Правя високоинтензивно кардио (HIIT), а не отслабвам?

03/03/2022 / Уелнес и FAQ
Правя високоинтензивно кардио (HIIT), а не отслабвам?

Подобно споделено мнение получавам често, признавам, защото предлагам опция, преди някой от вас да сработи с мен, да направи и консулт без ангажименти. Това е начина, по който аз намирам грешките и ги споделям, за да вдъхна повече доверие на моя бъдещ клиент. И веднага по темата … Защо моят читател, няма да има резултати, ако разчита на високоинтензивно кардио, за горене на мазнини?

С индивидуални програми можете сериозно да скъсите времето за постигане на резултати, именно във връзка с елеиминирането на 100% на всички грешки в програмите.

HIIT кардио тренировката не гори мазнини

И това е така. Причината е, че редуването на бързи с плавни темпове на кардио дейност много насича сърдечния ритъм. Затова и тренировката е високоинтензивна. Но … това означава и по-малко кислорид в системата ни, което означава по-малко окисляване на мастните клетки. Нали? Ако се заложи на монотонно кардио, с пулс над 130-14 удара в минута, но поддържан такъв в продължение на 30-40 минути, това е в пъти по-успешния тренировъчен модел.

Диагранмата, която направих за вас, показва всъщност всичко. Повече кислород, с монотонно кадио = повече изгорени мазнини, когато гликогена ви е ниско долу.

Ако не сте в дефицит от калории, забравете за окисляване на мастите

Диетата отново доказва своята сила. Няма как да горите мазнини, виждате обаче как, ако сте:

  • в баланс на калориите
  • ако сте в излишък в калориите
  • ако калориите ви не са подредени правилно – разпределението на протеин, мазнини и въглехидрати

Какви са трайните решения?

Сложете веднага калориите в дефицит! Яжте по-малко, от колкото имате нужда. След това интегрирайте кардио дейността си след силова тренировка или сутрин, след сън, но правете монотонно кардио!

Можете да изберете кардио на открито или във зала.

Обратно към раздел „FAQ“.

Публикувано от
Магистър биолог и специалист по клетъчно хранене, интеграция на фитнес упражнения и тренировки, в ежедневието на обикновения любител спортист, професионалния атлет, както и експерт при храненето, суплемнтирането и спорта при проблемни състояния и заболявания.Създател на индивидуалните услуги "Клубно членство", с които е помогнал на над 19 000 казуса. Повече за услугите на Белчо Христов, следете тук.

Оставете коментар или задайте въпрос тук:

Архив