Omega-7 – 60 дражета NOW Foods

Какво е действието на Omega-7 на марка NOW Foods?

Омега-7 включва група ненаситени мастни киселини, които се превръщат във все по-интересен обект на различни клинични изследвания. В натурален вид, се съдържа в ядките макадамия, в плодовете на морския зърнастец (познат още като ракитник) и в рибите от студените морета.

Положителният ефект на Омега-7 върху здравето не подлежи на съмнение, а главна заслуга за това имапалмитолеиновата киселина. Тя не трябва да се бърка с близката по звучене палмитинова киселина, която се намира в палмовото масло и чието въздействие върху организма е коренно противоположно – увеличава риска от сърдечни заболявания и диабет! Палмитолеиновата киселина – точно напротив – има доказано антивъзпалително действие.

Многобройните клинични изследвания сочат, че палмитолеиновата киселина:

– намалява натрупването на лош холестерол

– увеличава нивата на добрия холестерол с до 85%

– подобрява преноса на глюкоза в клетките

– противодейства на негативните ефекти, причинявани на бета клетките от палмитиновата киселина

– противодейства на затлъстяването на черния дроб

– подобрява инсулиновата чувствителност

Натрупването на LDL холестерол е една от основните причини за възникването на сърдечни заболявания. Когато е в големи количества, той намалява притока на кръв към сърцето, натрупвайки се по стените на артериите под формата на восъкоподобни отлагания, познати като плака. Това натрупване може да доведе до коронарна артериална болест („запушени“ артерии) и високо кръвно налягане.

Омега-7 мастна киселина увеличава нивата на HDL („добрия “ холестерол), който разгражда образуваната плака, така че тялото да може да я „отмие“, запазвайки артериалните стени здрави и функционални. Омега-7 понижава нивата на CRP (С-реактивен протеин)

C-реактивният протеин е биомаркер за протичащо скрито възпаление в организма – т.нар хронично възпаление. Високите му нива са сред най-опасните рискови фактори за сърдечни заболявания и удари, тъй като често те могат да означават възпаление на самите артерии, дължащо се на натрупване на плаки. Омега-7 предотвратява както натрупването на плаки, така и развитието на възпалителни процеси в организма.

В редица случаи изброените по-горе заболявания и състояния, като сърдечни болести, високо кръвно налягане, натрупване на LDL холестерол и запушване на артериите, нарушения в инсулиновата чувствителност и др., могат да бъдат тясно свързани с покачване на теглото. Продуктът се предлага в един вид разфасовка – разфасовка от 60 дражета съдържа 20 дози.

Начин на прием на Omega-7 на марка NOW Foods

Приемйате от 1 до 3 дражета дневно, по 1 с храната.

От къде да закупя продукта Omega-7 – 60 дражета NOW Foods?

От физическия ми магазин, както и на адрес Omega-7 – 60 дражета NOW Foods тук.

Публикувано от
Специалист по клетъчно хранене, интеграция на фитнес упражнения и тренировки, в ежедневието на обикновения любител спортист, професионалния атлет, както и експерт при храненето, суплемнтирането и спорта при проблемни състояния и заболявания.

Архив