ТЕЧЕН ЕКСТРАКТ ОТ ГЛУХАРЧЕ

Ревю на Белчо Христов
Разпродажба!

ТЕЧЕН ЕКСТРАКТ ОТ ГЛУХАРЧЕ

10.99 лв.

При фитотерапията глухарчето е естествено средство, използвано за детоксикиращото му действие върху черния дроб и жлъчния мехур, по-специално листата се използват за подпомагане на работата на бъбреците и като добър дренаж срещу задържане на вода

 
 
Изчистване

Описание

Taraxacum е растение, което беше доста често срещано по нашите поляни и селски райони, дотолкова, че вече не го забелязваме, почти да се счита за „плевел“ от многото, които растат спонтанно. Глухарчето обаче представя силно използване на фона в традиционната медицина, което е загубено през вековете. Името му „глухарче“ идва от особената му форма, от назъбените краища на листата му, които смътно приличат на зъбите на котка, с дълги ланцетни листа и назъбени краища. Известно е с особената си характеристика, че след цъфтежа, на върха на стъблото, се генерира малък мек кръгъл формат, съставен от много акне. Тази глава за семена е тази, която всички деца помнят, че са издухали веднъж през живота си!

През миналите векове глухарчето се определя като чернодробно лекарство, което имаше и други приложения, свързани с заздравяването на рани и способността за стимулиране на диурезата. Проучванията в съвременната билкова медицина по-късно потвърдиха това положително влияние върху черния дроб, наред с други полезни действия. Дори в хилядолетната традиционна китайска медицина глухарчетата се използват за подпомагане здравето на черния дроб, стимулиране на прочистването на пикочните пътища и за насърчаване на здрави кости и стави. В много древни медицински текстове глухарчетата също се препоръчват за лечение на инфекции, кожни проблеми като екзема и болки в ставите.

При фитотерапията глухарчето е естествено средство, използвано за детоксикиращото му действие върху черния дроб и жлъчния мехур, по-специално листата се използват за подпомагане на работата на бъбреците и като добър дренаж срещу задържане на вода. Неговата известност произтича от факта, че коренът от глухарче има интересни пречистващи свойства, стимулиращи жлъчните, чернодробните и бъбречните функции, активирайки, следователно, нашите отделителни органи: черния дроб, бъбреците и кожата, като подтиква трансформацията и елиминирането на токсините през изпражненията, урината и пот.

Тези действия произтичат от специфичния състав на тараксакума, който включва тритерпенови алкохоли, растителни стероли, инулин (особено в латекс), горчиви принципи и минерални соли (високо е съдържанието на калий), които придават тонични и храносмилателни свойства на растението. Той е в корена обаче, където максималното количество активни съставки е концентрирано с наличието на витамини А, В1, В2 В3, С, Е, К, алфа и бета-каротин, криптоксантин-бета, лутеин и зеаксантин, калций , натрий, желязо, фосфор, калий, магнезий, цинк и селен, танини, флавоноиди, кафеена и кумарова киселина. По-специално тарасицинът стимулира производството на слюнка, стомашни и панкреатични сокове и жлъчка, улеснява изпразването на жлъчния мехур. Глухарчетата също съдържат инулин, който като пребиотично влакно подхранва бактериалната флора и подобрява чревния транзит, осъществявайки ефективно, нежно слабително действие. Дренажното действие на глухарчето, от друга страна, е гарантирано от флавоноиди и калиеви соли, които действат на бъбречното ниво, като стимулират производството на урина и изтичането на излишните течности – действие, което е много добре оценено от жени с подути крака, целулит и задържане на вода.

Този пул от високо пречистващи, противовъзпалителни и детоксикиращи вещества, съдържащи се в глухарчетата, образуват „лекът-всеизвестност“, който го е направил известен в традиционните лекарства през вековете. Тези биоактивни компоненти благоприятстват елиминирането на отпадъците (захари, триглицериди, холестерол и пикочна киселина), което прави глухарчето хепатопротективно растение, подходящо в случай на чернодробна недостатъчност, жълтеница и камъни в жлъчката. По-специално, секреторното стимулиращо действие на тараксицин не се ограничава до жлъчката, но стимулира секрецията и на всички жлези на стомашно-чревната система (слюнка, стомашни, панкреатични, чревни сокове), както и мускулите на храносмилателната система, като леко благоприятства (вторичното) слабително действие. В допълнение, глухарчетата могат да насърчават имунологичната функция и да засилят имунния отговор на лимфната система.

Съдържащият се в него азотен оксид (NO) се включва в процесите на регулиране и защита на имунната система и действа като вътреклетъчен пратеник, стимулирайки фагоцитната активност на клетките. * Глухарчето е противопоказано в случай на гастрит, язва и при предразположени хипотези. Имало е взаимодействие с някои лекарства като диуретици. Той също така може да взаимодейства с НСПВС (нестероидни противовъзпалителни средства) и тези, които се подлагат на този тип терапия, винаги трябва да се консултират със своя лекар, преди да приемат някаква добавка.

Компания

Yamamoto Nutrition

Yamamoto Nutrition е Италианска компания, която работи само с японски суровини! Продуктите им са хранителни добавки от най-висок клас, които се произвеждат в Италия. Хранителни добавки Yamamoto можете да намерите тук на най-ниски цени, без компромис в качеството.

Допълнителна информация

Вкусове

Разфасовка

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „ТЕЧЕН ЕКСТРАКТ ОТ ГЛУХАРЧЕ“

Най-рейтингови продукти

Продуктови категории