Протеинови палачинки | Рецепти

Необходими продукти и стъпки за готвене

Необходимите продукти за направата на диетични протеинови палачинки са:

  • 5 броя яйчни белтъци
  • 100 грама фини овесени ядки
  • 30 грама първокласен суроватъчен/матричен протеин на прах

dietichni-proteinovi-palachinki-belcho-hristov

Изсипете в купа с дълбоко дъно яйчните белтъци, след това овесените ядки. Разбъркайте добре всичко, до получаването на хомогенна смес. Едва тогава, изсипете едно мерително черпаче суроватков или матричен протеин на прах. Отново разбъркайте получената смес до нейното тотално хомогенизиране.

Имайте на предвид, че протеините от най-висок клас са овкусени без изкуствени оцветители или подсладители, но носят в себе си уникален аромат на шоколад, курабийки крем, ванилия, ягода и т.н. Т.е. вкусът на палачинките ще се получи в пъти по-добър, от колкото обикновените.

Докато разбърквате сместа, сложете тефлонов тиган на котлона и загрейте до максимум, след което без мазнина, изпечете палачинката от двете страни. Посочените продукти са за 4 порции.

Кога да консумираме тази диетична храна?

kalorii-proteinovi-palachinki

Диетичните палачинки в този им вид са перфектна предтренировъчна и следтренировъчна закуска, както и закуска за обикновения човек, решил да води здравословен и модерен начин на живот.

Обратно към раздел „Хранене“.

Публикувано от
Магистър биолог и специалист по клетъчно хранене, интеграция на фитнес упражнения и тренировки, в ежедневието на обикновения любител спортист, професионалния атлет, както и експерт при храненето, суплемнтирането и спорта при проблемни състояния и заболявания.Създател на индивидуалните услуги "Клубно членство", с които е помогнал на над 19 000 казуса. Повече за услугите на Белчо Христов, следете тук.

Архив