ALCAR – SAN

48.99 лв.

Acetyl L-Carnitine е модифицирана аминокиселина, която подкрепя производството на клетъчна енергия чрез подпомагане транспортирането на мазнините в митохондриите, където те се окислява и се превръщат в ATФ. Acetyl L-Carnitine е с висока биологична форма на L-Carnitine, който спомага за поддържане на здрави клетъчни мембрани, стимулира енергийния метаболизъм и поддържа функцията на мозъка.

Изчистване

Описание

ОПИСАНИЕ НА ПРОДУКТА

Ацетил-L-карнитинът (познат още под абривиатурното име ALC) е производно химическо съединение на Л-карнитина, като успоредно с това, ацетил л-карнитина се образува по абсолютно естествен път в организма ни.

Ацетил Л-карнитинът участва основно в мастната обмяна на веществата, като насочва мастите към митохондриите на клетките, където в техните кристи, мазнините биват преобразувани в енергия и точно по този начин, става тяхното (това на мазнините) елиминиране и свеждане до минимум – по отношение на процент мазнини в човешкото тяло или в телесният му състав, изобщо.

Ацетил-L-карнитинът (ALC) е едно от най-изследваните химични вещества за човечеството в последните години (като хранителна добавка) заради способността си да забавя стареенето, особено във връзка с дегенерацията на мозъка и нервната система.

Ацетил-L-карнитинът (ALC) е полезен и за други органи и системи на тялото ни, не само за мозъка:

– ограничава пораженията при установен кислороден глад

– укрепва солидно имунната система

– притежава силно антиоксидантно действие

Като хранителна добавка, ацетил л-карнитина е изключително подходящ за хора, които искат да оптимизират изгарянето на мазнини без да се налага употребата на стимуланти (като например йохимбин, синефрин, кофеин и др.) и активни съставки учестяващи сърдечен ритъм и влияещи на нервна система!

Което означава, че хора с проблемно кръвно налягане, или заради наднормените килограми и висок холестерол, или просто защото имат установено високо кръвно, могат да ползват без никакъв проблем ацетил л-карнитин. За разлика от обикновения л-карнитин, ацетилната форма не води до насищане на клетъчните рецептори. Което означава, че можете да ползвате ацетил л-карнитинови продукти винаги, когато пожелаете и толкова дълго, колкото имате своята нужда.

Всъщност, ацетил л-карнитина насочва директно към кристите на митохондриите мазнините и вътре в тях биват разбити. Енергията, която се освобождава по време на този разпад се използва за енергия като мисловна дейност, физически труд и др. Ето затова, докато ползвате ацетил л-карнитин под формата на добавка е задължително условие да сте в отрицателен калориен прием! Т.е. на диетичен режим.

Клиничните свойства на Ацетил-L-карнитина: има способността да преминава лесно и ефективно през кръвно-мозъчната бариера. Той стимулира производството на ацетилхолин – невротрансмитер, който поддържа добрата памет, включително зрителните качества на човека. Влияе благоприятно на мисловните процеси като повишава способността за съсредоточаване и запомнянето на нова информация.

Съвременните проучвания показват клинично значим положителен ефект върху симптомите на депресия. Благодарение на установените антиоксиданти свойства, Ацетил L-карнитиндопринася за стабилизиране на клетъчните мембрани и повишава производството на енергия в мозъчните клетки. Продължителната употреба на ацетил L-карнитин (над 3 месеца) действа благоприятно като забавя прогресията на болестта на Алцхаймер и като цяло подобрява качеството на живот на пациентите. Подобен положителен ефект е наблюдаван и при болестта на Паркинсон.

При хора с изявена диабетна полиневропатия продължителния прием на ацетил-L-карнитинътводи до облекчаване на невропатичната болка и до подобряване чувствителността на крайниците. Особено подходяща е комбинацията с алфа липоева киселина. Полезен е и при проблеми с дихателните дейности, защото подобрява снабдяването на мускулите с кислород

РАЗФАСОВКИ И ДОЗИ

Продуктът се предлага в два вида разфасовки.

– разфасовка от 87.5 грама прах съдържа 125 дози (700 мг активна съставка ацетил)

– разфасовка от 100 таблетки съдържа 100 дози (750 мг активна съставка ацетил)

Винаги се приема една доза (1500 мг) на празен стомах преди физическа активност, както и една доза вечер един час преди сън, на гладно. Т.е. приема се в тренировъчен ден два пъти дневно, а в почивен ден за хора, които се занимават с тежък физически спорт се препоръчва едининственият прием за деня да бъде непосредствено преди лягане. Дозата може да е същата – 1500 мг.

При здрави, но слабо активни във физическо отношение хора прием от 1,5 грама ежедневно в период на само 1 месец подобрява цялостната координация. Интересни са въздействията му върху координацията между някои човешки органи. Практически е доказано, че подобрява координационната връзка „зрение–ръце”. Както казах и по-горе, тази добавка се прилага успешно при лечение на болестта Алцхаймер. С напредване на възрастта у човека намаляват ALC нивата, но на практика не се получава дефицит.

В естествен вид с се съдържа в животинските продукти. Много малко фирми могат да произведат стабилна и ефективна форма при нормална температура, което оскъпява продукта. Точно това е причината да работя с ацетил л-карнитин на SAN.

Още ползи на Ацетил Л-карнитина:

– подпомага кръвообръщението в мозъка

– подобрява мисловната дейност

– предпазна невроните от вредоносното действие на свободните радикали

– разгражда излишните мазнини

НАЧИН НА УПОТРЕБА

Приемете по 1 доза преди физическо натоварване и една всяка вечер, преди сън.

Допълнителна информация

Разфасовка

,

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „ALCAR – SAN“