Бионевроемоция | Уелнес и лечение

Бионевроемоция | Уелнес и лечение

Истина е, че много хора, прочетоха през последните години много книги за т.нар. “позитивно мислене”, много хора мислиха “позитивно”, а по мои наблюдения (разбира се, визирам много хора, които познавам) никой с нищо не се промени.

Аз съм биолог! И по образование и по верую. Това ме прави човек, който има правото да мисли разкрепостено, на база билогията на човешкия вид – като биологична единица. Запознат със физиологията на човешкото тяло, през годините съм срещнал много работа, с много клиенти, с различни цели. Всичките тези цели са обединени от едно – съществуващ проблем.

Бионевроемоцията е нов полъх в моята работа. Преминал през обучение по тази тема, видях различната гледна точка на “заболяванията”. Не съм лекар, не съм доктор (и никога не съм искал да бъда), а съм човек, който търси причината за всичко. В моят случай – причината за затлъстяването, за заболяванията, за лошата хигиенна култура на българина, за всичко. И ако се върнем на темата наднормени килограми, всеки би казал, че причината са повечето калории, натровената и некачествена храна и т.н. Но не!

Това не е причина, а похват, с който хората стават дебели и с наднормени килограми. Причината е вътре във всеки един човек. И тя е емоционална причина. Оставила траен и дълбок оттенък върху различни анатомични структури и така “програмирата” им обмяната на веществата. Противно на наднормените килограми, анорексията – да, това е психологическо заболяване! Но каква е причината? Науката доказа, че това е въздействието на майката към дъщерята (неслучайно малко са хората мъже и момчета анорексици – всъщност такива се оказва че няма!): казано по-просто, храната = токсичност. Майката дава с действията си свръзакрила, контролира всичко в живота и пространството. При вътрешен конфликт на детете с майката (негласно казано “Не харесвам това!”), същата единица – човек (дъщерята) спира да яде. Т.е. това е истинската причина за поднормените килограми и т.нар. заболяване, а не малкото храна, което постъпва.

Какво е Бионевроемоция?

За да я разберем истински, така, както аз я разбирам аз, първо ни трябва едно различно виждане и нагласа. И разбира се – разкрепостеност и биологическо виждане върху нещата. Не трябва, без да знаем (например отричаме ГМО, без да знаем какво е това!) да отричаме, да се присмеем и т.н. над нещо, което е факт.

Науката, истинската наука, следи процесите свързани с емоциите върху всички нива на съединителна тъкан. Онкозаболяванията, диабета, сколиозата, ниските възпроизводствени функции на половата система – всичко това са проблеми на база емоциите. Не е точно стресът, като определение. Стресът е фактор, от който трябва да произведем прогрес! За да имаме развитие.

Емоциите, на подсъзнателно и съзнателно ниво рефлектират върху тъканта и органите и дават своят траен белег. Доказано е, че това рефлектира върху ДНК, но така както ДНК се уврежда и емоцията, тази лошата изживяна по лош начин се унаследява. Но също така е доказано, че ДНК се репарира (поправя сама) чрез методите на бионевроемоцията. Или … разрешването на проблема не става с лекарства.

Не желая да навлизам в дълбоки конспиративни теми, за които вероятно всеки един от вас (наистина всеки) има своя теория. Искам да покажа единствено, че от известно време насам, чрез моите методи на хранене и тренировки, като биолог, успявам много по-добре да разреша казуси свързани с именно с диабета, рака, възстановяването след инсулт, инфаркт, както и по-леките форми на т.нар. заболявания – високо кръвно налагяне, артрит и т.н.

Бионевроемоцията е наука създадена като крило, която търси емоционалните причини, предизвикали дълбоко и трайно увреждане на тъканта. Това са зони като – костна тъкан (остеопороза, артрит, сколиоза), гладка мускулатура (стомайшни разтройства), съединителната тъкан (рак), мозъка (склероза), нервната система (психо разтройства, паник атаки) и други.

В областта на бионевроемоцията болестта не съществува или по-точно значението и смисъла на думата „болест“ се променят. „Болестта“ е една биологична спешност, биологичен отговор, една смислена биологична програма, която едновременно обхваща три нива –мозък, психика и тяло. И най-важното е, че обхваща трите нива Мозък – Психика – Тяло.

Болестта в случая, дълбоко и хладнокръвно погледнато и разглеждайки всеки казус е просто сигнал. Конкретен отговор над случващото се. Нещо не е наред. Биологията на човека е наистина океан от реакции, обединяващо ги едно единствено нещо – баланса. Както във вселената, така и в човешкото тяло трябва да има баланс. Наруши ли се този баланс – “болестното” състояние дава превес на нещо рушащо. Но когато се преодолее заболяването, индивидът е по-силен физически и психически. Това е изцеление, а не само лечение.

Ще се опитам в духа на бионевроемоцията да пресъздавам и описвам факти от науката, а не от “световните бестселъри” по темата. Ще показвам, как помагам на хората в нужда и защо намирам биологията като силното оръжие за модерен и уникален начин на живот – лайфстайл.

Към секцията “Бионевроемоция” тук. Към “Начална страница” тук.

Публикувано от
Магистър биолог и специалист по клетъчно хранене, интеграция на фитнес упражнения и тренировки, в ежедневието на обикновения любител спортист, професионалния атлет, както и експерт при храненето, суплемнтирането и спорта при проблемни състояния и заболявания.Създател на индивидуалните услуги "Клубно членство", с които е помогнал на над 19 000 казуса. Повече за услугите на Белчо Христов, следете тук.

Архив