Научно доказани ползи от прием на аминокиселини с разклонена верига

Едва ли има наистина трениращ (фитнес, футбол, ММА, тае-бо и т.н.), който трябва да бъде убеждаван в ползите от прием на аминокиселини с разклонена верига – BCAA`s!

Често обаче трениращите бъркат, когато считат, че прием на суроватъчен протеин изолат (който съдържа BCAA`s във всяка доза) обезпечава достатъчно добре техните мускули от разпад (катаболните процеси)! Наистина грешат!

Суроватъчният проетин е съвсем отделен продукт! Но казах ли изключителен? Така е! Приемът на bcaa`s обаче, преди фитнес тренировка предпазва по много специализиран начин мускулните клетки от разпад, по време на физическите ви занимания със тежести или собствено тегло – стрийт фитнес, кросфит, фитнес, силов многобой и т.н.

Аминокиселините с разклонена верига (bcaa`s) повишават енергията ви на клетъчно ниво (суроватъчния протеин не го прави това!), намаляват разграждането на мускулите (дублират функциите на протеина, но не точно в този вид), топят подкожните мазнини (протеина не върши тази функция!), подпомагат мускулното възстановяване и мускулен растеж и подобряват функциите на мозъка (последното изобщо не се постига от прием на суроватъчен протеин – виж линка по-горе!).

Преди да продължите сърфирането в блога ми, вижте моите предложения, които са на фокус, в интернет магазин BelchoHristov.Net, в който предлагам само най-работещите продукти, събрани на едно място от цял свят:

Споделям със всички вас, изследвания, които са правени при колоездачи малко преди Олимпиадата в Лондон. За 23 часов маратон се оказва в изследването, че прием на 1500 мг bcaa`s и 750 мг аминокиселини с разклонена верига, в което левцина, изолевцина и валина са в съотношение 2:1:1, подтискат значително кортизола и катаболните процеси! Дозата от 1500 мг намалява кортизола с повече от 46 %, а доза от 750 мг с около малко над 40%! T.e. колко по-голямата е дозата аминокиселини с разклонена верига или дори участието и просъствието на левцина, толкова по-нисък кортизол ще имате.

Може и да споделите още след малко:

Ало! Ние не сме колоездачи, какво ни бърка това?

Подтискането на кортизола е прекрасен начин за мускулен растеж! Ето затова. И още – тренировките ви са около 50 минути за мускулна маса, а изследването за 23 часа. Изводите правете сами!

Приемайте по една доза преди и след фитнес тренировка и това ви е достатъчно! Излишно е да споделям още биохимични примери, как аминокиселините с разклонена верига, подтискайки кортизола, обвързващ се с андрогенните рецептори, дават превес в производството на тестостерон, нали? За професионални резултати и реални очаквания от продукта, приемайте и по една доза след сън и преди сън!

Обратно към раздел “Добавки”.

Белчо Христов

Заповядайте във моят физически магазин, за да намерим трайно решение на Вашите проблеми или цели. Очаквам Ви!

Връзки: за контакт с мен | за въпрос към мен | за поръчка на продукт или услуга – 052/72 05 72.

Следете и всичко по темата с моите индивидуални курсове по темите “Хранене” и “Персонален фитнес треньор” тук.

И вместо заключение, отново с една лека насока за всички вас: в интернет магазин BelchoHristov.Net аз предлагам единствено и само работещи решения, за всички ваши оплаквания и проблеми. Аз не лекувам! Като биолог практик намирам най-правилното решение! Често, базисът - това е нашата храна. И не само:
BelchoHristov.Net

E-mail бюлетин?

Ако искате да получавате на е-мейл всички мои материали и промо новини,

моля - регистрирайте се безплатно за "Информационен бюлетин",

който ще Ви изпращам лично. Ваш - Белчо Христов

Благодаря Ви за регистрацията. Потвърдете абонамента си през Вашия е-мейл, за да активирате акаунта си.

Изчисляване на калориите според формулата на Харис Бенедикт

Вечният въпрос: "Колко калории да приемам?" А моят отговор: "Веднъж поне пресмятали ли сте ги?" В настоящият материал ще ви...