CHAGA – YAMAMOTO RESEARCH

Ревю на Белчо Христов

CHAGA – YAMAMOTO RESEARCH

38.99 лв.

Chaga на Yamamoto Research е хранителна добавка, съдържаща 500 mg екстракт от чага и 80 mg витамин С на дневна доза. Както при всички лечебни гъби, тя носи със себе си аура на мистерия в своята слава и особености, дошли в съвременността след векове на употреба в традиционните лекарства на двата свята.

В наличност

Описание

Чага, чието ботаническо име е Inonotus obliquo, е паразитна гъба, която расте по ствола на бреза, бук или сродни дървета в Северна Америка, Северна Европа, Сибир и е добре установена в различни части на Азия.

Растежът на гъбата е резултат от замърсяване на сърцевината на дърветата от спорите му, поради незараснали лезии в ствола. Ядлива е и расте изобилно до значителни размери и се характеризира със своя кафеникаво-черен цвят поради съдържанието на меланин.

Chaga на Yamamoto Research е хранителна добавка, съдържаща 500 mg екстракт от чага и 80 mg витамин С на дневна доза. Както при всички лечебни гъби, тя носи със себе си аура на мистерия в своята слава и особености, дошли в съвременността след векове на употреба в традиционните лекарства на двата свята.

В Русия и Сибир в частност тя се използва повече от 400 години и се смята за един вид “еликсир на живота”, но я намираме спомената в текстовете на традиционната китайска медицина, датираща от 2000 години, където е описана като “Кралицата на растенията” или “Божи дар”, наричана още от японците “Диамант на гората”. В тези източни лекарства тя е била използван за лечение на сърдечни заболявания, диабет, паразити и чревни червеи, за стомашни болки, диабет и за лечение на някои видове рак.

През 50-те години на миналия век, по времето на СССР, беше извършен голям изследователски проект с около 1200 учени, които провели повече от 3000 експеримента върху проби от повече от 500 000 субекта, за да изследват ефектите на “адаптогените” (вещества, които модулират отговор на стрес) върху човешкото тяло, където заедно с Родиола е включена и Чага. От това „тайно“ изследване съветското правителство нареди на всички атлети, астронавти и военни да приемат адаптогени всеки ден, за да подобрят психофизическите показатели.

Следователно Чага е идеална за случаи за потушаване на стреса, за повишаване на имунния отговор и здраве, изобщо. Според настоящата научна литература химическият анализ на гъбата Чага е установил наличието на няколко биоактивни съединения, характерни за лечебните гъби, като стероли (ланостерол, бетулин, лупеол, инотидиол и др.), Полизахариди (алфа- и бета-глюкани) , тритерпени, висока концентрация на полифеноли и антиоксиданти (SOD-супероксид дисмутаза, меланин). Сред последните, най-известният несъмнено е SOD, който присъства в Чага в най-високата концентрация от всички хранителни вещества, открити досега (до петдесет пъти повече от другите лечебни гъби), чието действие сега се определя като „против стареене“ , противодействие на клетъчното стареене, демонстрирано in vitro и in vivo, благодарение на ефекта на тази силно мощна ензимна антиоксидантна система върху еластичността и ефективността на клетъчните мембрани и по този начин върху влошаването на тъканите.

Благодарение на наличието на полизахариди и различни стероиди като бетулин (или бетулинол) и бетулинова киселина, е добре доказано, че е в състояние да засили естествената защита на организма чрез увеличаване на производството на определени специфични за инфекцията имунни клетки, активиране на макрофаги, Т -Помощник, NK и бета клетки при увеличаване на производството на антитела.

Чага заслужава голямо внимание и уважение в целия “съвременен” свят заради забележителната си хранителна стойност, тонизиращите си адаптогенни, имуностимулиращи, антиоксидантни, противовъзпалителни и детоксикиращи ефекти, както и няколко други, които заслужават по-нататъшно изследване (виж онкологията).

Наред с тези ползи за здравето, той се счита и за истински „суперхрана“ поради високата си концентрация на важни хранителни вещества, осигуряващи групови витамини, значителна концентрация на витамин D и всички основни аминокиселини.

Внимание!Не превишавайте препоръчителната дневна доза. Хранителните добавки не са заместител на храната. Разнообразната, добре балансирана диета и здравословния начин на живот са много важни. Пазете от деца. Съхранявайте на проветливо и сухо място при стайна температура.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “CHAGA – YAMAMOTO RESEARCH”