Неподходящите храни при диети за отслабване

Неподходящите храни при диети за отслабване

belchohristovcom_9921

Ежедневно чувам по улиците, по заведения за хранене и кафенета кой на каква „диета“ бил, колко и какви очаквания имал и т.н. Е, крайно време да видите, точно кои „диетични“ храни са крайно нежелани! Правя този бърз списък сега, защото моя извод е, че всички на диета, но не им личи. Вижте защо, обаче …

Не виждам нищо срамно, след като чуя поредния разговор между хората за диети, да извадя визитка и да си предложа услугите си. Защото аз ще спестя на хората много голямо време и нерви, финанси и т.н. С други думи, спрете да четете „псевдо диетичните форуми“ и новоизплюпилите ли се 20-годинишни специалисти по хранене с многогодишен опит … Тези медии и хора се „хранят“ с вашето незнание и наивност (дори и мързел, ако диетата ви се струва лесна, например), а не с вашите пари! Истината е в следващите редове.

Плодове

Въпреки, че плодовете съдържат въглехидрати, които са важни за балансираната диета, препоръчително е те да бъдат ограничени или изключени от програмата ви за отслабване. Поне докато имате минимум 20 килограма ненужно тегло. Плодовете съдържат прости въглехидрати – те не са богати на калории, но физиологичния им замисъл го няма никъде, в програмите за отслабване. Тези храни стимулират незначително метаболизма и могат лесно да бъдат складирани като мазнини. А ако търсите витамините и минералите в тях – веднага наблегнете над зеленчуците. В тях се съдържат повече витамини и минерали и са в пъти по-диетични и богати на фибри.

Зърнени продукти

Хляб, житни растения и макарони (паста), направени от обработена пшеница са също добър източник на въглехидрати, но не са включени в диети за релеф и отслабване, защото могат да бъдат обработени и „тълкуване“ от тялото като прости въглехидрати. Поради тази причина, препоръчвам консумацията на сложни въглехидрати от източници като сладък картоф, едрозърнест кафяв ориз, фини и плоски овесения ядки.

Млечни продукти

Те също следва да бъдат напълно изключени от диетата ви за релеф и отслабване, тъй като са богати на мазнини, прости захари и натрий. Това води до задържане на вода, което ви кара да изглеждате подпухнали. И дебели …

Субпродукти

Салами, колбаси, дробчета, суджуци, наденици, кремвирши и т.н. са абсолютно забранени за тези, които търсят истинските резултати! Тялото не усвоява състава им, отделно съдържат вече прекалено много подправки, които ще задържат много ненужна вода в организма, вместо да метаболизират важната вода за клетката.

А защо диетичната храна е толкова еднообразна?

Ами защото именно разнообразието от храна под формата на калорийни бомби ни доведе до втората страна в света по затлъстяване на подрастващото население. Да сте видели реставрация на дебел Хайделбергски човек (живял преди хиляди години, още преди появата на Homo sapiens recens)? Не, нали? Ами няма и как да сте виждали, защото той тогава не е имал залежал начин на живот и не си е купувал зелен Pombair комбиниран с Milka от ягоди.

„Еднообразието“ – моята диета за редукция на килограми

В моята диета, въглехидратите са разделени на две категории:

  • сложни (овесени ядки, картофи, кафяв ориз)
  • фиброносни (зеленолисти зеленчуци, броколи, маруля, карфиол, зелен боб, спанак, лук, тиквички)
 • Сложните въглехидрати ги консумирани в ранната част на деня (в хранене първо, второ и трето, от общо 6 за деня). Фиброносните зеленчуци ще са основния ми източник от спектъра на въглехидрати, тъй като са богати на фибри и витамини и бедни на калории. А и от тях не вдигам рязко нивата на инсулин в кръвта.

  За разлика от протеина, който е разпределен на равни количества – 6 хранения дневно, приемът на количеството въглехидрати ми се понижава с всяко ядене. С други думи, започнете с най-много въглехидрати на закуска и консумирайте все по малко с напредването на деня. Разликата я компенсирайте с растителни мазнини, в посока късните часове на деня: маслини, авокадо, зехтин, сурови ядки (кашу, орех и други).

  Т.е. масовите продукти, по магазините, не са продуктите за вашата истинска диета. За съжаление, да, правилната диета изисква време и отнема време. Но изборът е ваш, защото все пак, храната за правилни и трайни резултати е тази, която ви споделих току що. Не и тази, с която започнах материала.

  Обратно към раздел „Хранене“.

  Публикувано от
  Магистър биолог и специалист по клетъчно хранене, интеграция на фитнес упражнения и тренировки, в ежедневието на обикновения любител спортист, професионалния атлет, както и експерт при храненето, суплемнтирането и спорта при проблемни състояния и заболявания.Създател на индивидуалните услуги "Клубно членство", с които е помогнал на над 19 000 казуса. Повече за услугите на Белчо Христов, следете тук.

  Архив