Magnesium Bis-Glycinate – Biovea

Magnesium Bis-Glycinate – Biovea

Магнезиевият бисглицинат на Biovea е аминокиселинна свързана форма на магнезий, осигуряваща висока бионаличност в организма. Бисглицинатната форма не се влияе от стомашните киселини за усвояването й, използван е механизъм, подобен на механизма на усвояване на аминокиселините.

Магнезият, като минерал (вижте статията за магнезий) е от първостепенна важност за всяка клетка в човешкото тяло. Действайки като коензим (минерала участва в над 300 човешки ензимни реакции), той допринася за правилната функция на нервите и мускулите, за образуването на костите и произвеждането на вътреклетъчната енергия, както и за протеиновият синтез.

Съвременни изследвания разкриват, че той е от особено значение за правилната сърдечна функция. Организмът съхранява 60 % от магнезия в костите, 26 % – в мускулните тъкани, а останалият магнезий се складира в меките тъкани на организма. Много хора се нуждаят от допълнителен прием на магнезий, тъй като дефицитът е често срещан. Някои от причините за магнезиев дефицит са:

  • хранителен режим богат на обработени храни
  • висок прием на калций
  • стрес
  • интензивна физическа активност
  • алкохолизъм
  • употреба на определени медикаменти и особено на антиракови лекарства

Как действа конкретно магнезиевият бисглицинат Biovea? Магнезият помага за нормалната мускулна и нервна функция, поддържа равномерния сърдечен ритъм, укрепва имунната система. Играе важна роля за мускулните съкращения и предаването на нервните импулси. Съдейства за преобразуването на въглехидратите, белтъчините и мазнините в енергия, балансира и регулира метаболизма на калция, калия и натрия. Магнезият подпомага функцията на белия дроб. Освен това регулира нивата на кръвната захар и холестерола. Разширява кръвоносните съдове, като спомага за намаляване на кръвното налягане и оказва положително влияние върху репродуктивната функция.

Той е необходим за здравината на костите, растежа на зъбите. Доказано е, че спира образуването на камъни в бъбреците. Все по-голям става интересът към ролята на магнезиевия бисглицинат в превенцията и контролирането на здравословни проблеми като високо кръвно налягане, сърдечно-съдови проблеми и такива с висока кръвна захар. Спомага за свързването на калция с костите и зъбите и по този начин допринася за здравината и правилният им растеж.

Кой се нуждае от магнезиев бисглицинат Biovea? Активното физическо и психическо натоварване значително увеличава нуждите на тялото от магнезий. Хора с лошо контролирана кръвна захар могат да подобрят състоянието си чрез допълнителен прием на магнезий, поради повишеното количество магнезий, изхвърляно чрез урината при такова състояние. Допълнителният прием на магнезий се налага и при алкохолици. Между 30 % до 60 % от тях имат ниски кръвни нива.

Хора с хронично нарушено усвояване и при чревни хирургични интервенции, губещи магнезий заради диария. Хора с хронично ниски нива на калий и калций в кръвта могат да имат магнезиев дефицит. Възможно е допълнителният прием на магнезий да помогне за коригиране на калиевата и калциевата недостатъчност. Възрастните хора са в повишен риск от недостиг на магнезий. Те приемат по-малки количества и го усвояват по-трудно. Също така в повечето случаи приемат лекарства, които си взаимодействат с магнезия. Това съчетание от фактори поставя възрастните хора в повишен риск от магнезиев дефицит. Поради това е важно те да приемат препоръчваните дози допълнителен магнезий.

Какви са симптомите на недостиг на магнезий? Ранните признаци на магнезиев дефицит са загуба на апетит, гадене, повръщане, изтощение и слабост. С влошаване на състоянието на дефицит може да настъпят симптоми като сковаване и изтръпване на мускулите, мускулни контракции и спазми, припадъци, промени в личността, аритмии и коронарни спазми. При сериозна магнезиева недостатъчност е възможно нивата на калций в кръвта да спаднат . Много от тези симптоми са общи и може да са резултат от множество здравословни проблеми, различни от магнезиевия дефицит. Важно е оплакванията да бъдат преценени от лекар, за да се предприемат правилните мерки.

Продуктът на Biovea е със състав: магнезий (магнезиев бисглицинат) 200 мг; Калций 153 мг. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Начин на употреба на магнезиев бисглицинат: да се приемат по 2 таблетки 2 пъти дневно или според предписанието на лекар. Опаковка: 60 таблетки в контейнер.

Обратно към раздел “Добавки”.

Публикувано от
Специалист по клетъчно хранене, интеграция на фитнес упражнения и тренировки, в ежедневието на обикновения любител спортист, професионалния атлет, както и експерт при храненето, суплемнтирането и спорта при проблемни състояния и заболявания.

Архив