Фитнес упражнения за горене на мазнини и релеф?

Фитнес упражнения за горене на мазнини и релеф?

От практиката се научих, че хората не искат да четат много, затова ще карам направо:

Нито едно фитнес упражнение НЕ е за горене на мазнини и такава терминология не съществува!

Какво представлява една фитнес фитнес тренировка?

Това е план програма, фитнес програма. Тя съдържа избор от базови, изолиращи фитнес упражнения (независимо дали те са за фитнес салон и зала или за изпълнение от домашни условия) и аеробика (кардио). Това, което ще припомням, че енергия, за изпълнението на всяко фитнес упражнения (със конкетните брой серии и повторения) се обезпечава за сметка на мускулния гликоген.

Само заради този факт, такава формулировка “Изгарящи мазнините фитнес упражнения” не трябва да съществува. И все пак, базовите фитнес упражнения (работа със собствено тегло, дъмбели и щанги), изграждат мускулите, а изолиращите фитнес упражнения (работата на машини) скулпурират.

Но, “упражнения” за релеф, за остлабване и т.н. – няма такови неща. Не съществуват и няма как да съществуват.

Когато, тежката и плътна тренировка, кяото е най-добре осъществена в присъствието на треньор, завърши, нивата на мускулен гликоген са изчерпани. Ако, бъде добавено монотонно кардио, в самата тренировка, тогава то (при пулс в зоаната на горене на мазнини) ще гори мазнини – т.е. енергия, за осъществяване на кардиото, ще се обезпечи от мазнините.

Ако търсите правилна програма за отслабване, релеф и стройна фигура, заявете “Клубно членство” още сега!

Т.е. релефът започва с познаването на мастната клетка:

Докато, се достигне до този момент обаче, трябва да бъдем сигурни за:

Т.е. – няма наистина упражнение за релеф, така ли?

Да! Няма и няма как да има. Релефът е продукт на диетата, калорийната макрорамка, водата и солите. От тук по-скоро ще направя препрадка към нещо също познато за вас самите:

Плочки на корема се правят в кухнята, а не в залата!

Обратно към раздел “Фитнес”.

Публикувано от
Магистър биолог и специалист по клетъчно хранене, интеграция на фитнес упражнения и тренировки, в ежедневието на обикновения любител спортист, професионалния атлет, както и експерт при храненето, суплемнтирането и спорта при проблемни състояния и заболявания.Създател на индивидуалните услуги "Клубно членство", с които е помогнал на над 19 000 казуса. Повече за услугите на Белчо Христов, следете тук.

Архив