини с необичайни и дори редки молекулярни структури. Това са главно хидрокси мастни киселини или късоверижни дикарбоксилни киселини, които обикновено се срещат както в животински, така и в растителни хранителни продукти. Тези мастни киселини са отговорни за повечето биологични свойства, свързани с пчелното млечице. Преобладаващите минерали (в низходящ ред) са K, Ca, Na, Zn, Fe, Cu и Mn, като калий е най-разпространен. Витамините, присъстващи в големи количества, са тиамин (В1), рибофлавин (В2), никотинамид (В3 или РР), пантотенова киселина (В5), пиридоксин (В6), мио-инозитол (В7), биотин (Бе или Н) и фолиева киселина киселина (В9). Съществуват и много малки количества витамин А, витамин С, витамин D и витамин Е. Други компоненти включват ацетилхолин, антибактериален и антибиотичен фактор, произведен от пчелите в процеса на усвояване на медена роса, нектар и цветен прашец. Резултатът е продукт, който осигурява много енергия и се препоръчва за особено стресови периоди, за борба с астенията и за защита на имунната система. Той ви помага да се справите по-добре с променящите се сезони или да се справите с критичен период, когато почувствате нужда да оптимизирате всеобщото благосъстояние на тялото си.

Пчелното млечице е едно от традиционните природни средства, предпочитани от цели поколения. Защо е толкова обичан? Да се ​​видим заедно.

На първо място, това много специфично вещество, отделяно от слюнчените жлези на пчелите работнички, е известно с това, че е изключителен природен тоник и тоник, способен да подсили тялото на деца, възрастни, възрастни хора и, тъй като е безопасно вещество и се оценява и от жените, които са бременни и кърмещи.

Пчелното млечице е наистина „специален“ естествен елемент, който действа като тонизиращо / възстановяващо средство и се препоръчва за деца, възстановители, спортисти и студенти, благодарение на положителния си стимулиращ ефект при справяне с физическата и психическата умора. Той може да балансира тялото ви, ако страдате от енергиен дефицит и изпитвате умствена и физическа умора. Ценен от педиатри и майки в продължение на много години, този ценен тоник насърчава развитието и растежа при децата. В областта на педиатрията успешно се използва при бебета, родени преждевременно и следователно с поднормено тегло, а също така често се дава на бебета, страдащи от липса на апетит или проявяващи признаци на малабсорбция. Пчелното млечице помага за подпомагане на растежа – всъщност увеличаването на теглото, причинено от приемането му, не е просто резултат от увеличаване на апетита, а по-скоро от специфично действие, което подпомага усвояването на храната. Освен за деца, той се предписва и за възрастни хора, страдащи от липса на апетит, и за тези, които се нуждаят от повече енергия (в случай на сенилна астения). Той има балансиращ ефект върху централната нервна система при безсъние и състояния на тревожност и нервно напрежение. Действа като антисептик срещу микроби от различни видове, включително стафилококус ауреус и има антивирусен и противогъбичен ефект, засилвайки активността на стомашно-чревната система и надбъбречните жлези (оттук и таксуването му като помощно средство срещу стрес). Пчелното млечице също е ценен източник на бифидобактерии – „приятелски“ бактерии, които поддържат здравето на стомашно-чревния тракт – и по този начин действа като пробиотик.

Наличието на полезни бифидобактерии предпазва от кандида, непоносимост към храна, чревно възпаление и дисбиоза и има проучвания, сочещи, че това може да бъде потенциално оръжие срещу диабет тип 2 в бъдеще (въпреки че се налага по-нататъшно изследване). По отношение на метаболизма е доказано, че дневният прием на само 100 mg пчелно млечице намалява общия холестерол, LDL (лошия) холестерол и триглицеридите, като същевременно увеличава HDL (добрия) холестерол. Ето защо тези резултати предполагат, че пчелното млечице може да играе положителна роля за предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания. Наблюдавано е също така намаляване на кръвното налягане при индивиди с хипертония благодарение на наличието на биоактивни пептиди с антихипертензивни свойства. За да усвоите най-добре хранителните вещества, препоръчваме да приемате пчелно млечице през устата на празен стомах, за предпочитане 15-30 минути преди закуска.

