VITAMIN D3 – ВИТАМИН Д-3

Ревю на Белчо Христов
Разпродажба!

VITAMIN D3 – ВИТАМИН Д-3

(2 клиентски отзива)

15.99 лв.

Витамин D е добре известен с ползите за здравето, които може да доведе до нашите кости. Въпреки това, изследванията показват, че това е само един от многото ефекти, които този витамин има в нашето тяло и как дефицитът на този витамин е толкова широко разпространен и свързан с различни здравни проблеми.

Изчерпан

E-mail, за да ТЕ информирам при наличност:

Описание

АНАЛИЗ ВЪРХУ ПРОДУКТЪТ ВИТАМИН D3

Витамин D е добре известен с ползите за здравето, които може да доведе до нашите кости. Въпреки това, изследванията показват, че това е само един от многото ефекти, които този витамин има в нашето тяло и как дефицитът на този витамин е толкова широко разпространен и свързан с различни здравни проблеми.

Той има много свойства, тъй като въпреки че името го определя като витамин, то всъщност е „пара-хормон“, тъй като упражнява своята дейност върху органи и системи, точно като хормон. Има много научни доказателства, които предполагат, че витамин D играе основна роля в превенцията на заболяванията. Само си помислете как има около 30 000 гена в човешкото тяло и витамин D се намира в близо 3 000 от тях, заедно с рецепторите на витамин D, открити в цялото тяло. Преди всичко, той е от съществено значение за нашата скелетна система, стимулира абсорбцията на калций и фосфор, както и насърчава тяхното депозиране; тази роля е от съществено значение и за двете деца по време на тяхната фаза на растеж, както и през целия живот на възрастния, където е от съществено значение костите да бъдат здрави и физиологично здрави, действайки като контраст на остеопорозата.

Витамин D е мастноразтворим витамин, известен като „калциферол“ и присъства в човешкото тяло в две форми: като ергокалциферол (витамин D2) и холекалциферол (витамин D3). Витамин D2 се съдържа в храни от растителен произход и се приема чрез нашата диета; Витамин D3, от друга страна, се синтезира през нашата кожа при излагане на слънчева светлина и присъства в хранителни продукти от животински произход.

Най-рискови са: възрастните хора, чиято кожа е по-малко ефективна при превръщането на слънчевите лъчи във витамин D; тези с наднормено тегло (тъй като витамин D е мастноразтворим); и очевидно тези, които имат заседнал начин на живот и използват слънцезащитни продукти през лятото (пречи на кожата да произвежда витамин D). От последните изследвания се появи друг тревожен факт: шест от десет деца са с недостиг на витамин D, някои само леко, а други много по-сериозно.

Този недостиг е явна последица от начина на живот на нашите деца, като прекарват по-голямата част от времето си на закрито. Вместо да бъдат на открито, децата прекарват голяма част от времето си пред своите компютърни екрани или играят видеоигри, които не правят нищо, за да стимулират производството на витамин D. Споменахме слънчевата светлина в съотношение с производството на витамин D, тъй като тя се синтезира от нашето тяло, когато кожата ни е изложена на слънчева светлина.

Всъщност, около 80% от нуждите на нашето тяло могат да бъдат синтезирани чрез нашата кожа: затова да бъдем извън е толкова важно, дори и да прекарваме по-голямата част от времето си в училище, в офиса, у дома или на закрито. За да се произведе количеството на витамин D, от което се нуждаят телата ни, достатъчно е само 15 минути дневна експозиция (по-тъмните фототипове на кожата се нуждаят от още няколко минути, докато тъмната кожа синтезира по-малко). Всъщност, причината, поради която сме склонни да се разболяваме от по-инфекциозни заболявания през зимата, е тясно свързана с по-ниските нива на витамин D, които имаме през зимата, именно защото произвежда повече от излагането на кожата ни на слънчева светлина и това, което приемаме чрез храна е почти незначително или във всеки случай не е достатъчно да изпълним нуждите на тялото ни.

