ВИТАМИН Б-1 (ТИАМИН)

Ревю на Белчо Христов

ВИТАМИН Б-1 (ТИАМИН)

17.00 лв.

Витамин B1 е хранителна добавка, която осигурява 25 mg витамин B1 на дневна доза. Витамин В1 допринася за нормалното функциониране на нервната система, за нормалната психологическа функция и за нормалния енергиен метаболизъм.

Изчерпан

E-mail, за да ТЕ информирам при наличност:

Описание

Витамин Б-1 е хранителна добавка, която осигурява 25 mg витамин B1 на дневна доза. Витамин В1 допринася за нормалното функциониране на нервната система, за нормалната психологическа функция и за нормалния енергиен метаболизъм.

Витамин Б-1, наричан още тиамин, е водоразтворим витамин Б, от съществено значение за превръщането на захарите в мускулна енергия и за функционалността на нервната система. Заедно с други витамини от група Б участва в метаболизма на въглехидратите, протеините и мазнините. Витамин Б-1 се използва особено от организма, особено в периоди на интензивна физическа и психическа ангажираност, в случай на висока консумация на алкохол или при пушачи.

Витамин Б-1 играе ключова роля в подпомагането на невроналната функция, както централно, така и периферно, като се оказва необходим за правилното предаване на нервни стимули от мозъка и гръбначния мозък към различните части на тялото и за многобройни мозъчни функции, а също така е от съществено значение за правилното функциониране на сърцето и мускулите.

Правилното му присъствие подобрява обхвата на вниманието, а също и индивидуалното обучение и поради тази причина се счита за основен витамин в периода на растеж на децата. Недостигът на витамин Б-1 причинява увреждане на нервната и сърдечно-съдовата системи и общо състояние на загуба и загуба на тегло в резултат на нарастваща трудност при поглъщане на храна, придружена от силно слюноотделяне и повръщане. Тежкият дефицит на витамин В1 може също да причини сърдечни промени, неврологични нарушения, разширяване на зениците и свръхчувствителност към гръбначния стълб.

 

Компания

Yamamoto Research

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „ВИТАМИН Б-1 (ТИАМИН)“

Най-рейтингови продукти

Продуктови категории