Записки във фитнес дневник – стъпки и правила

Записки във фитнес дневник – стъпки и правила

Фитнес дневник е необходим винаги, когато имаме поставени ясни фитнес цели, планирали сме диетата и фитнес програмата.

Фитнес дневникът ви е единствения начин да събирате данни за вас самите, защото по него и информацията във него се правят всички промени и анализи по поставените ви цели и търсенето на пътя за вашите резултати – самите програми и тяхното изпълнение.

Записки за моментната ви форма

Ден 1:

Ден 28:

В графата записки най-важни са вашите снимки! Правете снимки през 7 дена, на една и съща светлина, от едно и също разстояние. Факторът „Нямам кой да ме снима!“ отпада, тъй като всеки телефон с камера има самоснимачен режим. Моментната уелнес форма показва визуално вашият прогрес и съгласно него, се правят (или не) корекции по диетата и фитнес програмата ви.

Ден 1:

Ден 168:

Дании нужни за графики и анализи от друго ествество

Този скрийн шот е извадка е от клубен профил на мой клиент, на база на който аз съм въвел (това е начина по който аз работя) всички негови данни, ето кои са и те:

 • килограми ден 1-ви и така през 7 дена
 • разлика в см на гръгна обиколка, талия, ханш, бедра, прасци и мишница ден 1-ви и така през 7 дена
 • висцерални мазнини ден 1-ви и така през 7 дена
 • подкожни мазнини ден 1-ви и така през 7 дена
 • хидратация ден 1-ви и така през 7 дена

Моите клиенти имат за целта внедрен в клиентския си профил одитен лист – фитнес дневник. Когато го попълват и споделят с мен, на равни интеревали време (това може да се случва на всеки 7 или 30 дена, вижте стила на работа тук) аз имам време за анализ на междинните резултати, време за реакция – промяна в стретегията на хранене и фитнес тренировките и дори използването на добавки в режимите.

Вие можете да си направите, ако нямате софтуер за целта, както аз имам, тефтер, разграфен на дни, с колони за засичане на всички тези мерки и отправни точки за анализи на междинните резултати. Направете го! В противен случай ще се загубите във времето, което може и да ви демотивира. И защо поставихте фитнес целите си в началото? Резултатът, идва с работа и воденето на дневник е една от стъпките нужни за това.

Публикувано от
Магистър биолог и специалист по клетъчно хранене, интеграция на фитнес упражнения и тренировки, в ежедневието на обикновения любител спортист, професионалния атлет, както и експерт при храненето, суплемнтирането и спорта при проблемни състояния и заболявания.Създател на индивидуалните услуги "Клубно членство", с които е помогнал на над 19 000 казуса. Повече за услугите на Белчо Христов, следете тук.

1 коментар

  Този материал е свързан и с други теми в сайта:

  1. Защо една диета подлежи на промени, по всяко време? | Видео | BelchoHristov.Com март 31, 2023 (11:55)

   […] да имаме междинни резултати, ние трябва да си водим дневник. В моят случай, всеки клиент има профил в моя сайт, с […]

  Архив