Много повторения, свободни тежести и отслабване – разбиване на мита

26/05/2015 / Уелнес и FAQ

Здравейте,

първо, обърнете се към инструкторката за обяснение. От моя страна, аз само мога да кажа следното: това не е метод за отслабване. Или казано още по-категорично – няма да загубите и грам мазнини, ако тренирате така. Причината не са свободните тежести, а избраните повторения! 15-20 повторения не са повторения за отслабване …

Програмата Ви, в този й вид не е индивидуална, защото всъщност първа няма приложен работещ модел, второ – не виждам как, неработещото може да е индивидуално. Използвам случая, отговаряйки Ви, да Ви посъветвам – един 30-дневен план на хранене и фитнес тренировки от моите индивидуални програми ще променят визията ви, защото ще използвам:

  • тежки фитнес тренировки, особено, както се дама
  • да, свободни тежести, но с някои специални похвати – време на почивка между работните серии, фитнес техники и други

Никога не съм вярвам, а и знам, че много повторения не горят мазнини. Мазнини се горят в анаеробна среда, каквато не се създава с много повторения. По-скоро това е тренировка за издържливост. За горене на мазнини са нужни обем свършена работа за възможно най-кратък период от време.

По този начин, организма, за да се справи с задачата, изгаря първо налични мускулен гликоген, след това и подкожните мазнини, в рамките на 1 фитнес тренировка. За да стане това обаче, се изисква програма от специалист! Който да знае, какво да предложи.

Иначе, тази „програма“ може да се види навсякъде в интернет, а дали е работеща или индивидуална, оставям това да прецените сама. Моето мнение е, да си свършите работата за 30, 60 дена нека да са и това е работещото. До 14-тия ден трябва да имате резултат. Видим!

Ето и реален пример, с моя клиентка, която тренира под мое ръководство и програми – обърнете внимание, че тя има фина костна структура, но тежките и плътни тренировки изкарват релефа и сепарацията на мускулатурата. Наистина вижте Любослава Любенова и нейните резултати тук.

Публикувано от
Магистър биолог и специалист по клетъчно хранене, интеграция на фитнес упражнения и тренировки, в ежедневието на обикновения любител спортист, професионалния атлет, както и експерт при храненето, суплемнтирането и спорта при проблемни състояния и заболявания.Създател на индивидуалните услуги "Клубно членство", с които е помогнал на над 19 000 казуса. Повече за услугите на Белчо Христов, следете тук.

Архив