HYDRA-ELITE – 30 САШЕТА / 30 ДОЗИ

Ревю на Белчо Христов
Разпродажба!

HYDRA-ELITE – 30 САШЕТА / 30 ДОЗИ

Original price was: 71.99 лв..Current price is: 61.99 лв..

Hydra Elite е хранителна добавка, съдържаща растителни екстракти, таурин и глутамин пептид. Наличието на цинк допринася за нормалния протеинов синтез, нормален метаболизъм на въглехидрати, мастни киселини и витамин А. Хлорът допринася за нормалното храносмилане чрез производството на солна киселина в стомаха. Всеки спортист знае колко е важно тялото да се поддържа правилно хидратирано за максимална производителност, метаболитно здраве и мускулен растеж. И Hydra Elite дава тези решения.

Партида: G1M124 | Срок на годност: 11.2023 г.

Изчерпан

E-mail, за да ТЕ информирам при наличност:

Описание

Водата в нашите тела има специфични жизненоважни роли:

  • регулатор на клетъчния обем (хидратираната клетка е здрава и ефективна клетка);
  • разтворител в безброй метаболитни реакции
  • регулатор на телесната температура (терморегулация)
  • транспортиране на хранителни вещества
  • изхвърля метаболитните отпадъци
  • смазващо средство за органи и анатомични области

Каквато и да е спортната дейност, независимо дали е повече или по-малко интензивна, поддържането на физиологичните процеси и в частност на терморегулацията води до много значителна загуба на течности, което може да компрометира ефективността на едно представяне и дори сериозно да засегне здравето на спортиста. Един от най-важните балансиращи фактори, върху които всеки атлет трябва да се концентрира, е поддържането на адекватно водоснабдяване, свързано с правилния баланс на електролитите, тъй като „вода“ сама по себе си не е достатъчна. Необходимо е основното присъствие на електролити. Голяма част от научни доказателства, заедно с потвърдена клинична литература, показват, че дехидратацията е определяща причина за отрицателни ефекти върху работоспособността, значително увеличава умората и засяга яснотата и когнитивния капацитет.

Всичко това се подчертава значително, ако сте в гореща или студена среда. За да бъде нарушена работоспособността, особено по отношение на аеробна/мускулна издръжливост, прагът на загуба на течности е 2% от първоначалната телесна маса. Когато този праг бъде надвишен, основните физиологични промени, които могат да се наблюдават, са повишаване на основната температура, увеличаване на сърдечната честота поради намален обем на циркулиращата кръв, повишена консумация на гликоген и променени метаболитни и нервни функции. Праговете от 4% или 5-6% определят не само появата на крампи, но и риска от компрометиране на здравето на спортиста, с възможна поява на колапс или дори сериозни сърдечно-съдови инциденти. По отношение на анаеробното представяне, последните научни изследвания показват, че дехидратацията може да промени мускулните контрактилни способности и да насърчи по-бързата умора.

В това отношение, в контекста на изграждането на тялото е важно да запомним биохимичната догма, че „хидратираната клетка е здрава, ефективна и анаболна клетка“. Дехидратираната клетка губи функционалност и е в „катаболно“ състояние.

Поддържането на правилна клетъчна хидратация означава насърчаване на по-голям клетъчен обем, като по този начин се активира повече среда за протеинов синтез и противодейства на катаболизма на мускулните протеини. За да насърчим навлизането на вода в клетката и по този начин да увеличим нейния обем, се нуждаем от осмолити, молекули (електролити), които я „влачат“ в клетката, особено елементи като натрий, магнезий и калий, но също и хлор, калций и фосфор. Натрият е определящ фактор за поддържане на обема на плазмата (просто опитайте да тренирате с изчерпване на натрий и забележете колко малко кръв достига до мускулите…), докато магнезият, присъстващ в различни химични реакции, позволява на натриево-калиевата помпа да функционира правилно, където натрият напуска клетъчната среда, докато калият влиза в клетката, като я поддържа хидратирана и я прави ефективна в нейните физиологични функции.

След представяне или тренировка, един от първите приоритетни фактори е възстановяването на електролитите, загубени чрез терморегулация, които да се комбинират с наличието на онези хранителни вещества, които са от съществено значение за възстановяването, без да забравяме, че с адекватно състояние на хидратация насърчавате и нервното възстановяване, т.е. улесняване на прехода от активирана симпатикова нервна система („борба или бягство“), към нейното дезактивиране, благоприятствайки намесата на парасимпатиковата нервна система, състоянието, което улеснява възстановяването, лечението, храносмилането и почивката.

Авторът на тази формула споделя:

За мен, като топ треньор, продуктите за поддържане на хидратацията са от решаващо значение за всичко – от тренировките до възстановяването и цялостното благополучие на всеки атлет, поради което, в сътрудничество с отдела за изследвания и разработки на Yamamoto® Nutrition, исках да включа Hydra Elite.

Neil „Yoda“ Hill

  1. Hydra Elite не е „проста добавка“ от класически минерали, но предлага много повече за подпомагане на физиологичните процеси, от които се нуждае един атлет, за да остане хидратиран и ефективен, по по-пълен и ефективен начин.
  2. Hydra Elite не само осигурява магнезий и калий в цитратна форма (присъства), но се характеризира с високо бионаличен електролитен компонент, осигурен от дехидратирана кокосова вода, чийто утоляващ жаждата ефект вече е добре известен, осигурявайки серия от ценни елементи за идео- физиологично възстановяване на тялото, подложено на интензивна работа и изпотяване. Към тази приятна напитка се добавя и наличието на хлориди и цинк, които се изчерпват особено след интензивно изпотяване при продължително натоварване или при високи или много ниски температури.
  3. Hydra Elite съдържа също две аминокиселини, които са много важни за поддържане на физиологичната клетъчна хидратация: алани-l-глутамин, дипептиден вариант на L-глутамин с по-висок разтворим капацитет и значително по-добро усвояване, и L-таурин, както и престижната Смес от Spectra™.

Spectra™ е смес, базирана на естествени екстракти, получени изключително от плодове и зеленчуци, което се оказва нов елемент в подкрепа на антиоксидантното здраве на тялото. След интензивни тренировки тялото се оказва с драстично повишаване на оксидативния стрес и потока от свободни радикали, които в прекомерни количества могат да забавят възстановяването, да насърчат по-малко ефективна имунна система и по-голяма податливост към травми.

Този естествен „набор“ от елементи, както и демонстриране на важно намаляване на свободните радикали, насърчава увеличаване на консумацията на кислород на клетъчно ниво и от митохондриите, подобрява концентрацията на извънклетъчната H2O2 и намалява степента на възпалителния отговор, предизвикан от TNFα, както и подобряване на условията, свързани с вазодилатация (от съществено значение за оксигенацията на тъканите с кръв, богата на кислород и хранителни вещества и за отстраняване на метаболитни отпадъчни продукти) благодарение на повишаването на нивата на азотен оксид.

Приемайте по 1 саше дневно, на празен стомах.

Допълнителна информация

Вкусове

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “HYDRA-ELITE – 30 САШЕТА / 30 ДОЗИ”