Освен това, не е случайно, че концепцията за здраве и добро настроение е свързана с експозицията, тъй като витамин D е от съществено значение за стимулирането на производството на ендорфини, серотонин и допамин, невротрансмитерите, които модулират нашето настроение, като по този начин противодействат на явления, свързани с депресия. Като допълнителна демонстрация на огромната гъвкавост на този витамин, последните проучвания показват, че дефицитът на витамин D е свързан и с по-голям риск от сърдечен удар и сърдечна недостатъчност, и не само това.

Ниските нива на витамин D също биха били свързани с по-неблагоприятна еволюция на заболяването при засегнатите от инфаркт. Като цяло, дефицитът на витамин D е свързан с повишен риск от развитие на диабет; Всъщност, витамин D е един от факторите, които могат да контролират секрецията на инсулин, хипертонията и хиперхолестеролемията (висок холестерол), всички фактори за потенциален кардиоваскуларен риск. Друг важен аспект е свързан с неговото действие, което модулира активността на имунната система. Всъщност, дефицит на витамин D е свързан с по-голяма предразположеност към инфекции, като туберкулоза, която през първото десетилетие на миналия век, преди ерата на антибиотиците, е била лекувана „на слънце“ при така наречената „хелиотерапия“.

Приемането на витамин D също има известно влияние върху синтеза на тестостерон при мъжете, като поддържа по-голяма плодовитост. Също така е добре за мозъка, като предотвратява риска от невродегенеративни заболявания като болестта на Алцхаймер или Паркинсон, както и подобрява когнитивните функции, особено паметта и вербалната плавност, и изглежда намалява риска от депресия в напреднала възраст.

Истински „универсален“ витамин. За съжаление, в допълнение към това, че не винаги имате възможността да бъдете постоянно изложени на слънчева светлина през цялата година, за да ни осигурите важните ежедневни нужди на организма, „компенсирането“ на храната често не е достатъчно, тъй като естествено няма много храни богати на витамин D и те допринасят за покриване само на 20% от нашите нужди.

Храни, съдържащи най-много витамин D, са от животински произход, като масло от черен дроб на треска (доскоро дадено на децата в училищна възраст за предотвратяване на рахит), мазна риба (сьомга, риба тон, треска, скумрия, сардина, херинга и др.), Но също така риба меч, групер, мекотели, bottarga и хайвер, за предпочитане свободен диапазон; в месо (особено в карантия), и макар и в по-малки количества, в яйчен жълтък, масло и кисело мляко. С изключение на гъбите, които съдържат много (2,6 микрограма равен на 104 IU на хектограма), витамин D липсва в зеленчуците: незначителни следи под формата на D2, обаче, могат да бъдат намерени в зелени листни зеленчуци, бобови растения, сушени плодове и слънчоглед. И накрая, не забравяйте, че мононенаситените мастни киселини, като тези в екстра върджин маслиново масло, подобряват абсорбцията (витамин D, както бе споменато в началото, е разтворим в мазнини).

Поради тези причини сега е все по-широко разпространено приемането на витамин D под формата на хранителна добавка, практика, която доскоро се прехвърля на бебета, деца, жени преди и след менопауза, или възрастни с проблеми с остеопорозата. Хранителната добавка Витамин D3, произведена от Yamamoto® Research може да се използва във всички случаи на повишена нужда или намален прием, с диета с витамин D, която осигурява 50 mcg на капсула, равна на 2000 IU холекалциферол (D3 формата на витамин D).

БИОЛОГИЯ НА АКТИВНИТЕ СЪСТАВКИ В ПРОДУКТА ВИТАМИН Д-3

Витамин D (ергокалциферол-D2, холекалциферол-D3, алфакалцидол) е мастноразтворим витамин, който помага на тялото ви да абсорбира калций и фосфор. Наличието на нужното количество витамин D, калций и фосфор е важно за изграждането и поддържането на силни кости. Витамин D се използва за лечение и предотвратяване на костни заболявания (като рахит, остеомалация). Витамин D се произвежда от тялото, когато кожата е изложена на слънчева светлина. Слънцезащитният крем, защитното облекло, ограниченото излагане на слънчева светлина, тъмната кожа и възрастта могат да попречат на получаването на достатъчно витамин D от слънцето.

