Ново зареждане на продукти Yamamoto Nutrition в раздел Онлайн магазин! Топ качество на страхотни цени!

PRE WOD – YAMAMOTO NUTRITION

Ревю на Белчо Христов
Разпродажба!

PRE WOD – YAMAMOTO NUTRITION

128.99 лв.

PreWOD е най-новият кросфит продукт суплемент, за преди тренировки, създаден от нуждите на спортисти и треньори в света на кросфита. Това е смес от елементи, състояща се от микрокапсулиран креатин MCU-20 ® (клинично най-добрата формула за усвояване на съставките), цитрулин малат, Vinitrox ™, бета-аланин, Ginko Biloba, Brainberry ®, Astragin ® и кофеин. С PreWOD ще имате повишен синтез на креатин фосфат, подобрен транспорт на кислород и хранителни вещества до мускулите, подобрена аеробна и анаеробна издръжливост чрез буфериране на мускулното рН и подобряване на когнитивната област и времето за реакция на мозъка по време на вашите тренировки. 

Склад №: 24090089 | Партида: G1N179 | Срок на годност: 12/2023 Номер на вписване към БАБХ: Т242200938 | Дата: 17.03.22

Описание

PreWOD е най-новият кросфит продукт суплемент, за преди тренировки, създаден от нуждите на спортисти и треньори в света на кросфита. Това е смес от елементи, състояща се от микрокапсулиран креатин MCU-20 ® (клинично най-добрата формула за усвояване на съставките), цитрулин малат, Vinitrox ™, бета-аланин, Ginko Biloba, Brainberry ®, Astragin ® и кофеин. С PreWOD ще имате повишен синтез на креатин фосфат, подобрен транспорт на кислород и хранителни вещества до мускулите, подобрена аеробна и анаеробна издръжливост чрез буфериране на мускулното рН и подобряване на когнитивната област и времето за реакция на мозъка по време на вашите тренировки. 

Разбийте доза от 6.5 грама в 300 мл хладка вода и приемете 30 мин преди вашата кросфит или стрийт фитнес тренировка.

В света на производителността, а не само в силовите спортове, най-популярните добавки са така наречените „предтренировъчни“. Това явление очевидно засяга и света на кросфитърите, които се стремят да подкрепят максимизирането на тяхното представяне с цялата му сложност, опитвайки се да постигнат повече мощност, повече устойчивост на умора, повече сила, повече реактивност, благодарение на добавки, които се комбинират в целенасочена и синергичен начин, са истинска допълнителна помощ.

PreWOD е изключително специфична добавка, формулирана да компенсира и поддържа нуждите на кросфитърa и да направи представянето му по-ефективно, по-дълготрайно и по-продуктивно, действайки по различни механизми на действие, които са: фокус, енергия, устойчивост на умора, повече сила и мощност, както и насърчаване на по-голям приток на кръв, богата на кислород и хранителни вещества към мускулите, с последваща по-бърза рециркулация и отстраняване на млечната киселина (мускулната треска). До тук как ви звучи всичко това?

Това „многозадачно“ действие, което ще направи WOD по-ефективна в много отношения, е резултат от смес, специално създадена да поддържа „изслушваните“ нужди на спортистите, към които Yamamoto Nutrition винаги са били внимателни, като им предоставят най-доброто, което приложната наука и пазарът за най-добрите суровини могат да предложат.

PreWOD е смес от елементи, състояща се от микрокапсулиран креатин MCU-20 ®, цитрулин малат, Vinitrox™, бета-аланин, гинко билоба, Brainberry ®, Astragin ® и кофеин.

Creatine MCU-20®: несъмнено най-известната и изследвана добавка в света на производителността, от която могат да се възползват атлетите по кросфит, благодарение на няколко механизма на действие:

  • повишен синтез на креатин фосфат, директен предшественик на АТФ, енергийната молекула, използвана от мускула за свиване, следователно повече сила и мощност;
  • повишено усвояване на калций в мускулните клетки, чрез насърчаване на интерактивното действие между актина и миозина, структурните протеини, които съставляват функционалната единица на мускулните фиброклетки и позволяват мускулната контракция;
  • обемно и хиперхидратиращо действие на клетките в цитоплазмата на мускулната клетка = едновременно антикатаболен и анаболен ефект;
  • стимулиращо действие на неврокогнитивно ниво;
  • действа като „буфер“ срещу натрупването на млечна киселина;

Съдържащата се версия е монохидратът, най-ефективният и най-безопасният, и е микрокапсулиран, така че границите на разтворимост, които креатинът може да има, са надвишени, за да се гарантира пълна абсорбция. Цитрулин малатът е потенциално много полезна аминокиселина за кросфитъра по няколко причини. Първо, за насърчаване на максимален приток на кръв и следователно насърчаване на по-добър транспорт на кислород и хранителни вещества до мускулите. Цитрулинът е един от най-добрите стимуланти на азотен оксид, дори по-добър от самия аргинин, чийто предшественик е, тъй като аргининът е подложен на екстензивно разграждане от чревни бактерии и чернодробни и чревни аргинази, които го превръщат в орнитин и урея, което го прави лошо бионалично.

