VITAMINA K2 + D3 – YAMAMOTO NUTRITION

Ревю на Белчо Христов

VITAMINA K2 + D3 – YAMAMOTO NUTRITION

35.00 лв.

Vitamina K2 + D3 е хранителна добавка на витамин К2 с висока доза витамин D3. Витамин К допринася за нормалното съсирване на кръвта и за поддържането на нормални кости . Витамин D допринася за нормалното усвояване / използване на калций и фосфор и за нормални нива на калций в кръвта и подпомага поддържането на нормални кости и зъби.

Изчерпан

E-mail, за да ТЕ информирам при наличност:

Описание

Vitamina K2 + D3 е хранителна добавка на витамин К2 с висока доза витамин D3. Витамин К допринася за нормалното съсирване на кръвта и за поддържането на нормални кости . Витамин D допринася за нормалното усвояване / използване на калций и фосфор и за нормални нива на калций в кръвта и подпомага поддържането на нормални кости и зъби.

Витамин К2 е много по-малко познат от другите витамини и едва напоследък научните изследвания все повече подчертават важната му роля, особено за здравето на сърцето, костите и мозъка. Тя се превърна в обект на непрекъснато изследване и следователно като хранителна добавка с голяма стойност в клиничната област и в превантивната медицина. К2, или менахинон, е мастноразтворим витамин, принадлежащ към семейството на витамин К. Витамин К1, известен също като „филокхинон“, се намира в растенията и се превръща в витамин К2 в тялото, така че тази форма се счита за най-малко ефективна, защото зависи от превръщането в „по-активна“ форма К2, за да се гарантира всички значими ефекти.

Тогава има витамин К2 МК-4, намерен в месо, яйца и млечни продукти, и витамин К2 МК-7, най-изследваната форма на витамин К, която запазва здравето на сърдечно-съдовата и костната система. Той има високо ниво на бионаличност и бързо се абсорбира и метаболизира от организма. Тази форма на витамин К се намира в месо, хранено с трева, или във ферментиралата соя (нато), типична за японската храна, и в ферментиралите сирена, така че е доста трудно да се намери в нашата модерна западна храна. Той е бил „открит“ в края на 90-те години и оттогава този „млад витамин“ и неговото високо значимо биохимично действие са придобили експозиция. Той се произвежда от бактерии на чревната флора, което води до появата на различни групи молекули, включително дългите верижни „менахинони“, най-активните, които, както вече споменахме, могат да бъдат намерени във ферментирали продукти като нато, жива култура, кефир или трева. хранени с месо. Нашата добавка използва витамин К2-МК7 във формата „MenaQ7®“, единственият клинично доказан патент на пазара, най-използваният в нарастващите изследвания *, с подкрепата на различни сертификати за качество (включително „Най-добър функционален ингредиент“ от NutrAward в 2015 г.) и произведени съгласно най-високите стандарти за безопасност. Ценните полезни ефекти на този основен витамин, особено, но не изключително върху сърдечно-съдовата и костната система, произтичат от научни изследвания.

Защитното действие на витамин К2 върху сърдечносъдовото ниво се дължи на способността му да активира MGP (Matrix Gla Protein), който предотвратява утаяването под формата на кристали в артериалната стена чрез свързване на циркулиращия в кръвта калций, като по този начин се избягва образуването на атероматозна плака. заедно с холестерола. Тъй като артериалната калцификация е един от основните кардиоваскуларни рискове и една от причините за хипертония в напреднала възраст, свързана с по-ниска еластичност на съдовете, все по-важно е да се избегне дефицит на този витамин, който има специалното качество на „насочване“ на калций към костите, като ги подкрепя при калциране, като същевременно обезкоснява артериите и ги прави по-еластични.

Важни проучвания показват, че „ако има недостиг на витамин К2, неуспехът да се активира МГП ще доведе до значителна артериална калцификация, но също така показва, че състоянието може да бъде коригирано при пациенти с диабет чрез използването на добавки с витамин К2. Витамин К2 / МК- 7 е доказано, че намалява нивата на активния матрикс Gla протеин (MGP) и намалява артериалната коравина както при здрави индивиди, така и при пациенти с бъбречно заболяване. Тези забележителни проучвания (които могат да бъдат намерени в подножието на презентацията) потвърждават още веднъж, че редовните добавки на витамин К2 могат да играят много важна роля в превенцията и сърдечно-съдовата система.

На костно ниво, всъщност, тя забавя действието на клетките, отговорни за костната резорбция (остеокласти), докато активира остеокалцин, протеин, който стимулира адхезията и фиксацията на калция към костите и зъбите, правейки ги по-устойчиви и гъвкави. , Следователно има намален риск от заболявания на скелета, като остеопороза. Всъщност изследванията показват намален риск от фрактури, независимо от нивата на минерализация на костите. В този смисъл, тогава, има ясна синергия с витамин D3, който ние съзнателно включихме в нашата добавка, за да осигурим още по-ефективно подобряване на костната плътност.

В допълнение, витамин К2 подпомага укрепването на хрущялната тъкан, ставите и гръбначния стълб. Днес, благодарение на ценните си свойства, тя все повече се използва в случаи на дегенеративен остеоартрит или деминерализация на костите, както в стадия на „остеопения“ или „остеопороза“, която се проявява физиологично след менопаузата, за да се намалят свързаните с това потенциални рискове. Особено след менопаузата синергията между витамините К2 и D3 е истинска панацея на костното и сърдечно-съдовото ниво, тъй като те противодействат на загубата на костна плътност и играят ценност. Продуктът се приема всеки ден, по 1 капсула след хранене.

Компания

Yamamoto Nutrition

Yamamoto Nutrition е Италианска компания, която работи само с японски суровини! Продуктите им са хранителни добавки от най-висок клас, които се произвеждат в Италия. Хранителни добавки Yamamoto можете да намерите тук на най-ниски цени, без компромис в качеството.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „VITAMINA K2 + D3 – YAMAMOTO NUTRITION“

Най-рейтингови продукти

Продуктови категории