Напомпване. Азотни буустъри и предтренировъчни продукти.

Напомпване. Азотни буустъри и предтренировъчни продукти.

В търсене на напомпването

До неотдавна напомпването (масивната хиперемия и тургора на тренираните мускули) беше ограничена до временно състояние, от което възвисеше егото на спортиста в края на тренировката. Науката потвърди, че мускулното изпомпване има няколко преки и косвени последици за насърчаване на растежа на мускулите. Нека видим предварителните тренировки от ново поколение, които спомагат за изпомпването, реконструкцията и мускулната хидратация.

Flexotor е един от най-добрите, научно доказани работещи формули за напомпване и резултати! Качество от Япония.

Насърчаването, подкрепата, увеличаването на този необикновен приток на кръв към мускулите се оказа много повече от временно естетическо удовлетворение, дадено от вазодилатацията, генерирана от азотен оксид, стабилен свободен радикал, който се намесва като посредник на няколко важни биологични процеса.

Ендотелиалният азотен оксид е мощен вазодилататор, способен да регулира кръвното налягане, забавя атеросклеротичния процес, инхибира набирането на провъзпалителни цитокини и агрегацията на тромбоцитите.

Азотен оксид

За целите на спортуващия, стимулирането означава мускулите да достигнат много голям приток на кръв, богата на кислород и хранителни вещества, заедно с няколко важни биоактивни елемента за мускулна активност и възстановяване. Азотният оксид влияе върху поддържането на оптимални нива на синтез на протеин в мускулите и влияе на анаболната сила на инсулиноподобния растежен фактор IGF1. Също така имаме въздействието на азотния оксид върху процеса на изграждане на мускули и консумацията на мускулна енергия.

Продуктите за преди всяка тренировка – за мъже и жени!

Произход на предтренировъчните продукти

Изхождайки от тези съображения, ние разбираме експлозията на добавки, стимулиращи азотния оксид преди тренировка (със или без стимуланти), които изнесоха на пазара десетки продукти със завладяващи имена, които обещават изключително мускулно напомпване.

Прародител на тези добавки беше L-аргинин, чиято орална ефикасност се оказа доста слаба поради ограничения абсорбционен капацитет. За да постигнете реална ефикасност по отношение на стимулирането на азотен оксид, ще ви е необходима прекалено висока орална доза L-аргинин (без странични ефекти). Поради това постепенно се появиха алтернативи с по-конкретна ефикасност.

Новото поколение добавки за преди тренировка

Новото поколение добавки преди тренировка са резултат от изследвания на най-добрите елементи по отношение на ефективността на стимулирането на азотен оксид. Те представят основна формула на:

 • L-аргинин като основен герой в стимулиращата активност при вазодилатация във комбинация със:
 • L-цитрулин, аминокиселина, чиито фармакокинетични свойства го правят ефективен стимулатор на азотен оксид. При перорален прием цитрулинът се абсорбира от чревната лигавица чрез натриев зависим механизъм. Освободен от ентероцитите в системното кръвообращение, цитрулинът се събира до голяма степен от бъбреците, където, като негов предшественик, се трансформира в аргинин от два специфични ензима (аргининосукцинатна лиаза и аргинин сукцинат синтаза).  Чрез прескачане на чернодробния метаболизъм с първо преминаване, наличността на цитрулин практически е тотална и се понася добре, дотолкова, че само 1% от приетата доза се отделя чрез бъбреците.

При една и съща доза между тези две аминокиселини, прилагани перорално, цитрулинът гарантира повишаване на нивата на аргинин в кръвта почти двойно в сравнение с тези на същата доза аргинин с бавно дозиране и с около 20% по-висока от тази на същата доза аргинин с незабавно освобождаване. Всичко това в полза на превъзходна бионаличност на аргинин, който след това ще бъде разпределен в различните тъкани и използван за ефективно и масивно вазодилатация. Този тип помпа ще осигури на мускулите кръв, богата на всички елементи, необходими за възстановителните процеси, да подкрепи синтеза на протеини и да насърчи по-добра реакция по отношение на мускулната работа.

Патентованата смес от CNOP-1

За да се запознаете в още повече детайли с науката, наречена суплементация, бъдете част от „Клубна Академия“, където в раздел хранителни добавки, продължението на този материал ви очаква. Ако сте клубен студент, използвайте вашият акаунт и сами го вижте и се включете във форума, като посетите раздел „Лекции | Хранителни добавки“.

Ако го направите, ще разберете за мощта в симбиозата между:

 • L-цитрулин
 • Редуциран глутатион Setria ® (Kyowa)
 • Креатин (Creapure®)
 • Бета-аланин
 • Разклонени аминокиселини
 • Кофеин и Тирозин

Както и защо този микс:

 • забавя значително появата на мускулна умора
 • увеличава способността на мускулите да изпълняват интензивна и продължителна работа
 • съдейства за по-голяма вазодилатация, тъй като стимулират активността на синтеза на азотния оксид в организма;

Обратно към раздел „Добавки“.

Публикувано от
Магистър биолог и специалист по клетъчно хранене, интеграция на фитнес упражнения и тренировки, в ежедневието на обикновения любител спортист, професионалния атлет, както и експерт при храненето, суплемнтирането и спорта при проблемни състояния и заболявания.Създател на индивидуалните услуги "Клубно членство", с които е помогнал на над 19 000 казуса. Повече за услугите на Белчо Христов, следете тук.

Оставете коментар или задайте въпрос тук:

Архив