Прием на трибестан само за спортуващи- разбиване на мита

17/10/2013 / Уелнес и FAQ
Прием на трибестан само за спортуващи- разбиване на мита

Здравейте Радин,

за да бъда и интересен в отговора си, ще споделя последни данни за трибестана: клинични изследвания показват, че Tribulus Terrestris може и спомага за поддържане на кръвното налягане в норма и държи стабилно здравословния холестерол в чудесни и нормални граници. Преди да продължа с отговора ми към Вас, искам да знаете, че трибестан не се приема само от спортуващи, както ми пишете като продължение на е-мейла.

Какво е трибестана – от ботаническа гледна точка?

Tribulus Terrestris е лозово растение, което расте в умерен и тропически климат в Съединените щати, Мексико, Източна Европа, Индия и Китай. Растението (или нискостъблен храст – някои ботаници и така вече го наричат) Tribulus Terrestris има дълга история на употреба. Хората от целия свят са използвали растението Tribulus Terrestris за насърчаване на цялостното здраве, подкрепа за здрава функция на либидото и повишаването на мускулния тонус.

Нужен ли е за неспортуващи?

И да и не! Реално, това е хранителна добавка. Нали така? Не е нужен, както витамините и минералите, за ежедневна употреба, но в предишен е-мейл, ми писахте, че имате натоварена работа, повечко стрес и т.н. Моят съвет е да опитате приема на трибестан.

За неспортуващи, трибестанът се приема всеки ден със закуската – или най-богатото на хренене за деня! В което трябва да се съдържат прости и сложни въглехидрати, белтъчини и малко полезни мазнини. Точно тогава, когато тестостерона Ви ще е най-нисък и чрез храната и чрез (например Tribx90 – 90 капсули Allmax Nutrition) трибулус, под формата на суплемент, ще усетите разликата.

Кой да ползвате?

Ползвайте чисти формули. Неслучайно 2-3 реда по-горе споделих конкретен пример, защото има и микс формули. Можете да разгледате секцията тестостеронови стимулатори тук. Специално този продукт имам и лични и наблюдения над работещи хора – моите клиенти. Работи добре и дава следните резултати:

  • клиентите ми се чувстват свежи и не толкова уморени
  • клиентите ми споделят, че чувстват твърдост в мускулите и баланс, изобщо, в социалният живот, който водят и имат
  • клиентите ми споделят, че с трибулус, се чувстват по-издържливи, силни и не настиват (грип, вирус) толкова често.

ALLMAX Nutrition предоставя според мен (поне засега) най-високо качество на 100% чист български Tribulus Terrestris вид: TribX. Лабораторните тестове потвърдиха изключително високи нива на стероидни сапонини в 90% с помощта на високоефективна течна хроматография (HPLC). За разлика от други трибулуси, на други, да, солидни компании в света.

Билката в TribX е добита на (само през един специфичен месец от цялата година!), за да се гарантира абсолютно най-високите нива на обща концентрация на алкалоиди, този продукт е пълен с 90% стероидни сапонини – най-чистите и най-концентрираните активни фитохимикали! Лично ми беше гарантирано това, от Канадските офиси на компанията.

Други Tribulus продукти (Бабини зъби) на пазара са най-често със съдържание от 40 до 45% сапонини. Научните изследвания са доказали, че тази билка може да стимулира изготвяните от организма продукти на лутеинизиращия хормон (LH), което от своя страна, насърчава производството на тестостерон, на ключовия мъжки хормон и отговаря за увеличаването на телесната маса, увеличаването на метаболизма и поддържането на здраво либидо. Разбирайте – можете да покачите и някой друг грам/килограм чиста и метаболитно активна мускулна маса, за сметка на мазнините.

А дали ще Ви хареса Радин всичко това, можете да споделите на нас, след прием. Защото на лист хартия – така стоят нещата. Наистина обещаващи и добри.

Обратно към рубриката “FAQ”.

Публикувано от
Магистър биолог и специалист по клетъчно хранене, интеграция на фитнес упражнения и тренировки, в ежедневието на обикновения любител спортист, професионалния атлет, както и експерт при храненето, суплемнтирането и спорта при проблемни състояния и заболявания.Създател на индивидуалните услуги "Клубно членство", с които е помогнал на над 19 000 казуса. Повече за услугите на Белчо Христов, следете тук.

Архив