След отваряне на фитнес залите – как бързо да влезете във форма?

След отваряне на фитнес залите – как бързо да влезете във форма?

СТЪПКИТЕ – ЦЕЛИ, ПЛАН И ДЕЙСТВИЯ

Извънредният период приключи. Идва понеделник 18.05.2020 г., когато фитнес залите отварят врати … но как и от къде да започнем? Ето всички важни стъпки, които трябва да приложите, ако искате бързи и трайни резултати, при това здравословно.

 • цели: ако нямате такива, не си губете времето. Ако имате – напишете ги! Цени могат да бъдат – да сте просто здрави и в оптимални килограми, да сте по-слаби или да покачите мускулно тегло. Бъдете честни със себе си.
 • план: направете краткосрочен и дългосрочен план за действие.
 • действия: тук влиза изпълнителността на втората точка, плана. Който включв включва следните подробности – диета, кардио и фитнес програма и суплементиране

ДИЕТАТА

Диетата в най-важната част от вашата подготовка. А за нея е най-важното да знаете от колко калории имате нужда, затова пресметнете калориите си:

Изчисли
Метрично Имперично
Таргет дневни калории
?
Тези изчисления са все пак ориентировъчни.

Виждате от калкулатора, че имате точно 3 опции на калорийна макрорамка:

 • баланс в калориите (за поддържане на тегло): това означава, че ще приемате точно толкова, колкото всеки ден ще изгаряте от калориите;
 • калориен дефицит (за отслабване): това означава, че ще приемате малко по-малко, от това, което ви трябва за деня. За да елиминирате ненужни мазнини;
 • калориен излишък: това означава, че ще приемате малко по-повече, от това, което ви трябва за деня. За да покачвате чиста мускулна и друг вид съединителна тъкан – тегло;

След като сте наясно какви калоии ще приемате, вижте какви типове диети можете да приложите, запознавайки се с ползите на всяка една от тях:

КАРДИО-ФИТНЕС ПРОГРАМАТА

Кардио и фитнес програмата ви трябва да е също ясна и приложима, особено за след 60-дневна предистория ваша, която основно включва по-малко движения. Затова започнете с:

Т.е. седмичният ви сплит 9дали ще тренирате 3, 4 или 5 пъти седмично) ще определи и калорийната макрорамка и възможността за избор на вариации в програмата на трениране. Ако започнете с кръгови фитнес тренировки, което е най-правилното, след това можете да преминете на сплит система. Разделете тялото на части:

 • дайте приоритет в началото на седмицата на изоставащите и големи мускулни групи
 • всяка мускулна група трябва да бъде тренирана минимум веднъж седмично
 • търсете мускулната треска във всяка тренировка
 • възстановявайте правилно

ХРАНИТЕЛНИТЕ ДОБАВКИ

Аминокиселини след тренировка

Хранителните добавки са задължителни! Вижте оптималните 3 категории продукти, които ще ви възстановяват правилно, надграждат резултатите ви и ще поддържат силна имунната ви защита, по време на възстановяване на активна спортна дейност:

Тези категории продукти са задължително, особено ако ще приложите и правилната диета и редовния спорт.

Обратно към раздел „Уелнес и физиология“.

Публикувано от
Магистър биолог и специалист по клетъчно хранене, интеграция на фитнес упражнения и тренировки, в ежедневието на обикновения любител спортист, професионалния атлет, както и експерт при храненето, суплемнтирането и спорта при проблемни състояния и заболявания.Създател на индивидуалните услуги "Клубно членство", с които е помогнал на над 19 000 казуса. Повече за услугите на Белчо Христов, следете тук.

1 коментар

  Този материал е свързан и с други теми в сайта:

  1. Как да влезем бързо във форма след 60-дневна изолация? | Белчо Христов - Фитнес | Диета | Добавки май 31, 2020 (10:16)

   […] на фитнес залите, за което писах буквално часове след падането на забраната за тя…, предизвика сериозен интерес сред телевизиите. Първа […]

  Оставете коментар или задайте въпрос тук:

  Архив