GABA – 30 КАПСУЛИ / 30 ДОЗИ

Ревю на Белчо Христов

GABA – 30 КАПСУЛИ / 30 ДОЗИ

18.99 лв.

GABA е за да се отпуснете и възвърнете вътрешния си баланс по естествен път:

✔️ успокояващо действие срещу психически и физически стрес;

✔️ насърчава съня, релаксацията и почивката;

✔️ нормална хормонална и имунна функция;

✔️ регулиране на мускулния тонус;

Партида: G3L077 | Срок на годност: 10/2025 | SKU: 4926266003172

В наличност

Описание

GABA или гама-аминомаслена киселина, е основна аминокиселина, която присъства естествено в много видове от животинското царство и функционира като невротрансмитер и невромедиатор. Той се намира в големи количества в човешкия мозък и предизвиква голям интерес у научната общност. Вече са проведени множество изследователски проекти за антистрес, анксиолитично, мускулно релаксиращо и естествено антидепресантно действие в тялото ни. Няколко проучвания са фокусирани върху хора, страдащи от безсъние или високо кръвно налягане, но също така и върху спортисти и хора с наднормено тегло или със затлъстяване.

Като невротрансмитер, той функционира като пратеник между невроните, което помага за регулиране на предаването на нервните импулси. Видът на съобщението, което предава, може да варира от един невротрансмитер до друг, в зависимост от диференциацията между възбуждащи и инхибиращи невротрансмитери. GABA е “инхибитор”, който се свързва със специфични рецептори, наречени GABA рецептори – или GABAergic рецептори – за да предаде своето “инхибиторно съобщение”. Когато GABA се предлага в достатъчно количество, това помага да се поддържа химията в нашия мозък балансирана, насърчавайки общо усещане за благополучие и спокойствие.

Науката разбира, че ниските нива на GABA имат редица негативни последици за здравето, особено на невропсихично ниво. GABA има тенденция да намалява с напредването на възрастта, но има и хора, които естествено произвеждат недостатъчни нива на това вещество, което е свързано с разстройства, характеризиращи се с тревожност и пристъпи на паника. Симптомите на дефицит включват тревожност, възбуда и пристъпи на паника, както и други проблеми като безсъние или депресия. Изследванията показват, че тези, които страдат от болестта на Паркинсон и деменцията, са склонни да произвеждат ниски нива на ГАМК (гама-аминомаслена киселина). Дефицитът на гама-аминомаслена киселина също е свързан със злоупотреба с вещества и пристрастяване и страдащите могат да се възползват от използването на GABA добавки по време на рехабилитация и възстановяване.

Поддържането на адекватно ниво на GABA изглежда насърчава по -голямо спокойствие и релаксация и има значително положително влияние върху емоционалните състояния поради релаксиращото си действие. Той противодейства на ежедневните ефекти от редовни стресови ситуации като тревожност, натиск на работното място, управление на очакванията чрез получаване на желаните резултати, изпитни ситуации сред учениците, лични емоционални проблеми или интензивна подготовка за физически спортове.

Стресовите тригери или „стресорите“ са вездесъщи и не бива да се подценяват. Те могат да предизвикат проблеми като тревожни разстройства, депресивни състояния или краткосрочно безсъние с всичко, което включва това, което може да се определи като безсъние с трудно заспиване, безсъние за поддържане на съня с непълни и „неспокойни“ нощи или крайно безсъние, което води до ранно събуждане . Каквато и да е формата, причините за безсънието често могат да бъдат проследени до стрес или фактор на тревожност. Като мощен естествен антистрес и анксиолитичен агент, GABA може да бъде особено ефективен при отпускане на тялото преди сън, избягване на безсъние и постигане на качествен, “спокоен” сън. 

Като се имат предвид неговите „инхибиторни“, релаксиращи и балансиращи свойства, той се използва и за лечение на много психични разстройства, включително анорексия нерва и булимия, в допълнение към гореспоменатите състояния на тревожност или депресия. Той намира приложение и при лечението на биполярно разстройство и злоупотреба с вещества, като се има предвид, че страдащите от такива разстройства често имат дефицит на тази аминокиселина. Някои изследвания го намират за потенциално интересен като регулаторен адювантен елемент при лечението на артериално налягане или като антидиабетно средство: някои проучвания показват, че той може да регенерира клетки, произвеждащи инсулин, в контекста на диабет тип 1.

Възможните нежелани реакции обикновено са малко, леки и преходни, като сънливост, затруднено дишане или промени в сърдечната честота, въпреки че те намаляват съвсем скоро; или леко усещане за изтръпване, сърбеж или гъделичкане, което обикновено трае не повече от 20-40 минути. Не са проведени достатъчно проучвания за ефектите му по време на бременност и кърмене, така че е по -добре да се избягва приемането им. Няма други значителни вторични неблагоприятни ефекти, свързани с тази добавка, и се препоръчва употребата й преди заспиване.

Продуктът е регистриран и одобрен от Българската Агенция по Безопасност на Храните (БАБХ). Детайли:

ИМЕ НА ПРОДУКТА: ГАБА /Хранителна добавка/

НОМЕР НА ВПИСВАНЕ НА ПРОДУКТА:  Т242303496

ДАТА НА ВПИСВАНЕ НА ПРОДУКТА: 15/08/2023 г

ВИД РАЗФАСОВКА (НА ПРОДУКТА): 30 капсули | ДОЗИ В ОПАКОВКА: 30

ПРОИЗВОДИТЕЛ: Yamamoto Research / ДЪРЖАВА: Италия

СЪСТАВКИ В ПРЕПОРЪЧИТЕЛНАТА ДНЕВНА ДОЗА: СЪДЪРЖАНИЕ НА АКТИВНИЯ СЪСТАВ ВЪВ ДОЗА: (1 КАПСУЛА)

 Гама-аминомаслена киселина – 500 мг

ДЕТАЙЛЕН СЪСТАВ И СЪПЪТСТВАЩИ СЪСЪАВКИ:

Гама-аминомаслена киселина (GABA), пълнит ел: целулоза; капсула (желатин), антислепващи аге нти: магнезиеви соли на мастни киселини, силициев диоксид; цвят: E171.

ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ:

За успокояване на нервната система.

НАЧИН НА ПРИЕМ:

Приемайте до 1 капсула дневно с вода.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ:

Продуктът да се съхранява на място, недостъпно за малки деца. Продуктът да не се използва като заместител на разнообразното хране Не се препоръчва за деца или бременни жени. Не привишавайте препоръчителна дневна доза!

ВНОСИТЕЛ: 

“Биг Бой Шоп” ООД – гр. Стара Загора, ул “Рила” – №8

СКЛАД:

“Биг Бой Шоп” ООД – гр. Варна, бул. “Чаталджа” – №20 – регистрация № 03090176

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “GABA – 30 КАПСУЛИ / 30 ДОЗИ”