ВИТАМИН К-2 (МЕНАХИОН – ОТ БАКТЕРИАЛЕН ПРОИЗХОД)

Ревю на Белчо Христов

ВИТАМИН К-2 (МЕНАХИОН – ОТ БАКТЕРИАЛЕН ПРОИЗХОД)

48.00 лв.

Витамин К2 или „Менахион“ е витамин от бактериален произход и част от семейството на витамин К, където принадлежи по-известният витамин К1 или – Филохинон, който пътк е от растителен произход и участва в процесите на коагулация на кръвта. Изключителна разработха на биотехнолизите на Yamamoto Research.

Изчерпан

E-mail, за да ТЕ информирам при наличност:

Описание

Витамин К2 или „Менахион“ е витамин от бактериален произход и част от семейството на витамин К, където принадлежи по-известният витамин К1 или – Филохинон, който пътк е от растителен произход и участва в процесите на коагулация на кръвта. Изключителна разработха на биотехнолизите на Yamamoto Research.

Витамин К2 (или менахинон) е мастноразтворим витамин от бактериален произход и се намира в млечните продукти и се произвежда чрез ферментация, която се случва в червата, наскоро чрез множество проучвания, все по-често демонстрира голямото си значение по отношение на превенцията и здравето на организма, по-специално върху правилната функционалност и ефективност на структурата на костната система и в защитата на сърдечно-съдовата система.

В действителност, с прекомерно калциране на артериалните стени, той отваря много високи рискове от сърдечно-съдови заболявания, инсулт и други дегенеративни патологии, но в същото време дори известна липса на калций в скелета на човешкото тяло неумолимо намалява функционалността на костите.

В този момент влиза в действие K2, истински витамин, който можем да определим като интелигентен, като знаем как да насочвам калция там, където е необходим, например в костите или зъбите, и го насочва, тъй като е потенциално много опасен, където може да се използва физиологично.

Витамин К2 не се среща във високи концентрации в храните, които обикновено консумираме, и се съдържа във ферментирала соя, гъши черен дроб или някои сирена и дори в млякото или маслото. В природата има различни видове менахинони и от това семейство най-голямата биоактивност излиза от версиите MK-4 и MK-7. Изследванията обаче показват, че именно MK-7 е най-„бионаличната“ по орален път и с по-голяма продължителност на „активното“ присъствие в тялото в сравнение с MK-4 версията. MK-7 присъства само по-специално ферментирали храни, вижте от сирена до соя („Natto“ – нато).

Ежедневната диетична „минимална доза“ трябва да бъде около 25-50 mcg, но този адекватен прием все още не е лесно да се постигне с хранене, предвид вида на храната, толкова специфичен. Тук все повече и повече, особено в областта на сърдечно-съдовата профилактика и контрастната остеопения или остеопороза, се предлага нейната интеграция.

В Япония например откриваме този специален витамин чрез нато, кулинарен препарат, базиран на соеви зърна, ферментирали с Bacilus subtilis (бактерия, открита в чревния тракт на животните и хората). Изключителната биоактивност на MK-7, вижда бързо разпространение на потвърждения и слава в научната общност, за предотвратяване на различни заболявания, свързани със здравето на костите и сърдечно-съдовата система, се основава на факта, че позволява калцият да бъде насочен в скелетната структура, избягвайки неговото отлагане в меките тъкани като артерии и мозък, играеща ключова роля в активирането на остеокалцин (OC), основен протеин в костната минерализация, способен да включва калций в костната матрица, като помага за увеличаване и подобряване на синтеза на остеобласти.

Когато тялото ни има адекватно ниво на витамин К2, той активира протеина Gla на матрицата (Matrix Gla-Protein или MGP), който е инхибитор на съдовата калцификация и свързва калция, присъстващ в съдовите стени чрез процес на карбоксилиране, транспортирайки го към костната тъкан. Витамин К2 се свързва с наличния калций и го отстранява от отлагането в артериите и кръвоносните съдове, предотвратявайки отлагането на циркулиращия в кръвоносните съдове калций в артериалните стени, предотвратявайки тяхното втвърдяване, заедно с образуването на холестеролни плаки, представлява основният фактор за риск от инфаркт и инсулт.

По този начин този калций се връща обратно в кръвния поток, за да се предаде „там, където е необходимо“, или като укрепване на костта и зъбната структура, чрез фиксирането на калций. Действие, което се проявява в синергия с витамин D (от който също насърчава усвояването му) и магнезий (от съществено значение за контрастиране на остеопения и остеопороза) От това проучванията показват очевидното основно значение на това как витамин К2 значително намалява загубата на костна маса дори по време на прехода към менопаузата, особено критичен период за жените, където хормоналният дисбаланс улеснява бързата загуба на костна маса с течение на времето.

Приемайте всеки ден по 1 таблетка, след хранене, най-добре е това да е хранене първо за деня ви.

Компания

Yamamoto Research

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „ВИТАМИН К-2 (МЕНАХИОН – ОТ БАКТЕРИАЛЕН ПРОИЗХОД)“

Най-рейтингови продукти

Продуктови категории