Как да използвате Витамин D3?

Витамин D3 се усвоява най-добре, когато се приема след хранене, но може да се приема със или без храна. Алфакалцидол обикновено се приема с храна. Следвайте всички инструкции на продуктовия пакет. Някои лекарства (секвестранти на жлъчна киселина като холестирамин/колестипол, минерално масло, орлистат) могат да намалят абсорбцията на витамин D3. 

Витамин D3 се бори с болести

В допълнение към основните си ползи, изследванията показват, че витамин D3 може също да играе роля при:

 • намаляване на риска от множествена склероза, според проучване от 2006 г., публикувано в списанието на Американската медицинска асоциация намалява шанса ви да развиете сърдечно заболяване, според резултатите от 2008 г., публикувани в CirculationTrusted Source
 • помага да се намали вероятността от развитие на грип, според проучване от 2010 г., публикувано в American Journal of Clinical NutritionTrusted Source 2. Витамин D
 • намалява депресията – изследванията показват, че витамин D3 може да играе важна роля за регулиране на настроението и предпазване от депресия. В едно проучване учените откриват, че хората с депресия, които са приемали добавки с витамин D, забелязват подобрение на симптомите си. В друго проучване на хора с фибромиалгия, изследователите установяват, че дефицитът на витамин D е по-често срещан при тези, които също изпитват тревожност и депресия.

Витамин D3 увеличава загубата на тегло

Помислете да добавите добавки с витамин D3 към диетата си, ако се опитвате да отслабнете или да предотвратите сърдечни заболявания. В едно проучване хората, приемащи дневна добавка за калций и витамин D3, са успели да отслабнат повече от субектите, приемащи добавка за плацебо. Учените казаха, че допълнителният калций и витамин D3 имат ефект на потискане на апетита. В друго проучване хората с наднормено тегло, които приемат дневна добавка с витамин D3, подобряват маркерите си за риск от сърдечни заболявания.

НАЧИН НА УПОТРЕБА И ПРИЕМ

Достатъчно е да приемате по 1 капсула дневно, след хранене, защото Yamamoto Nutrition е помислила, с 1 капсула да осигурите задължителните 2 000 гами концентрация витамин Д-3.

© АВТОРСКИ ПРАВА ВЪРХУ ТЕКСТОВИ, СНИМКОВ И ВИДЕО МАТЕРИАЛ

Белчо Христов е биолог консултант на Yamamoto Nutrition – България. Всеки тексови, снимков и видео материал за всички ревюта на продукти Yamamoto Nutrition са със запазени авторски права. Абсолютно забранено е използването им в други сайтове и социални мрежи!

Компания

Yamamoto Nutrition

Yamamoto Nutrition е Италианска компания, която работи само с японски суровини! Продуктите им са хранителни добавки от най-висок клас, които се произвеждат в Италия. Хранителни добавки Yamamoto можете да намерите тук на най-ниски цени, без компромис в качеството.

2 отзива за VITAMIN D3 – ВИТАМИН Д-3

 1. radostoianov84 (потвърден клиент)

  Съчетаване на една таблетка витамин „ц“ с есн таблетк витамин „д3“ и една таблетка от комбинирания продукт от шипка, витамин ц и рутин добте ли е след закуска сутрин? Дозата адекватна ли е за 70кг. Човек практикуващ фитнес три пъти в седмицата?

  • Белчо Христов

   Да, ок е така. Спокойно! 🙂

 2. radostoianov84 (потвърден клиент)

  Благодаря Белчо! ?

  • Белчо Христов

   Моля! 😉

Добавяне на отзив

Най-рейтингови продукти

Продуктови категории