ВИТАМИН D-3 + КАЛЦИЙ

Ревю на Белчо Христов

ВИТАМИН D-3 + КАЛЦИЙ

22.00 лв.

Витамин D3 + калций е хранителна добавка, която осигурява 25 µg витамин D3 и 250 mg калций на дневна доза. Витамин D3 допринася за поддържането на нормалните кости и за нормалните нива на калций в кръвта. Калцият е необходим за поддържане на нормалните кости.

Изчерпан

E-mail, за да ТЕ информирам при наличност:

Описание

Витамин D3 + калций е хранителна добавка, която осигурява 25 µg витамин D3 и 250 mg калций на дневна доза. Витамин D3 допринася за поддържането на нормалните кости и за нормалните нива на калций в кръвта. Калцият е необходим за поддържане на нормалните кости.

Ако мислим за най-богатия и важен минерал за целите на масата, регенеративния „динамизъм“ и твърдостта на костната тъкан на човешкото тяло, това е калцият. Той присъства на практика във всички видове клетки в тялото и се намесва в много от неговите биохимични реакции, позволява свиване на мускулите, свиване на сърдечния мускул, кръвоносните съдове за регулиране на кръвното налягане, комуникацията между нервните клетки, като също допринася за храносмилането. и съсирване на кръвта.

Изследванията разкриват връзката му с дегенерацията на костната структура със стареенето и неслучайно приемът на калций често е недостатъчен при възрастни хора, които усвояват калция по-малко ефективно в червата, докато от друга страна, нуждата им се увеличава и благоприятства появата на честа костна патология, остеопороза. Остеопорозата е потенциален фактор с много висок риск за по-голяма чупливост на костите, която се отваря за вертебрални проблеми, падания и фрактури, сложен проблем, свързан с множество причини, от генетични, до екологични, хранителни и преди всичко хормонални както за жените, така и за жените относно човека през прага от четиридесет и петдесет години. Това се подхранва от ниския доход от храна, а калцият трябва, чрез непреодолима сила, да се черпи от „склада“ на костните резерви в структурата на собствения скелет на тялото, като по този начин те стават по-крехки и податливи на фрактури. Предотвратяването на остеопорозата и противодействието на остеопенията на костната тъкан е една от основните теми, изследвани в научната област, свързана с хормоните и пред- и менопаузата при жените, където първите хормонални дисбаланси започват да променят безшумно обмена на костната тъкан.

В тези случаи обикновено се препоръчва неговата диетична добавка чрез специфични добавки, за да се предотврати или ограничи остеопорозата и да се осигури нуждата на костите от тези недостатъчни хранителни вещества с диетата, която за предпочитане трябва да бъде свързана с витамин D3 (холекалциферол), за да позволи усвояването на калция от костта по по-ефективен начин и позволявайки й да запази структурата си по-устойчива, гъвкава и здрава, Този оборот се основава на непрекъсната промяна на компонентите на тази конкретна тъкан, регулирана от биохимични баланси, в които калций и витамин D играят основна роля в динамичния обмен на костната конституция. По-конкретно, калцият представлява съществен елемент за формирането на костите и зъбите и за модулацията на тяхното поддържане на оборота, където с фосфор той представлява „хидроксиапатит“, неорганичният компонент на костната тъкан, където той ще играе основна структурна роля, заедно с извършването на множество други жизненоважни органични функции, като например от кръвосъсирването до различни ензимни дейности, от размножаването и диференциацията на клетките до регулирането на нервно-мускулната активност.

Витамин D също участва в тези процеси, което благоприятства както нормалните нива на калций в кръвта, така и физиологичното усвояване и използване на калций и фосфор, като поддържа поддържането на нормалните кости и зъби. Неговата интеграция е абсолютно полезна и синергична, тъй като през последните години често се появява липса на витамин D, което може да се дължи на лошо физиологично производство на кожата, като потенциална последица от намаляването на излагането на слънце от населението. По-специално, синергичното присъствие на (все по-високо оценено от научната общност) витамин D стимулира абсорбцията на калций и фосфор в червата, регулира нивата на калций в кръвта и насърчава отлагането му в костната тъкан, като също така участва във физиологичния „калциев обмен“ в кръвта.

Компания

Yamamoto Research

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „ВИТАМИН D-3 + КАЛЦИЙ“

Най-рейтингови продукти

Продуктови категории