За разлика от това, цитрулинът не подлежи на предсистемно елиминиране и елиминиране при първо преминаване, като значително повишава нивата на плазмения аргинин и цитрулин по дозозависим начин и със същата доза и начин на приложение (през устата). Всичко в полза на мощно стимулиране на притока на кръв към мускулите, участващи в тренировката. В няколко научни изследвания е доказано, че цитрулинът, осигурен с ябълчна киселина, има положителен ефект върху производството на мускулен АТФ чрез повишаване на ефективността на произведената енергия, с намалена скорост на изчерпване на фосфокреатин с 28% и ускорено възстановяване от 20%. Вече оценена като добавка, фокусирана върху производителността поради горните причини, тя има редица предимства по отношение на степента и качеството на изпълнение, като буфериране на натрупването на амоняк (отговорен за появата на умора чрез инхибиране на превръщането на пируват в ацетил-КоА, възпрепятстващ мускулната контракция). Друго предимство на цитрулин малат би било да намали мускулната болка след интензивни мускулни упражнения, които, когато се комбинират с мускулното изпомпване, силно насърчава буферирането на лактат и повишената скорост на възстановяване на запасите от фосфокреатин, ще бъде отличен съюзник за подобряване на нашето обучение производителност, но и за по-ефективно възстановяване.

И знаем, че колкото по-скоро се възстановиш, толкова по-бързо и по-добре ще можеш да тренираш отново. ViNitrox TM е специална синергична смес от полифеноли, получени от ябълки и грозде с антиоксидантна сила, способна да увеличи циркулаторната вазодилатация чрез мощна стимулация на азотен оксид (+43%), като същевременно доказва, че удължава тренировъчния капацитет и устойчивостта на умора.

Бета-аланинът е аминокиселина, широко използвана в спорта днес заради присъщите му ефекти върху всички форми на представяне, тъй като помага за подобряване както на аеробната, така и на анаеробната издръжливост чрез своето буферно действие върху мускулното pH, като по този начин намалява появата на мускулна ацидоза и умора. Добре е установено, че приемането на бета-аланин повишава нивата на карнозин, така че след като се приема перорално, той ще бъде комбиниран с L-хистидин, за да се синтезира дипептид, който ще бъде истинският играч в лактатния „буферен“ ефект (така че добре дошли за атлети за издръжливост) , а именно карнозин. Доказано е, че добавките с бета аланин повишават нивата на карнозин в мускулите с 80% и ще действат като неутрализиращ водородните йони агент, разграждайки натрупването на млечна киселина в мускулите, като по този начин значително намалява мускулната умора и позволява по-ефективно свиване на мускулите, за увеличаване на силата, но също и по-голяма производителност и издръжливост по време на по-дълги или „смесени“ интензивности, както и насърчаване на производството на азотен оксид.

Гинко Билоба: когато става въпрос за преди тренировка, повече от нервна стимулация, е добре да се засилят когнитивните области и времето за реакция. Говорейки за когнитивна стимулация, нямаше как да не споменем Гинко Билоба. Гинко е лечебно растение, чието присъствие на Земята датира от хиляди години, а употребата му в традиционната китайска медицина датира от 2800 г. пр.н.е. Днес той е добре познат в света на нутрицевтиците и се смята, че балансира невротрансмитерите, забавя дегенерацията на мозъчните клетки и подобрява мозъчното кръвообращение, като по този начин осигурява по-голям приток на кислород и глюкоза към невроните. Гинко Билоба е едно от най-подходящите природни вещества за стимулиране на ученето, паметта и познавателните способности като цяло, от което всички можем да използваме помощ. Той също така насърчава увеличаването на допамин в мозъка, намалява състоянията на тревожност и подобрява мотивацията.

Brainberry: е естествен екстракт от арония за подобряване на когнитивните функции. Тази конкретна активна съставка е стандартизирана за високи нива на „цианидин-3-О-галактозид“, който има някои научни заслуги за подобряване на концентрацията, фокуса и психомоторните реакции, преносими към всяка област, свързана с представянето.

Astragin е много интересно съединение от два високо пречистени екстракта от Panax notoginseng и Astragalus membranaceus, което е показано в 16 in vitro и 8 in vivo проучвания, публикувани в Journal of Agricultural and Food Chemistry, Molecular Nutrition & Food Research и научни доклади за демонстрира своя „движещ“ ефект за подобряване на усвояването на пептиди, аминокиселини, мастни киселини, витамини и фитонутриенти и транспортери като SGLT1, CAT1 и GLUT4, както и подпомагане на имунните функции, възстановяване и възстановяване на баланса на увредените чревни стени и намаляване на възпалението на чревната субмукоза.

По-голямата част от всички добавки преди тренировка имат компонент, стимулиращ централната нервна система, който често се характеризира с наличието на кофеин, както в този случай. Кофеинът е най-широко използваното психоактивно вещество и най-широко консумираното в света и винаги е бил популярна добавка за спортисти и жени от всякакъв вид. Той взаимодейства със специфични биологични рецептори, които регулират функциите на сърдечно-съдовата ендокринна система, както и на нервната система, като повишава значително енергийните нива, ускорява времето за реакция, изостря фокуса и концентрацията и също така подобрява възприемането на прага на болката.

В допълнение към добре познатия ергогенен ефект има и „метаболитен“, тъй като мастните киселини се мобилизират при консумация на кофеин и се спестява ценен мускулен гликоген. Това позволява на спортиста да тренира по-дълго, а спестяването на гликоген изглежда се случва в първите петнадесет минути от дейността, период, когато използването на гликоген намалява с 50%.

Допълнителна информация

Вкусове

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “PRE WOD – YAMAMOTO NUTRITION”