Непоправима сколиоза и лоша визия в гърба – разбиване на мита

skolioza

Здравейте Таня,

знам какво е да посрещнете такъв вид новина! Знам, защото от 2007-ма година работя по тази тема. Ето един от първите ми казуси по темата – с това момче, Калоян Пенев. Неговият отзив по темата сколиоза е тук, в архива на моя блог.

Преди да продължите сърфирането в блога ми, вижте моите предложения, които са на фокус, в интернет магазин BelchoHristov.Net. От 12 години разработвам в качеството си на биолог, диетолог и фитнес експерт индивидуални програми на хранене, тренировки и суплементиране, като по този начин обхващам над 110 проблемни състояния, измежду които са и:

Споделям и отговарям на Вашето питане във аванс, за да Ви покажа, че клиенти с корсет на торса, са имали значителни подобрения в общия тонус и визия, при установена сколиоза. Но ме питате и за моите методи … всъщност, те не са мои. Ако говорим за метод, коректно е да кажа, че аз имам похвати, базирайки се на логика, знания и наука. Ето накратко …

При установена сколиоза, гръбначният стълб стои леко встрани от едната страна. Това прави наистина една нарушена симетрия в общия изглед на гърба, погледнат отзад.

Това е наистина по-очевидно при децата и младежите, защото техните мускули са все още недоразвити, и особено ако индивида е по-слабичък, изкривяването ясно личи. В такава и подобна систуация, какво правя аз …

Първо, задължително препоръчвам изготвяне на фитнес програма при установена сколиоза. Спазването и изпълнението на конкретни и ндивидуално избрани фитнес упражнения ще помогнат много за заздравяването на мускулатурата, както и за изправянето (колкото човешката биология позволява) на гръбначния стълб.

Тези фитнес упражнения, техния брой, сериите в цялостната фитнес програма, избора на разботна тежест и работни повторения са строго индивидуални. Но, моята практика показва един и същ резултат – или стабилизиране на изкрияването в гърба или в известна степен неговото подобрение, особено ако сколиозата е ранно диагностицирана, от специалист.

Второ, задължително препоръчвам изготвяне на диета (хранителна програма) при установена сколиоза. Гръбнакът, прешлените, мускулите по гърба (повърхностни и дълбоки) са тъкан. Тази тъкан трябва да се храни. И в буквалния смисъл на думата, диетата трябва да е с цел създаване на нова тъкан, диетата трябва да е насочена с цел хипертрофия – изграждане на чисто нови мускулни влакна, които да обтегнат мускулите, диетата трябва да е насочена така, че да захрани прешлените като кости и междупрешелнното пространство.

Трето, задължително препоръчвам при изготвянето на диета и фитнес програма при установена сколиоза, цялостната програма, да се спазва минимум 3 месеца! Чудеса за 4 календарни седмици не трябва да се очакват, но да започне правилен възстановителен и градивен етап – да!

Идеяата е цялата “машина”, наречена от мен нетрадиционен начин за справяне със ситуацията, да бъде вкарана в релси и всички механизми да вървят ръка за ръка. Аз зная как да контролирам събитията и смело мога да Ви успокоя, че резултати с мои клиенти, страдащи от сколиоза имам. При това много сериозни!

Това е Таня, това е нещото, което мога да споделя като похват, метод или “магия”, от моя страна. Без шикалкавене, без излишни надежди. И щях да забравя …, когато някои деца изпитват и болка от умора в гръбнака, при спазването на програми от физически упражнения, хранене дори, тези болки отминават.

С поздрав,

Белчо Христов

Белчо Христов

Заповядайте във моят физически магазин, за да намерим трайно решение на Вашите проблеми или цели. Очаквам Ви!

Връзки: за контакт с мен | за въпрос към мен | за поръчка на продукт или услуга – 052/72 05 72.

Следете и всичко по темата с моите индивидуални курсове по темите “Хранене” и “Персонален фитнес треньор” тук.

И вместо заключение, отново с една лека насока за всички вас: в интернет магазин BelchoHristov.Net аз предлагам единствено и само работещи решения, за всички ваши оплаквания и проблеми. Аз не лекувам! Като биолог практик намирам най-правилното решение! Често, базисът - това е нашата храна. И не само:
BelchoHristov.Net

E-mail бюлетин?

Ако искате да получавате на е-мейл всички мои материали и промо новини,

моля - регистрирайте се безплатно за "Информационен бюлетин",

който ще Ви изпращам лично. Ваш - Белчо Христов

Благодаря Ви за регистрацията. Потвърдете абонамента си през Вашия е-мейл, за да активирате акаунта си.

Всичко за протеините на прах

Вместо въведение Повечето от вас добре знаят каква е ползата от протеините, като хранителен макронутриент, нали? При хранителните добавки, протеинът...