ASHWAGANDHA – 30 КАПСУЛИ / 15 ДОЗИ

Ревю на Белчо Христов

ASHWAGANDHA – 30 КАПСУЛИ / 15 ДОЗИ

26.99 лв.

Ashagandha KSM-66 ® e капсулна форма на билката Ашваганда (Withania somnifera), красиво растение, с родина Пакистан, Индия и Шри Ланка, което е добре известно в аюрведическата медицина със своето успокояващо и в същото време енергизиращо състояние.

✔️ продуктът съдържа 600 мг активен екстракт от Ашваганда за 1 таблетка, от които 5% е съдържанието на витанокиди;

✔️ сертификат за качество KSM-66 ®;

✔️ допринася за релаксация и психическо благополучие;

✔️ ашваганда има свойствата на тоник-адаптоген срещу физическа и умствена умора;

Партида: C23A189 | Срок на годност: 11/2026 | SKU: 8057639551481

В наличност

Описание

Ашваганда е хранителна добавка, предназначена за физическо и психическо здраве. Всъщност, ашваганда допринася за релаксация и психическо благополучие, като същевременно извършва тонизиращ и адаптогенен ефект, за да се противодейства на физическата умора. За този продукт Yamamoto избира да използва корен екстракт Ashwagandha под марката KSM-66 ® – патентовата суровина от най-висок клиничен клас!

Има списък с 12 доказани ползи за здравето от редовен прием на Ашваганда: това е древна лечебна билка. Тя е класифицирана като адаптоген, което означава, че може да помогне на тялото ви да управлява стреса. Ашваганда осигурява и множество други предимства за вашето тяло и мозък. Например, може да засили мозъчната функция, да понижи нивата на кръвната захар и кортизола и да помогне в борбата със симптомите на тревожност и депресия. 

1. АШВАГАНДА Е ДРЕВНА ЛЕЧЕБНА БИЛКА

Ашваганда е една от най-важните билки в Аюрведа, форма на алтернативна медицина, основана на индийски принципи за естествено лечение. Той се използва повече от 3000 години за облекчаване на стреса, повишаване на нивата на енергия и подобряване на концентрацията (1Трузиран източник). “Ashwagandha” е санскрит за “миризма на коня”, което се отнася както за неговата уникална миризма, така и за способността да увеличава силата. Ботаническото му име е Withania somnifera, а също така е известно и от няколко други имена, включително индийски женшен и зимна череша. Растението ашваганда е малък храст с жълти цветя, който е родом от Индия и Северна Африка. Екстрактите или прахът от корена или листата на растението се използват за лечение на различни състояния. Много от ползите за здравето му се дължат на високата концентрация на витанолиди, за които е доказано, че се борят с възпалението и растежа на тумора (1Trusted Source).

2. AШВАГАНДА МОЖЕ ДА НАМАЛИ НИВАТА НА КРЪВНАТА ЗАХАР

В няколко проучвания е показано, че ашваганда намалява нивата на кръвната захар. Едно проучване с епруветка установи, че повишава секрецията на инсулин и подобрява чувствителността към инсулин в мускулните клетки. Също така, няколко проучвания при хора предполагат, че тя може да намали нивата на кръвната захар както при здрави хора, така и при тези с диабет. Освен това, в 4-седмично проучване при хора с шизофрения, тези, лекувани с ашваганда, имат средно намаление на нивата на кръвната захар на гладно с 13,5 mg/dL, в сравнение с 4,5 mg/dL при тези, които са получавали плацебо. Нещо повече, в малко проучване при 6 души с диабет тип 2, допълващи ашваганда в продължение на 30 дни, се понижават нивата на кръвната захар на гладно. Изследването обаче не включва контролна група, което прави резултатите под въпрос

3. АШВАГАНДА МОЖЕ ДА ИМА ПРОТИВОРАКОВИ СВОЙСТВА

Изследванията са установили, че витаферин (съединението в ашваганда) помага за предизвикване на апоптоза, която е програмирана смърт на ракови клетки. Освен това възпрепятства растежа на нови ракови клетки по няколко начина. Първо се смята, че витаферинът подпомага образуването на реактивни кислородни видове (ROS) вътре в раковите клетки, нарушавайки тяхната функция. Второ, това може да доведе до ракови клетки да станат по-малко устойчиви на апоптоза. Проучванията върху животни предполагат, че може да помогне за лечение на няколко вида рак, включително рак на гърдата, белите дробове, дебелото черво, мозъка и яйчниците. В едно проучване, мишки с тумори на яйчниците, лекувани с витаферин самостоятелно или в комбинация с лекарство против рак, показват 70–80% намаляване на растежа на тумора. Лечението предотвратява и разпространението на рака в други органи. Въпреки че няма доказателства, че ашваганда проявява подобни ефекти при хората, настоящите изследвания са обнадеждаващи.

