SHIITAKE (BIO) – YAMAMOTO NUTRITION

Ревю на Белчо Христов

SHIITAKE (BIO) – YAMAMOTO NUTRITION

55.00 лв.

В традиционната китайска медицина Шийтаке се използва при проблеми, свързани с липидния метаболизъм и при грип. Освен това се смята, че тя „съживява“ кръвта, осигурявайки жизненоважна енергия и премахвайки глада, както и се счита за лекарство срещу обикновената настинка. Всъщност традиционната ориенталска медицина казва, че стимулира „Чи”, първичната жизнена енергия, която оживява тялото и го свързва с живия космос.

Изчерпан

E-mail, за да ТЕ информирам при наличност:

Описание

Шийтаке – основното му действие остава това да поддържа имунната система, въпреки че тя се нуждае и зависи от активна автономна нервна система, от хипофизно-надбъбречната ос в добро състояние и от функциониращ тимус. От химическа гледна точка тайната на полезните свойства, които засягат практически всички лечебни гъби, се крие в присъствието на полизахариди. Това са макромолекули с много променлива структура, състоящи се от повтаряща се последователност от захари с многобройни порции кислород, които при разграждането им от организма се освобождават и абсорбират на клетъчно ниво. Всъщност организмът, който не е адекватно подхранван с кислород, има тенденция да утаява дегенеративни състояния, благоприятстващи появата на рак, сърдечни заболявания, имунни разстройства и диабет.

Микотерапията учи, че бета-глюканите също присъстват в Shiitake, които представляват полизахаридите, които съставляват клетъчната стена на гъбичките, имат способността да насърчават и активират имунните клетки при наличие на инфекциозни, вирусни, бактериални и гъбични заболявания. Те често са склонни да се съединяват с протеини, като правят протеогликани, вещества с по-мощно имуномодулиращо действие от прости бета-глюкани. Те са в състояние да увеличат присъствието на макрофаги клетки, NK и субпопулации на хелперни Т клетки в организма.

Изследванията върху отделните компоненти на лекарствените гъби и тяхното синергично и терапевтично действие все още продължават. Днес обаче Shiitake може да се похвали и с интересна колекция от проучвания, потвърждаващи многобройните му ползи за здравето, в допълнение към ефективното си имуномодулиращо действие срещу настинки, грип, бронхит и ринит. В тази връзка се използва и в антивирусен и антибактериален контекст, като се бори с Escherichia coli, herpes simplex и Staphylococcus aureus. Освен това се бори с някои гъбични инфекции като кандида, тъй като действа върху червата като „пребиотик“, насърчавайки образуването на добра чревна бактериална флора.

Сред най-интересните биоактивни вещества заедно с лентинан е преди всичко еритаденинът, който ускорява метаболизма на холестерола, противодействайки на артериосклерозата. В действителност, при микотерапията тази гъбичка се приписва и като хипохостеролизираща и поддържаща свойства при лечението на сърдечно-съдови разстройства и помага за борба с артериосклерозата. Всъщност тази гъбичка подобрява и липидния профил в кръвта, понижава триглицеридите, общия холестерол и повишава нивата на добрия холестерол, HDL. Следователно, благодарение на Shiitake, холестеролните отлагания могат да бъдат държани под по-добър контрол, предотвратявайки появата на артериосклероза чрез борба с нейната патогенеза.

По този начин се наблюдава и значително подобрение на хипертонията, причинена от холестеролни отлагания по съдовите стени. Еритаденинът също ще има антитромботични свойства, тъй като ще разрежда кръвта, като инхибира агрегацията на тромбоцитите.

Приемайте по 1 капсула след хранене, всеки ден.

Компания

Yamamoto Nutrition

Yamamoto Nutrition е Италианска компания, която работи само с японски суровини! Продуктите им са хранителни добавки от най-висок клас, които се произвеждат в Италия. Хранителни добавки Yamamoto можете да намерите тук на най-ниски цени, без компромис в качеството.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „SHIITAKE (BIO) – YAMAMOTO NUTRITION“

Най-рейтингови продукти

Продуктови категории