Яйца от пъдпъдък – състав, калории и приложение в диетите

Описание на хранителния продукт

Яйцата на пъдпъдъкът са птичи продукт. Сравнено с кокошите яйца, пъдпъдъчите се оказва, че имат в пъти повече ползи. Сравнително от скоро, осезаемо магазините вече зареждат, за да предлагат яйца от пъдпъдък във веригите магазини, а и вече в по-малките магазини.

Консумацията на пъдпъдъчи яйца е желателно да става, след като се сварят. Телесната температура на пъдпъдъка е по-голяма от тази на кокошката, салмонела те нямат, не са преносители, но е възможно партида яйца да е заразена и да предизвикат оплакването бяла диария. Затова винаги варете всеки продукт (яйце) за ваше спокойствие. Не ги консумирайте сурови. Последнитте данни сочат, че когато яйцето е сварено, това не влошава профила на активни и полесни съставки.

Преди да продължите сърфирането в блога ми, вижте моите предложения, които са на фокус, в интернет магазин BelchoHristov.Net. От 12 години разработвам в качеството си на биолог, диетолог и фитнес експерт индивидуални програми на хранене, тренировки и суплементиране, като по този начин обхващам над 110 проблемни състояния, измежду които са и:

Калории и хранителен състав

Ето в табличен вид калорийният състав на 100 грама пъдпъдъчи яйце (жълтък + белтък):

Приложение на яйцата в диетите

Редовната консумация на пъдпъдъчи яйца е в състояние да облекчи симптомите на някои неврози и психосоматични проблеми, включително и бронхиална астма.

При сърдечно-съдови заболявания, също се препоръчват. Реално, жълтъка на яйцето на пъдпъдъка го водят с почти никакъв холестерол. Не така е при кокошите яйца- при тях, 1 брой средно голям жълтък, съдържа максималната допустима доза за възрастен холестерол.

Пъдпъдъчи яйца се препоръчват и при репродуктивни проблеми. Мазнините в яйцето на пъдпъдъка добринася за крепко здраве и норална сперматогенеза и/или овулация. Нека не забравяме, че животинската мазнина е първоизточник на суровина за прогестерона, от който тръгва биосинтеза на стероидни хормони.

Полезен микросъстав

Пъдпъдъчите яйца превъзхождат кокошите яйца като профил, например само по фактор витамин В-12. Затова те са полезни за вегетарианци, които са се отказали от месото, но консумират млечни и яйчни продукти и трябва да подсигурят Б-12 като витамин.

Рекордно е съдържанието на витамини А, В1 и В2 в продукта. Наличие на цинк, магнезий, калий, фосфор, манган и много желязо. Съдържат също оптимални дози селен. Яйцата от пъдпъдък съдържат хубави дози и количество лутеин и зеаксантин.

Обратно към раздел “Хранене” и “Начална страница”.

Белчо Христов

Заповядайте във моят физически магазин, за да намерим трайно решение на Вашите проблеми или цели. Очаквам Ви!

Връзки: за контакт с мен | за въпрос към мен | за поръчка на продукт или услуга – 052/72 05 72.

Следете и всичко по темата с моите индивидуални курсове по темите “Хранене” и “Персонален фитнес треньор” тук.

И вместо заключение, отново с една лека насока за всички вас: в интернет магазин BelchoHristov.Net аз предлагам единствено и само работещи решения, за всички ваши оплаквания и проблеми. Аз не лекувам! Като биолог практик намирам най-правилното решение! Често, базисът - това е нашата храна. И не само:
BelchoHristov.Net

E-mail бюлетин?

Ако искате да получавате на е-мейл всички мои материали и промо новини,

моля - регистрирайте се безплатно за "Информационен бюлетин",

който ще Ви изпращам лично. Ваш - Белчо Христов

Благодаря Ви за регистрацията. Потвърдете абонамента си през Вашия е-мейл, за да активирате акаунта си.

Collagen 750 mg – 120 капсули Biovea

Collagen на компанията Biovea е хранителна добавка против стареене, поддържа еластичността на съединителната тъкан. Намалява признаците на стареене (особено в...