4. АШВАГАНДА НАМАЛЯВА НИВАТА НА КОРТИЗОЛ В КРЪВТА

Кортизолът е известен като хормон на стреса, като се има предвид, че надбъбречните ви жлези го отделят в отговор на стрес, както и когато нивата на кръвната ви захар станат твърде ниски. За съжаление в някои случаи нивата на кортизола могат да станат хронично повишени, което може да доведе до високи нива на кръвна захар и повишено съхранение на мазнини в корема. Проучванията показват, че ашваганда може да помогне за намаляване на нивата на кортизола. В едно проучване при хронично стресирани възрастни, тези, които се допълват с ашваганда, имат значително по-голямо намаление на кортизола в сравнение с контролната група. Тези, които приемат най-високата доза, изпитват средно 30% намаление в нивата на кортизол! 

5. АШВАГАНДА МОЖЕ ДА ПОМОГНЕ ПИ СТРЕС И БЕЗПОКОЙСТВО

Ашваганда е може би най-известна със способността си да намалява стреса. Изследователите съобщават, че тя блокира пътя на стреса в мозъка на плъхове, като регулира химическата сигнализация в нервната система. Също така, няколко контролирани проучвания при хора са показали, че може да намали симптомите при хора със стресови и тревожни разстройства. В 60-дневно проучване при 64 души с хроничен стрес, тези от групата, която се допълва с ашваганда, съобщават за 69% намаление на тревожността и безсънието средно в сравнение с 11% в групата на плацебо. В друго 6-седмично проучване 88% от хората, приемали ашваганда, съобщават за намаляване на тревожността в сравнение с 50% от тези, които са приемали плацебо

6. АШВАГАНДА МОЖЕ ДА НАМАЛИ СИМПТОМИТЕ НА ДЕПРЕСИЯ

Въпреки че не е подробно проучен, няколко проучвания предполагат, че ашваганда може да помогне за облекчаване на депресията. В едно контролирано 60-дневно проучване при 64 възрастни, стресирани, тези, които приемат 600 mg екстракт от ашваганда на ден, съобщават за 79% намаление на тежката депресия, докато плацебо групата отчита 10% увеличение. Въпреки това, само един от участниците в това проучване е имал история на депресия. Поради тази причина уместността на резултатите не е ясна.

7. АШВАГАНДА МОЖЕ ДА ПОВИШИ ТЕСТОСТЕРОНА И ДА УВЕЛИЧИ ФЕРТИЛНОСТТА ПРИ МЪЖЕТЕ

Добавките на Ashwagandha могат да имат мощни ефекти върху нивата на тестостерон и репродуктивното здраве. В едно проучване при 75 безплодни мъже, групата, лекувана с ашваганда, показва увеличен брой сперматозоиди и подвижност. Нещо повече, лечението доведе до значително повишаване на нивата на тестостерон.Изследователите също така съобщават, че групата, която е взела билката, е имала повишени нива на антиоксиданти в кръвта си. В друго проучване мъжете, които са получили ашваганда за стрес, изпитват по-високи нива на антиоксиданти и по-добро качество на спермата. След 3 месеца лечение 14% от партньорите на мъжете са забременели.

8. АШВАГАНДА МОЖЕ ДА УВЕЛИЧИ МУСКУЛНАТА МАСА И СИЛА

Изследванията показват, че ашваганда може да подобри състава на тялото и да увеличи силата. В проучване за определяне на безопасна и ефективна дозировка за ашваганда, здравите мъже, които приемат 750 mg капсула корен на ашваганда на ден, получават мускулна сила след 30 дни. В друго проучване тези, които приемат ашваганда, имат значително по-големи усвоени ползи в мускулната сила и размер. Освен това ашваганда удвоява и намаляването на процента на телесните мазнини в сравнение с групата на плацебо.9. АШВАГАНДА МОЖЕ ДА НАМАЛИ ВЪЗПАЛЕНИЕТОНяколко проучвания с животни показват, че ашваганда помага за намаляване на възпалението. Проучванията при хора са установили, че той повишава активността на естествените клетки убийци, които са имунни клетки, които се борят с инфекцията и ви помагат да останете здрави. Доказано е също, че намалява маркерите на възпалението, като С-реактивен протеин (CRP). Този маркер е свързан с повишен риск от сърдечни заболявания. В едно контролирано проучване, групата, която приема 250 mg стандартизиран екстракт от ашваганда, ежедневно има 36% намаление на CRP, в сравнение с 6% намаление в плацебо групата.