АНАЛИЗ ВЪРХУ ПРОДУКТЪТ PAPPA REALE – ПЧЕЛНО МЛЕЧИЦЕ (ФЛАКОНИ)

Пчелното млечице под формата на хранителна добавка в течна форма осигурява 300 mg пчелно млечице на дневна доза. Пчелното млечице отдавна винаги е било едно от най-използваните природни средства. Опаковката съдържа 10 флакони от 10 ml.  Богато на ценни хранителни вещества и без противопоказания, пчелното млечице е истинска „супер храна“, способна не само да осигури енергия и подкрепа за организма в определени периоди, като например промени в сезона, преди взискателни периоди за студенти и професионалисти , в моменти на дълбока умора, умора и затруднения със концентрацията или възстановяването. 

Това е храна администрирана на всички млади ларви пчели до третия ден от живота и впоследствие запазена само за тези, които трябва да станат пчелни кралици, „супер храна за благородството“, докато другите пчели (бъдещи мъже и работници) ще получат смес от мед и цветен прашец. Имайки предвид, че една кралица има жизнен цикъл над пет години, докато работничка от около 45-90 дни, разликата по същество се определя от храненето на кралицата пчела. Освен съдържанието на вода, пчелното млечице съдържа 30 – 55% протеини и аминокиселини (17 аминокиселини, включително 8 незаменими аминокиселини). Сред захарите те регистрират преобладаващата фруктоза и глюкоза (от 33% до 43%), в пропорции, подобни на тези на меда. Други присъстващи захари, но в минимални дози (под 10%), са захароза и малтоза. Това е високопротеинова храна, съдържаща 15-20% протеини с отлично биологично качество, пълни с всичките 8 аминокиселини, необходими за човека, много благоприятни, благодарение на богатството си на протеини, за растежа и развитието на децата.

Съдържа изобилна част от ензими, които помагат за подпомагане на храносмилането (виж каталаза, амилаза, инвертаза, фосфатаза) и имат функцията да усвояват рибонуклеази, дезоксирибонуклеази, протеини, липиди. Липидите се състоят главно от мастни киселини, включително ненаситена мастна киселина 10 – HDA, транс-10 хидрокси-D2-деленонова киселина (присъства само в пчелното млечице), които имат много по-различна структура от тези от животински характер. Те всъщност имат по-малко въглеродни атоми (между 8 и 10, вместо 14-20 от тези от животински произход). Сред най-важните витамини, които съдържа са тези от В комплекс: тианмин В1, рибофлавин В2, пантотенова киселина В5, нианцин, фолиева киселина В9, РР, биотин, В12, инозитол. Минералните соли се състоят от калий, калций, натрий, цинк, желязо, мед и манган, както и съдържат други по-малко известни микроелементи или потенциалният механизъм на действие, който трябва да бъде определен.

Пчелното млечице има имуномодулиращо действие, подобрява имунната система и модулира производството на антитела, предотвратява охлаждащите заболявания и други видове инфекции. Наличието на ацетилхолин, вещество, присъстващо в нервната тъкан, важно за предаването на импулсите, осигурява на пчелното млечице защитно действие върху нервната система, противодейства на тревожността и нарушенията на съня. По-нататъшни изследвания изтъкнаха как ежедневният прием на пчелно млечице може да разшири тонизиращите му свойства до други аспекти на здравето на организма, действайки благоприятно срещу кръвното налягане, като се похвали с интересни ефекти върху намаляването на „лошия“ LDL холестерол, триглицеридите и ви дава повече контрол върху кръвната захар.

БИОЛОГИЯ НА АКТИВНИТЕ СЪСТАВКИ

Смятан за най-ценния продукт, генериран от пчелите, пчелното млечице изглежда като бяло, млечно и вискозно вещество, с доста кисел и захарен аромат, чиито биологични активности се дължат на плътната концентрация на полезни за здравето хранителни вещества. Името пчелно млечице произлиза от факта, че това е храната, запазена за пчелата кралица и младите кралски ларви през първите три дни от живота им.

Благодарение на прясното пчелно млечице, истинската ларва расте по необикновен начин и живее много по-дълго от другите пчели, достигайки до 3-4 години. Когато пчелите са на път да отгледат нова кралица, те изграждат специални клетки (истински клетки), в дъното на които натрупват храната, предназначена за „супер“ хранене на ларвите, намиращи се в клетките. Тук идва пчеларят, който взема тези клетки и жертвайки бъдещите кралици, извлича минусовите дози пчелно млечице, богато на микроелементи. Пчелното млечице се състои от:

