Кръгови тренивки или директно към сплит програма?

07/03/2022 / Уелнес и FAQ
Кръгови тренивки или директно към сплит програма?

Преходът от Новогодишни празници към рутина е доста тромав процес. За това си има чисто психологични причини, в които аз не съм компетентен, но е факт, че основната част от трениращите започват след средата на февруари. И затова заваляха въпросите към мен, как да се започне с тренировъчния цикъл, особено, след като имаме стаж, но и дълга пауза от фитнес тренировките.

Кръгова тренировка или сплит?

Правилно е с кръгова фитнес тренировка! Независмо, че имаме наистина мускулна памет, 1-2 седмици ако завъртаме мускулните групо в рамките на една тренировка, остава за мен най-правилното решение!

Може да се встъпи в сплит режим, буквално ако играем „остро“ и напук на обстоятелствата, но този риск, като съвет, го допускам единствено ако ръководя хранителния и тренировъчния процес, индивидуално. Вижте как тук.

Да надделее желанието или наистина да рискуваме?

Ами … нека следваме протокола, ок? Аз наистина съм правил риск, особено, когато правих след 3 годишна пауза уникален проект за 42 дена, но поех риск и си понесох последствията:

  • травма в гърба
  • травма в петата
  • травма в раменния пояс
  • невъзстановени мускули и мускулна слабост

Да, формата ми бе отлична, но платих своята цена. Т.е. решението зависи от вас. Като излагам и мнение, в което вярвам, че съм прав – с малки крачки, ще стигнем по-далеч!

До тук от раздел FAQ:

Обратно към раздел „FAQ“.

Публикувано от
Магистър биолог и специалист по клетъчно хранене, интеграция на фитнес упражнения и тренировки, в ежедневието на обикновения любител спортист, професионалния атлет, както и експерт при храненето, суплемнтирането и спорта при проблемни състояния и заболявания.Създател на индивидуалните услуги "Клубно членство", с които е помогнал на над 19 000 казуса. Повече за услугите на Белчо Христов, следете тук.

2 Коментара

  1. kkiosewradoslaw C.E.O. декември 10, 2022 (11:43 am)

    Здравейте ! Какво ,Ви е мнението за този вид сплит Бутащи – Дърпащи ! Програмата да се изпълнява 4 дни във седмицата и всяка мускулна група се тренира 2 пъти седмично . Тренировката съм я модифицирал така : Пон : гърди ,предно рамо ,средно рамо ,трицепс,квадрицепс и прасец ! Вторник : гръб ,задно рамо ,бицепс, задни бедра . четвъртък и петъk повтаряме !

Оставете коментар или задайте въпрос тук:

Архив