fbpx

ПТЕРОСТИЛБЕН – BIOHERBA

ПТЕРОСТИЛБЕН – BIOHERBA

Съединението птеростилбен или известно още като Диметилресвератрол, се среща в естествен вид в боровинките и гроздето. Също така се съдържа в големи количества в индийското дърво Кино (Pterocarpus Marsupium), кората на което се използва от векове в аюрведа за регулиране нивата на кръвната захар и облекчаване на възпалителни състояния.

Той притежава същия антиоксидантен потенциал като Ресвератрола, но се счита за по-мощно вещество от него. Подобрява когнитивните функции и увеличава производството на пептидното вещество, известно като инсулиноподобен фактор на растежа (IGF).

Това вещество се счита за много важно в растежа на кръвоносните съдове и невроните в хипокампуса на мозъка, който е непосредствено свързан с функциите на паметта и увеличаване на кръвоснабдяването и кислорода. Птеростилбен спомага при деменция и болест на Алцхаймер. Като цяло благоприятства  мозъчните и психическите функции. И още за птеростилбен:

  • намалява нивата на кръвната захар и холестерола
  • облекчава възпаления
  • подобрява нивата на инсулин

Продукти Bioherba на фокус:

Обратно към раздел “Добавки”.

Публикувано от
Специалист по клетъчно хранене, интеграция на фитнес упражнения и тренировки, в ежедневието на обикновения любител спортист, професионалния атлет, както и експерт при храненето, суплемнтирането и спорта при проблемни състояния и заболявания.

Оставете коментар или задайте въпрос тук:

Архив