Viber: +359 898 87 16 37

Телешко месо – състав, калории и приложение в диетите

Телешко месо – състав, калории и приложение в диетите

Описание на хранителния продукт

Телешкото месо е първокласен източник на полезни белтъчини. Телешкото месо и неговата консумация и приложение в диетите и здравословното хранене изисква да е чисто месо. Тук визирам т.нар. бон филе и/или телешкия шол. В програмите за хранене, телешкото месо трябва да заема сериозно място, във връзка с полезните му свойства и микросъставки, описани по-долу.

Диетичен начин на обработка

Съветвам, телешкото месо да не се вари. Това отнема много време и това е част от причините да не се прилага от спазващите диетичен режим на хранене. В моите програми, аз съветвам телешкото да се смачква на кайма, от чисто телешко, правете го под формата на кюфтета. Те могат да бъдат изпечени по този начин много бързо и лесно – по 2-3 минути от всяка страна на сух тиган или фурна!

Калории и хранителен състав

Ето в табличен вид калорийният състав на телешкот месо:

Приложение

Телешкото месо е приложимо в програми за:

  • покачване на мускулно тегло
  • програми за отслабване
 • Полезен микросъстав

  Телешкото месо, освен полезния си макросъстав, притежава в себе полезен за мускулите натурален креатин и глутамин! Съдържа в по-високи стойности също така полезните за тялото и обмяната витамин К1, витамин Б4 и 5.

  Обратно към раздел “Хранене”.

  Публикувано от
  Специалист по клетъчно хранене, интеграция на фитнес упражнения и тренировки, в ежедневието на обикновения любител спортист, професионалния атлет, както и експерт при храненето, суплемнтирането и спорта при проблемни състояния и заболявания.

  Архив