VITAMIN B9 (ФОЛИЕВА КИСЕЛИНА) – YAMAMOTO NUTRITION

Ревю на Белчо Христов

VITAMIN B9 (ФОЛИЕВА КИСЕЛИНА) – YAMAMOTO NUTRITION

11.00 лв.

Изчерпан

E-mail, за да ТЕ информирам при наличност:

Описание

Витамин В9, който е известен още като фолиева киселина, има голям брой полезни свойства за организма. Този витамин има свойството да е много важен за функционирането на мозъка, но също така играе решаваща роля по отношение на кръвообращението и зрението и влияе на деленето на клетките и развитието на генетичната материя. Фолиевата киселина се използва в голям брой терапии за анемия, но също така и за много други заболявания, като обикновено за спина бифида, диария, диспепсия, гастрит, депресия и артрит.

На физиологично ниво само малко количество фолиева киселина се произвежда от човешкото тяло чрез чревна бактериална флора. Всички останали основни нужди на организма трябва да бъдат въведени чрез хранене, така че тези, които са изложени на риск от дефицит, силно се препоръчва да ядат храна с високо съдържание на фолати. Но често може да се случи, че поради дисбалансите на храната, различни видове дефицити или повишена нужда, както в периода на бременността, трябва да използваме специфични добавки с фолиева киселина.

Не е в състояние да формулира синтеза на този скъпоценен елемент, човешкото тяло се нуждае от по-голям принос от гледна точка на храненето, като се има предвид, че резервите на фолиева киселина в човешкото тяло са около 12-15 mg, които се съхраняват по-специално в черния дроб и служат само за преодоляване на недостиг от няколко седмици, който не се компенсира от приетите храни. В тези случаи има много рискове за здравето, като се има предвид, че може да увреди костния мозък и различни силно пролифериращи тъкани. По-специално има две основни причини, които могат да доведат до този дефицит: мегалобластна анемия и спина бифида на нероденото дете. В първия случай тя включва увеличаване на размера на червените кръвни клетки, което води до значителна психофизична умора.

Що се отнася до втория проблем (който отдавна се решава чрез подходяща превантивна терапия в акушерската област), ако детето е засегнато от това разстройство, то ще има гръбначен мозък, който не е затворен идеално в прешлените и би могъл да страда сериозно увреждане, което дори води до парализа на долните крайници. Други рискове, свързани с недостиг на фолиева киселина, включват и сърдечно-съдовия риск, тъй като е широко признато, че тази ситуация причинява увеличаване на циркулиращите стойности на хомоцистеин, насърчавайки риска от възникване на сърдечно-съдови заболявания. Други нарушения, свързани с този дефицит, включват депресия, лезии, които се образуват по кожата и лигавиците, нарушения в развитието и осификация, безплодие, умствено забавяне и атрофия на лимфните органи.

Следователно е безспорно, че фолиевата киселина / витамин В9 има наистина много полезни свойства за човешкия организъм, като се започне от мозъка, като се има предвид, че този витамин допринася за оптималното му функциониране и също така го предпазва от различни патологии, които засягат нервната система.   Фолиевата киселина е молекула, която се намесва в клетъчния синтез на протеини, ДНК и хемоглобин; бихме добре да запомним, че хемоглобинът е факторът, който транспортира кислород до тъканите на тялото благодарение на желязото, следователно липсата на хемоглобин би създала анемия. Дефицитът на фолиева киселина при възрастни се проявява главно като така наречената „мегалобластна анемия“ или липсата на желязо в хемоглобина и увеличените червени кръвни клетки; в тези случаи добавката на фолиева киселина носи значителни ползи. Както вече споменахме, фолиевата киселина помага да се намалят нивата на аминокиселина хомоцистеин в кръвта, алармен звънец, който сигнализира за потенциалния риск от сърдечно-съдов инцидент, за който подкрепата на фолиевата киселина е основна в случай, че тези стойности трябва да бъдат високи като превантивна дейност.

По време на гестационния период нуждата от витамин В9 се увеличава драстично и дефицитът може да причини сериозни щети на плода. Поради тази причина при бременни жени добавката на фолиева киселина се предписва като предпазно средство за профилактика, в допълнение към съветите за поддържане на балансирана диета. Тази подкрепа се превръща в основно оръжие за правилното развитие на плода, особено за предотвратяване на някои вродени дефекти на невралната тръба – тоест структурата, която ще създаде нервната система и гръбначния стълб през първите седмици на бременността – например спина бифида (гръбначният стълб развива два терминации вместо един) или аненцефалия (липса или неправилно развитие на мозъка). Spina bifida включва проблеми в различна степен, някои от които могат да бъдат коригирани чрез операция, докато други не могат да бъдат разрешени хирургически, като парализа на долните крайници, трудности в контрола на червата и пикочния мехур и трудности във физическото и психическото развитие. Децата с аненцефалия умират преди раждането или новороденото. Фолиевата киселина също играе роля в предотвратяването на други дефекти и вродени малформации (цепнатина на устните, някои сърдечни дефекти).

Компания

Yamamoto Nutrition

Yamamoto Nutrition е Италианска компания, която работи само с японски суровини! Продуктите им са хранителни добавки от най-висок клас, които се произвеждат в Италия. Хранителни добавки Yamamoto можете да намерите тук на най-ниски цени, без компромис в качеството.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „VITAMIN B9 (ФОЛИЕВА КИСЕЛИНА) – YAMAMOTO NUTRITION“

Най-рейтингови продукти

Продуктови категории