10. АШВАГАНАДА МОЖЕ ДА ПОНИЖИ ХОЛЕСТЕРОЛА И ТРИГЛИЦЕРИДИТЕ

В допълнение към противовъзпалителните си ефекти, ашваганда може да помогне за подобряване на здравето на сърцето, като намали нивата на холестерола и триглицеридите. Проучванията при животни са установили, че значително намалява нивата на тези мазнини в кръвта. Едно проучване при плъхове установило, че той понижава нивата на общия холестерол и триглицеридите съответно с 53% и близо 45%. Докато контролираните изследвания върху хора са отчели по-малко драматични резултати, те са наблюдавали някои впечатляващи подобрения в тези маркери

11. АШВАГАНДА МОЖЕ ДА ПОДОБРИ МОЗЪЧНАТА ФУНКЦИЯ, ВКЛЮЧИТЕЛНО ПАМЕТТА

Изпитванията с епруветки и животни предполагат, че ашваганда може да смекчи проблемите с паметта и мозъчните функции, причинени от нараняване или заболяване. Изследванията показват, че той насърчава антиоксидантната активност, която предпазва нервните клетки от вредните свободни радикали. В едно проучване плъхове с епилепсия, които са били лекувани с ашваганда, имали почти пълна промяна на увреждането на пространствената памет. Това вероятно е причинено от намаляване на оксидативния стрес. Въпреки че ашваганда традиционно се използва за повишаване на паметта в аюрведическата медицина, в тази област са проведени само малко количество човешки изследвания. Въпреки че ашваганда традиционно се използва за повишаване на паметта в аюрведическата медицина, в тази област са проведени само малко човешки изследвания. В едно контролирано проучване, здрави мъже, които приемат 500 mg стандартизиран екстракт ежедневно, съобщават за значителни подобрения в реакционното си време и изпълнение на задачите, в сравнение с мъжете, които са получавали плацебо. Друго 8-седмично проучване при 50 възрастни показа, че приемането на 300 mg екстракт от корен ашваганда два пъти дневно значително подобрява общата памет, ефективността на работата и вниманието

12. АШВАГАНАДА Е БЕЗОПАСЕН ПРОДУКТ ЗА ХОРАТА И Е ШИРОКО ДОСТЪПЕН

Ашваганда е безопасна добавка за повечето хора, въпреки че дългосрочните й ефекти са неизвестни. Някои лица обаче не трябва да го приемат, включително бременни и кърмещи жени. Хората с автоимунни заболявания също трябва да избягват ашваганда. Това включва хора със състояния като ревматоиден артрит, лупус, тиреоидит на Хашимото и диабет тип 1. Освен това, тези, които приемат лекарства за заболяване на щитовидната жлеза, трябва да бъдат внимателни, когато приемат ашваганда, тъй като може да повиши нивата на хормоните на щитовидната жлеза при някои хора. Той може също да намали нивата на кръвната захар и кръвното налягане, така че може да се наложи дозирането на лекарствата, ако го приемате. 

Ашваганда е растение. Коренът и зрънцето се използват за приготвяне на продуктите – хранителната добавка, вида в който я консумираме. Ашваганда има много приложения. Но засега няма достатъчно информация, за да прецени дали тя е ефективна за някой от тях. Ашваганда се използва при артрит, тревожност, биполярно разстройство, разстройство на хиперактивност с дефицит на вниманието (ADHD), баланс, обсесивно-компулсивно разстройство (OCD), проблеми със съня (безсъние), тумори, туберкулоза, астма, състояние на кожата, белязано от бели петна (левкодерма), бронхит, болки в гърба, фибромиалгия, менструални проблеми, хълцане, болест на Паркинсон, недостатъчно активна щитовидна жлеза (хипотиреоидизъм) и хронично чернодробно заболяване.

