Как можете да изгорите трайно 300 kcal за 30 минути?

Как можете да изгорите трайно 300 kcal за 30 минути?

Ако се опитвате да изгорите калории и да отслабнете с помощта на кардио машини, имам предизвикателство за вас: оставете списанието, изключете телевизора, свалете кърпата от дисплея си и спрете да гледате часовника си. Добре, можете да запазите iPod или MP3 плейъра, но всичко останало трябва да върви.

Защо с драстичните мерки? Ако не обръщате внимание над всеки детайл, може да не работите толкова усилено, колкото си мислите. 

Кардио тренировки, които изгарят повече калориии

Няма нищо лошо в зонирането от време на време, когато тренирате, но ако правите това през цялото време е лесно да намалите интензивността си. Следващите сдподелени тренировки ще ви помогнат да обърнете внимание на това, което правите, да промените настройките на вашата кардио машина и да изгорите повече калории.

Модифицирайте всяка тренировка според нивото на кардио статус, който имате и не се колебайте да увеличавате или намалявате скоростта, наклона и/или времето на тренировка, за да отговарят на вашите нужди. За всяка тренировка загрявайте с 5 до 10 минути леко кардио и следете сърдечната честота.

БЯГАЩА ПЪТЕКА

Започнете с наклон при ниска скорост с темпо, малко извън зоната на комфорт (ходене или джогинг)

 • 1 минута: повишаване на наклона два процента на всеки 15 секунди 
 • 5-6 минута: намалете наклона с един процент на всеки петнадесет секунди
 • 6-7 минути: разходка или джогинг с умерено темпо

Повторете целия цикъл за 30 или повече минути. Т.е. повторете около 4 пъти, за достъъчно добра работа в залата. Приблизителни изгорени калории: 320 (на база 75 кг човек). Не забравяйте приложението на индивидуална диета и суплементация, която можете да заявите с „Клубно членство“.

КРОСТРЕНАЖОР

 • 1 минута: увеличете съпротивлението, така че да работите по-усилено 
 • 2 минути: увеличете съпротивлението с няколко стъпки на всеки 30 секунди
 • 7-8 минути: по-ниско съпротивление до комфортно ниво
 • 5 6 минути: настройте съпротивление на средно ниво и въртете педалите на кространжора назад

Повторете целия цикъл за 30 или повече минути. Т.е. повторете около 3 пъти, за достъъчно добра работа в залата. Приблизителни изгорени калории: 320 (на база 75 кг човек). Не забравяйте приложението на индивидуална диета и суплементация, която можете да заявите с „Клубно членство“.

СТАТИЧЕН ВЕЛОСИПЕД

 • 5 минути: педалирайте с умерено темпо
 • 2 минути: повишете съпротивлението си с две до три стъпки на всеки 30 секунди 
 • 6-8 минути: намалете съпротивлението си с две до три стъпки на всеки 30 секунди
 • 6-8 минута: настройте съпротивлението на високо ниво и педалирайте възможно най-бързо

Повторете целия цикъл за 30 или повече минути. Т.е. повторете около 4 пъти, за достъъчно добра работа в залата. Приблизителни изгорени калории: 320 (на база 75 кг човек). Не забравяйте приложението на индивидуална диета и суплементация, която можете да заявите с „Клубно членство“.

ОБОБЩЕНИЕ

Промяната на настройките (независимо на кой кардио уред сте) не само прави тренировките ви по-интересни, а ви принуждава да обърнете внимание на това, което правите (вижте в анонса, какво ви обещах), колко упорито работите и колко е дълъг всеки интервал.

Това не само ви предпазва от отегчение, но и помага за изгарянето на повече калории и увеличава вашата издръжливост много бързо. Всичко, което трябва да обърнете внимание, е това, което правите в този кратък интервал.

Обратно към раздел „Фитнес“.

Публикувано от
Магистър биолог и специалист по клетъчно хранене, интеграция на фитнес упражнения и тренировки, в ежедневието на обикновения любител спортист, професионалния атлет, както и експерт при храненето, суплемнтирането и спорта при проблемни състояния и заболявания.Създател на индивидуалните услуги "Клубно членство", с които е помогнал на над 19 000 казуса. Повече за услугите на Белчо Христов, следете тук.

Оставете коментар или задайте въпрос тук:

Архив