Златните 4 фитнес упражнения срещу паласки (“любовни дръжки”)

Златните 4 фитнес упражнения срещу паласки (“любовни дръжки”)

Изразът “любовните дръжки” (паласки) определя един от естетическите притеснения, които изпитват мъже и жени от всички възрасти. Любовните дръжки (паласките) не са нищо друго освен подкожни мастни натрупвания, разположени в областта на талията, включително бедрата и долната част на гърба, които придават на силуета определено закръглена форма.

Възможно ли е да се действа върху локализирана мазнина?

Вижте всичко за точковата редукция на мазнини, за да разберете повече, за тайната на този вид отслабване и вталяване. При това в конкретна зона, дори и тя да е наистина много дразнеща окото!

С идването на лятото е обичайно получавам най-различни искания за помощ във войната с локализирани мазнини. Най-важното правило, което интегрирам в действие е:

Калориен дефицит

В действителност винаги има набор от елементи и процеси, които работят синергично, за да се получи крайния резултат за отслабването. Основният елемент е винаги и недвусмислено необходимостта от създаване на калориен дефицит чрез контролирана диета. Отрицателно салдо, за което общите разходи по отношение на “работата”, извършена от организма, са по-високи от приходите в калорично изражение, необходими за извършването на тази работа.

Любовните дръжки (паласки) и хормоните

Локализираната мастна тъкан е силно повлияна от концентрацията на плазмено ниво на различни хормони, които всъщност определят натрупването на мазнини в различни области на тялото в зависимост от пола и хормоналния профил. Това е истинската, за съжаление, причина, която води до много опити за отслабване да се провалят, въпреки спазването на нискокалорична диета и спортуване.

При мъжете натрупването на мазнини в коремната област и в кръста често се свързва с ниско ниво на тестостерон и високи нива на кортизол, докато при жените излишъкът от естроген играе решаваща роля при провала на много програми. на отслабване. Най-добрият избор е винаги да се опитате да работите синергично – но с правилния баланс и без да се задържате в излишък – няколко фактора:

 • храненето
 • тренировка за тонизиране на мускулите
 • сърдечно-съдови (кардио) тренировки
 • хранителни добавки

Вече споменах, че диетата трябва да е нискокалорична (в дефицит), но разнообразна, с предпочитание към меса, риба, яйцата, зеленчуците, плодовете и въглехидратите с нисък гликемичен индекс. Следването на тренировъчна програма с тежести ще ви помогне да поддържате метаболизма си високо и да консумирате много повече калории, дори когато сте в покой. Провеждането на кардио активност ще ви бъде от голяма полза за постигане на желания резултат, но внимавайте да не го надвишавате, за да не се стигне до повишаване на кортизола!

4 упражнения за премахване на любовните дръжки

Нека да видим някои упражнения, които включват мускулите в зоната на паласките, засегнати от любовните дръжки:

 • коси коремни мускули
 • лумбалния квадратус

Напречната (обликвусите) и ректусната мускулатура на корема, съставляват целия коремен пакет – “плочките”. И двете коси формации имат функцията да стабилизират таза и да задържат вътрешните органи в тази топографска зона. Специфичните упражнения за тренирането трябва да отчитат анатомичната им функция, следователно:

 • флексия
 • ипсилатерален наклон
 • контралатерално въртене

1. Странични бедрени повдигания от опора

За да се насочите към зоната на любовните дръжки (паласки), тя работи само чрез свиване на косите коремни мускули, редуващи се лява и дясна страна. Едновременно с това повдигнете коленете си в противоположната страна, редувайки движение наляво и надясно. Винаги дръжте таза си под контрол, така че целия гръб да се придържа към опората и да работят само коремните мускули. Не се фокусирайте върху броя повторения, а върху качеството: продължете, докато можете да изпълните упражнението правилно. Това е.

2. Страничен планк

За страничната линия започвате да лежите на земята отстрани, като проверявате дали сте буквално в една ос (равнина) от върха на краката към главата. Външната страна на крака и отстрани докосват земята. Лакътят ви е разположен под рамото, перпендикулярно на него, докато предмишницата е поставена на земята, пред тялото. В този момент вдишайте, свийте косите и повдигнете цялото тяло нагоре, като целите само лакътя, предмишницата и външната част на стъпалото на земята. Стойте поне 30 сек. и повторете 3 пъти от всяка страна.

3. Туист крънч коремна преса

Усукване в зоната на торса, заедно с огъване (самата преса), води до активиране на косите коремни мускули. В този случай е добре да използвате леко небалансирано тегло в обратна посока на въртенето, за да упражнявате минимум претоварване и да направите упражнението по-ефективно.

4. Хиперекстензия

Отличен за лумбалните и задните части, хиперекстензията в този случай трябва да се изпълнява с разширение на лумбалните мускули срещу силата на гравитацията, която активира гръбните ви еректори. Изотоничното свиване се повтаря с концентрични / ексцентрични цикли. Ако желаете, е възможно да използвате тежест за по-интензивна тренировка.

ИЗПОЛЗВАНА ПОМОЩНА ЛИТЕРАТУРА:

 • Sherwood.L.: Fondamenti di Fisiologia,Edizione italiana a cura di F.Bodega, D.Brambilla, G.Cerri, M.Montagna, C.Sironi.Casa Editrice Piccin, Padova.
 • Martini F.H,Tallitsch R.B.,Nath J.L.: Anatomia Umana, Casa Editrice E di SES S.r.l, Napoli.

Обратно към раздел “Фитнес”.

Публикувано от
Магистър биолог и специалист по клетъчно хранене, интеграция на фитнес упражнения и тренировки, в ежедневието на обикновения любител спортист, професионалния атлет, както и експерт при храненето, суплемнтирането и спорта при проблемни състояния и заболявания.Създател на индивидуалните услуги "Клубно членство", с които е помогнал на над 19 000 казуса. Повече за услугите на Белчо Христов, следете тук.

Оставете коментар или задайте въпрос тук:

Архив