Всичко за Биотин (Biotin) – Vitamin B-7

vitamin_b7_biotin

Биотин (Витамин H или Vitamin B-7)

Биотинът съдейства за клетъчния растеж, за производството на мастни киселини, за метаболизма на въглехидратите, мазнините и протеина, както и за по-пълноценното използване не витамини от групата на Б-комплекс.
Необходимо е биотинът да бъде приеман в достатъчни количества за поддържане здравето на косата и кожата. Сто милиграма (100 mg) биотин дневно предпазват някои мъже от косопад.

Биотинът помага и за правилното функциониране на потните жлези, като цяло за нервната система и за костния мозък на човек. Освен това, биотинът спомага за облекчаване на мускулната болка.

При бебетата, в резулт на недостиг на биотин, се образува заболяване наречено себореен дерматит, което се характеризира с наличието на суха, люспеста кожа, по окосмената част на главата. При възрастни, недостигът на този витамин (наричан още Витамин Б-7) е рядко срещан, защото биотин така или иначе се произвежда в червата от храните, богати на него – ще ги споделя с вас по-долу. Все пак, ако съществува недостиг на биотин, той се характеризира с анемия, депресия, косопад, високо кръвно налагяне, висока кръвна захар, възпалителни процеси на кожата, лигавиците, както и още: безсъние, загуба на апетит, мускулни болки и гадене.

Преди да продължите сърфирането в блога ми, вижте моите предложения, които са на фокус, в интернет магазин BelchoHristov.Net, в който предлагам само най-работещите продукти, събрани на едно място от цял свят:

Източници на биотин

Биотин се съдържа в бирената мая, сварения яйчен жълтък, говеждото и птиче месо, млякото, соленоводните риби, соята и пълнозърнестите храни.

Забележки по темата Биотин – Vitamin B-7

Белтъкът на суровто яйце съдържа протеин наречен авидин. Той се свързва с биотина в стомашно-чревния тракт и така лишава тялото от това хранително вещество. Мазнините и маслата, които са били обработени термично или са били подложени на действето на въздуха, потискат абсорбцията на биотин. Антибиотиците, съдържащите сяра лекарства и захарина понижават нивата на биотин в човешкото тяло.

Обратно към раздел “Добавки”, секцията в всички видове продукти биотин или към “Начална страница”.

Белчо Христов

Заповядайте във моят физически магазин, за да намерим трайно решение на Вашите проблеми или цели. Очаквам Ви!

Връзки: за контакт с мен | за въпрос към мен | за поръчка на продукт или услуга – 052/72 05 72.

Следете и всичко по темата с моите индивидуални курсове по темите “Хранене” и “Персонален фитнес треньор” тук.

И вместо заключение, отново с една лека насока за всички вас: в интернет магазин BelchoHristov.Net аз предлагам единствено и само работещи решения, за всички ваши оплаквания и проблеми. Аз не лекувам! Като биолог практик намирам най-правилното решение! Често, базисът - това е нашата храна. И не само:
BelchoHristov.Net

E-mail бюлетин?

Ако искате да получавате на е-мейл всички мои материали и промо новини,

моля - регистрирайте се безплатно за "Информационен бюлетин",

който ще Ви изпращам лично. Ваш - Белчо Христов

Благодаря Ви за регистрацията. Потвърдете абонамента си през Вашия е-мейл, за да активирате акаунта си.

AHCC (Активен хемицелулозен компонент) – 60 капсули Biovea

Описание на AHCC на марка Biovea AHCC (Активен хемицелулозен компонент) е съединение, произвеждано чрез обработване и ензимна модификация на няколко...