Защо неопреновите за отслабване колани не помагат и защо са опасни?

05/08/2016 / Уелнес и Why
Защо неопреновите за отслабване колани не помагат и защо са опасни?

Обожавам тази тема! Не крия този факт, защото чрез нея давам на моите клиенти непрекъснати отговори по много теми, не само по тази с неопреновите колани и отслабването с тях. Веднага мога да кажа за Вас Силвия, че отслабването и свалянето на тегло изискват правилна диета, фитнес програма (или спорт горящ мазнините – във случая анаеробен такъв) и резултатите ще дойдат след не по-малко от 7 дена. Визирам първите разлики, разбира се.

Ако Вие имате закупен колан, че и слагате найлон в допълнение (предполагам в зоната на кръста и талията), моят съвет е: изхвърлете ги веднага на боклука, освен ако не желаете сериозните последствия, които крият същите тези “аксесоари”. За да не Ви разочаровам, ще си позволя и да се аргументирам: Вие, слагайки тези атрибути по кожата, вече започвате да затормозявате самото аериране и дишане на кожата (знаете кожата има пори!), което например е задължително, когато спортувате. Вие сгрявате тази зона неимуверно и нещо, което подценявате от незнание е, че сгъстявате точно кръвта и забавяте кръвотока в зоната на бъбреците. Т.е. кръвоснабдяването на бъбреците, част от отделителната система на човека, е нарушено! Последствията могат да са фатални!

Друга тема е, дали изобщо слагането на термо колан или неопрен в тази зона (че и найлон), а и където и да е било, “гори” мазнини … “горенето” на мазнини е сложен процес. Изисква се правилна диета с калориен дефицит за отслабване. Разликата от този дефицит в калории, се обезпечава за сметка на мазнините ви, които имат точно тази роля – резерв на енергия. Самата Ви фитнес стратегия или спорт трябва отделно също да са в тази посока. Да тренирате с работни повторения горящи мазнините … това не са онези 15-20 до 30 повторения, които са повторения за издържливост, а плътните и енергоемки повторения, в диапазона 8-10 повторения. Независимо от какъв пол сте!

Така че, моят съвет е да спрете да правите глупости, вземете се в ръце и следете секцията “Хранене” тук в блога ми. Или следете всичко по темата “Сваляне на тегло” в моя магазин. А най-добре е ако имате индивидуални програми за отслабване. Гарантирам ви здравословен и траен процес на отслабване. Ако ви елиминирам 5 кг ненужни мазнини за 1 календарен месец, ще изглеждате все едно сте свалили 10, харесва ли Ви това? Или повече желаете найлоните и колана?

Обратно към рубриката “Why?”. Обратно към “Начална страница”.

Публикувано от
Магистър биолог и специалист по клетъчно хранене, интеграция на фитнес упражнения и тренировки, в ежедневието на обикновения любител спортист, професионалния атлет, както и експерт при храненето, суплемнтирането и спорта при проблемни състояния и заболявания.Създател на индивидуалните услуги "Клубно членство", с които е помогнал на над 19 000 казуса. Повече за услугите на Белчо Христов, следете тук.

Архив