 • вода (65%)
 • протеин (12%)
 • липиди (5-23%), включително фосфолипиди, глицериди, восъци и есенциални мастни киселини
 • захари (9-16%)
 • витамини (A, комплекс B, P и H)
 • минерални соли (желязо, калций, фосфор, магнезий, цинк, мед, фолиева и пантотенова киселина)
 • ензими, които му придават интересни подхранващи и възстановяващи свойства
ПЧЕЛНО МЛЕЧИЦЕ - ОСНОВНА СУРОВИНА В ПРОДУКТА
ПРИЛОЖЕНИЕ В ДИЕТИТЕ
ПРИЛОЖЕНИЕ В ДИЕТИТЕ
Най-ценният компонент е 10-хидроксидеценова киселина, мазнина с антибактериална активност, присъстваща в прясно пчелно млечице, която достига максималната си концентрация по време на фазата на преработка във фарингеалните жлези на смучещите пчели, намалявайки с остаряването на продукта.

Тази активна съставка, заедно с роиализин, протеин с антимикробни свойства, прави пчелното млечице отличен естествен антибиотичен адювант, като му придава антивирусни и антибактериални свойства срещу различни щамове, които причиняват треска, кашлица и настинка.

Освен това, като източник на витамините от B комплекс, той има имуномодулиращо действие, способно да засили имунната система и да модулира производството на антитела, като спомага за предотвратяване на настинки и други видове инфекции.

Пчелното млечице най-класическото от тонизиращите и възстановяващи природни средства както за деца, така и за възрастни! Действа като адаптоген, повишава физическите и умствените показатели, улеснява запаметяването и предпазва целият организъм от настинка и грип!

Споделен опит на Белчо Христов.
ПРИЛОЖЕНИЕ В ДИЕТИТЕ

ОЩЕ ПОЛЗИ ОТ ПЧЕЛНО МЛЕЧИЦЕ

Пчелното млечице е широко използвано при деца като класически тоник, пчелното млечице може да се похвали и с други полезни свойства за малките деца, като им:

 • събужда апетита
 • стимулира метаболизма
 • улеснява усвояването на храната
 • повишава общия тонус на организма

Пчелното млечице може да се яде прясно или да се приема под формата на хранителна добавка с пчелно млечице, където често се намира в синергия с други полезни витамини и микроелементи и маскира оригиналния кисел вкус с малко захар или мед, за да задоволи небцето от децата.

КОГА ДА ПРИЕМАМЕ ПЧЕЛНО МЛЕЧИЦЕ?

 • в периоди на психофизична умора
 • преди и по време на сезонни промени
 • в моменти на особена умора и затруднена концентрация, като например преди изпити или конкретни събития
 • при състояния на анемия, недохранване и анорексия, като минерализиращо средство
 • за здравето на скалпа
 • за силна имунна защита и тонизиране (витализиране) на целият организъм

НАЧИН НА УПОТРЕБА И ПРИЕМ

По отношение на приема му има различни показания, така че предложението на лекаря, педиатъра или диетолога би било препоръчително. Има такива, които препоръчват прием на 250 mg на ден и такива, които увеличават дозата до 1 g.

По принцип приемът се препоръчва по време на промените в сезона, през пролетта и есента и обикновено препоръчителните дози са 500 mg за деца и 1 грам за възрастни, в продължение на поне 30 дни. Приемането сутрин на празен стомах е за предпочитане. Ако е чист, евентуално трябва да се разтвори под езика, за да позволи абсорбция чрез намесата на сублингвалните жлези, като по този начин се избягва действието на стомашните сокове. Намираме го под формата на сушени чрез замразяване или течни добавки пчелно млечице във флакони, но може да се консумира чист, с мед или разреден в малко захарна вода. Важното е да се гарантира качеството на суровината.

Препоръчителна дневна доза: приемайте само по 1 капсула дневно, ако ползвате разфасовката на капсули или изпийте един флакон дневно (ако заложите на разфасовката под формата на флакони/шотове), винаги след хранене, всеки ден.

© АВТОРСКИ ПРАВА ВЪРХУ ТЕКСТОВИ, СНИМКОВ И ВИДЕО МАТЕРИАЛ

Белчо Христов е биолог консултант на Yamamoto Nutrition – България. Всеки тексови, снимков и видео материал за всички ревюта на продукти Yamamoto Nutrition са със запазени авторски права. Абсолютно забранено е използването им в други сайтове и социални мрежи!

Компания

Yamamoto Research

Допълнителна информация

Разфасовка

,

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „PAPPA REALE (ПЧЕЛНО МЛЕЧИЦЕ) – YAMAMOTO NUTRITION“

Най-рейтингови продукти

Продуктови категории