Използва се и за намаляване на страничните ефекти на лекарства, използвани за лечение на рак и шизофрения. Ашваганда се използва за намаляване на нивата на мазнини и захар в кръвта. Някои лица обаче не трябва да го приемат, включително бременни и кърмещи жени. Хората с автоимунни заболявания също трябва да избягват ашваганда, освен ако не са разрешени от доставчик на здравни грижи. Това включва хора със състояния като ревматоиден артрит, лупус, тиреоидит на Хашимото и диабет тип 1. Освен това тези, които приемат лекарства за заболяване на щитовидната жлеза, трябва да бъдат внимателни, когато приемат ашваганда, тъй като може да повиши нивата на хормоните на щитовидната жлеза при някои хора. Той може също да намали нивата на кръвната захар и кръвното налягане, така че може да се наложи дозирането на лекарствата, ако го приемате. Препоръчителната доза на ашваганда зависи от вида на добавката. Екстрактите са по-ефективни от суровия корен на ашваганда или на прах. 

Името Ashwagandha е от санскритския език и е комбинация от думата ашва, което означава кон и ганда, означаваща миризма. Коренът има силен аромат, който се описва като “подобен на кон”. В аюрведическата, индийската и унайската медицина ашваганда се описва като “индийски женшен”. Ашваганда се използва и в традиционната африканска медицина при различни заболявания. Не бъркайте ашваганда с Physalis alkekengi! И двете са известни като зимна череша.

Как работи? Ашваганда съдържа химикали, които могат да помогнат за успокояване на мозъка, намаляване на подуването (възпалението), понижаване на кръвното налягане и промяна на имунната система. Вероятно ефективен продукт е за:

 • Стрес: приемът на специфичен KSM-66 ® екстракт от корен на ашваганда 300 mg два пъти дневно след храна в продължение на 60 дни изглежда подобрява симптомите на стрес.
 • Намаляване на страничните ефекти, свързани с лекарства, наречени антипсихотици: нтипсихотиците се използват за лечение на шизофрения, но те могат да причинят повишаване на нивата на мазнини и захар в кръвта. Приемането на специфичен екстракт от ашваганда KSM-66 ® 300 mg три пъти дневно в продължение на един месец може да намали нивата на мазнини и захар в кръвта при хора, които използват тези лекарства.
 • Безпокойство: някои клинични изследвания показват, че приемането на ашваганда може да намали някои симптоми на тревожност или тревожно настроение.
 • Нарушение на вниманието-хиперактивност: някои клинични изследвания показват, че комбиниран билков продукт, съдържащ ашваганда, може да подобри вниманието и контрола на импулсите при деца с ADHD. Ефектът само от ашваганда не е ясен.
 • Биполярно разстройство: приемането на специфичен екстракт от ашваганда (Sensoril, Natreon, Inc.) в продължение на 8 седмици може да подобри мозъчната функция при хора, лекувани от биполярно разстройство.
 • Състояние на мозъка, наречено мозъчна атаксия: предварителните изследвания показват, че ашваганда в комбинация с алтернативна форма на лекарство, известна като аюрведична терапия, може да подобри баланса при хора с мозъчна атаксия.
 • Умора при хора, лекувани от рак (химиотерапия): ранните изследвания предполагат приема на специфичен екстракт от ашваганда 2000 mg (Himalaya Drug Co, Ню Делхи, Индия) по време на химиотерапевтичното лечение може да намали чувството на умора.
 • Диабет: има някои доказателства, че ашваганда може да намали нивата на кръвната захар при хора с диабет.
 • Висок холестерол: има някои доказателства, че ашваганда може да намали нивата на холестерола при пациенти с висок холестерол.
 • Недеактивна щитовидна жлеза (хипотиреоидизъм): хората с неактивна щитовидна жлеза имат високи нива в кръвта на хормон, наречен тиреостимулиращ хормон (TSH). Хората с неактивна щитовидна жлеза също могат да имат ниски нива на щитовидния хормон. Приемът на ашваганда изглежда намалява TSH и повишава нивата на хормоните на щитовидната жлеза при хора с лека форма на неактивна щитовидна жлеза.
 • Мъжко безплодие: някои предварителни клинични данни показват, че ашваганда може да подобри качеството на спермата, но не и броя на сперматозоидите при безплодни мъже. Не е известно дали приемането на ашваганда действително може да подобри плодовитостта.
 • Остеоартритът: ранните изследвания показват, че ашваганда, приета заедно с цинков комплекс, гугул и куркума, може да подобри симптомите на артрит. Въздействието само на ашваганда не е ясно.
 • Обсесивно-компулсивно разстройство: ранните изследвания показват, че екстрактът от корен на ашваганда може да намали симптомите на OCD, когато се приема с предписани лекарства за 6 седмици по-добре, отколкото приемането на предписаните лекарства самостоятелно.
 • Болестта на Паркинсон: предварителните изследвания сочат, че комбинация от билки, включително ашваганда, подобрява симптомите на Паркинсон. Ефектът от самото ашваганда в Паркинсон е неизвестен.
 • Ревматоиден артрит: ранните изследвания показват, че прахът от ашваганда, приеман в продължение на 3 седмици, последван от 4 седмици сид макардвай (смес от злато, живак и сяра), леко подобрява симптомите при някои хора с РА. Въздействието на ашваганда само в РА не е ясно.
 • Нарастващ интерес към секса: ранните изследвания показват, че приемът на екстракт от ашваганда всеки ден в продължение на 8 седмици, заедно с получаването на консултации, повишава интереса към секса и сексуалното удовлетворение при възрастни жени със сексуална дисфункция по-добре от самото консултиране.

СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ ОТ АШВАГАНДА

Ашваганда е възможно безопасна, когато се приема през устата краткосрочно. Не е известна дългосрочната безопасност на ашваганда. Големите дози ашваганда могат да причинят стомашно разстройство, диария и повръщане. Не е известно дали е безопасно да прилагате ашваганда директно върху кожата. Специални предпазни мерки и предупреждения:

 • Бременност и кърмене: не използвайте ашваганда, ако сте бременна.
 • Диабет: ашваганда може да понижи нивата на кръвната захар. Това може да попречи на лекарствата, използвани за диабет, и да доведе до ниски нива на кръвната захар. Ако имате диабет, следете внимателно кръвната си захар. Високо или ниско кръвно налягане: Ашваганда може да понижи кръвното налягане. Това може да доведе до намаляване на кръвното налягане при хора с ниско кръвно налягане; или пречат на лекарства, използвани за лечение на високо кръвно налягане. Ашваганда трябва да се използва предпазливо, ако имате ниско кръвно налягане или приемате лекарства за кръвното си налягане.
 • Язви на стомаха: аshwagandha може да раздразни стомашно-чревния (GI) тракт. Не използвайте ашваганда, ако имате язва на стомаха. „Автоимунни заболявания“ като множествена склероза (MS), лупус (системен лупус еритематозус, SLE), ревматоиден артрит (RA) или други състояния: Ashwagandha може да накара имунната система да стане по-активна и това може да увеличи симптомите на автоимунни заболявания. Ако имате едно от тези условия, най-добре е да избягвате използването на ашваганда.
 • Хирургия: ашваганда може да забави централната нервна система. Доставчиците на здравни грижи се притесняват, че анестезията и други медикаменти по време и след операцията могат да увеличат този ефект. Спрете приема на ашваганда най-малко 2 седмици преди планирана операция.
 • Нарушения на щитовидната жлеза: ашваганда може да повиши нивата на хормоните на щитовидната жлеза. Ашваганда трябва да се използва внимателно или да се избягва, ако имате заболяване на щитовидната жлеза или приемате лекарства за хормони на щитовидната жлеза.

Приемането на ашваганда заедно с лекарства, които намаляват имунната система, може да намали ефективността на лекарства, които намаляват имунната система: някои лекарства, които намаляват имунната система, включват азатиоприн (Imuran), базиликсимаб (Simulect), циклоспорин (Neoral, Sandimmune), даклизумаб (Zenapax), muromonab-CD3 (OKT3, Orthoclone OKT3), микофенолат (CellCept), такролимус (FK506, Prograf), сиролимус (Rapamune), преднизон (Deltasone, Orasone), кортикостероиди, глюкокостероиди, кортикостероиди, кортикостероиди, кортикостероиди, кортикостероиди, кортикостероиди др. 

Седативни лекарства (бензодиазепини) взаимодействат с Aшваганда: Ашваганда може да причини сънливост и сънливост. Лекарствата, които причиняват сънливост и сънливост, се наричат ​​успокоителни. Приемът на ашваганда заедно със седативни медикаменти може да доведе до твърде много сънливост. Някои от тези седативни лекарства включват клоназепам (Klonopin), диазепам (Valium), лоразепам (Ativan) и други.

Седативни лекарства (депресанти на ЦНС) взаимодействат с Aшваганда: Ашваганда може да причини сънливост и сънливост. Лекарствата, които причиняват сънливост, се наричат ​​успокоителни. Приемът на ашваганда заедно със седативни медикаменти може да причини твърде много сънливост. Някои седативни лекарства включват клоназепам (Klonopin), лоразепам (Ativan), фенобарбитал (Donnatal), золпидем (Ambien) и други.

ПРИЛОЖЕНИЕ НА ПРОДУКТА

В продължение на хиляди години растението Ashwagandha е използвано в аюрведичната медицина и се счита за тоник за възстановяване на тялото от различни заболявания, за запазване на здравето и за насърчаване на имунната система, дълголетие и плодородие. Действията му срещу стреса и тежка умора са широко признати, както и способността му да насърчава по-добра почивка и релаксация, истински естествен антистресов агент.

В действителност, Ashwagandha е класифициран сред най-ефективните адаптогенни растения и подобно на всички адаптогени се характеризира със способността да увеличава способността на организма да адаптира и модулира реакцията на тялото към различни стресови ситуации чрез регулиране на метаболитните функции.

От Yamamoto  споделят:

“Нашата добавка съдържа Ashwagandha като патентован корен екстракт KSM-66 ®, версията с най-високата концентрация (5%) и най-голям брой сертификати, както и най-голям брой научни изследвания, за да се гарантира максимално качество и да се гарантира безопасността при употреба.”

В допълнение към признатата му употреба като ефективен антистресов агент, Ashwagandha KSM-66 ® се оказа полезна при:

 • подобряване на вниманието и когнитивните функции;
 • подобряване на сърдечно-респираторната резистентност;
 • високите нива на кортизол (стресов хормон) изпращат сигнали в тялото, за да натрупват повече мазнини, така че благодарение на действията си на този фронт, спадът в нивата на кортизола ще насърчи загуба на тегло и усещане за благополучие;
 • също така спомага за подобряване на възстановяването на мускулите при спортистите и насърчава мъжката плодовитост;

Продуктът е регистриран и одобрен от Българската Агенция по Безопасност на Храните (БАБХ). Детайли:

ИМЕ НА ПРОДУКТА: Ашваганда KSM-66® /Хранителна добавка/

НОМЕР НА ВПИСВАНЕ НА ПРОДУКТА: Т242303452

ДАТА НА ВПИСВАНЕ НА ПРОДУКТА: 14/08/2023 г

ВИД РАЗФАСОВКА (НА ПРОДУКТА): 30 капсули | ДОЗИ В ОПАКОВКА: 15

ПРОИЗВОДИТЕЛ: Yamamoto Research / ДЪРЖАВА: Италия

СЪСТАВКИ В ПРЕПОРЪЧИТЕЛНАТА ДНЕВНА ДОЗА: СЪДЪРЖАНИЕ НА АКТИВНИЯ СЪСТАВ ВЪВ ДОЗА: (2 КАПСУЛИ)

Ашваганда екстракт – 600 мг

от която витанолиди – 30 мг

ДЕТАЙЛЕН СЪСТАВ И СЪПЪТСТВАЩИ СЪСЪАВКИ:

KSM-66® Ashwagandha (сух екстракт от корен на ашваганда (Withania somnifera (L.) Dunal), 5% витанолиди (съдържа мляко) растителна капсула (глазиращ агент: хидрокси-пропил -метилцелулоза), пълнител: целулоза; антислепващ и агенти: силициев диоксид, магнезиеви соли на мастни киселини.

ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ:

При силен стрес и тревожност.

НАЧИН НА ПРИЕМ

Приемайте 2 капсули дневно с вода.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ

Продуктът да се съхранява на място, недостъпно за малки деца. Продуктът да не се използва като заместител на разнообразното хране Не се препоръчва за деца или бременни жени. Не привишавайте препоръчителна дневна доза!

ВНОСИТЕЛ: 

“Биг Бой Шоп” ООД – гр. Стара Загора, ул “Рила” – №8

СКЛАД:

“Биг Бой Шоп” ООД – гр. Варна, бул. “Чаталджа” – №20 – регистрация № 03090176

 

Допълнителна информация

Разфасовка

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “ASHWAGANDHA – 30 КАПСУЛИ / 15 ДОЗИ”