LACTOBACILLUS REUTERI – 30 ТАБЛЕТКИ / 30 ДОЗИ

Ревю на Белчо Христов

LACTOBACILLUS REUTERI – 30 ТАБЛЕТКИ / 30 ДОЗИ

28.99 лв.

Lactobacillus reuteri e пробиотик с имуномодулиращо действие за профилактика на стомашно-чревни разстройства.

✔️ благоприятно имуномодулиращо действие;

✔️ полезен при диария, гастроентерит, раздразнени черва;

✔️ намалява времето, необходимо за възстановяване на здравето;

✔️ намалява чревната абсорбция на холестерол и други мазнини;

Партида: G3E151 | Срок на годност: 05/2025 | SKU: 8057639550125

В наличност

Описание

Един от най-изучените и високоефективни лактобацили е Lactobacillus reuteri, който често се среща в чревната лигавица при новородени от първите часове на живота, тъй като е част от важната имунна подкрепа, предавана от майката на детето, като осигурява първата защитна защита. действие срещу противовъзпалителни ефекти в червата. Не случайно се е доказала, че е един от най-безопасните пробиотични щамове, използвани днес в областта на педиатрията, където се прилага не само за своите големи ползи като пробиотик, но и в случаите на дразнещи газови колики, които често засяга новородените, особено тези, които се хранят с изкуствено мляко.

При възрастните, от друга страна, концентрацията му може да намалее в стресови ситуации и спад в имунната защита, където има благоприятно “имуномодулиращо” действие, възпалителни ситуации, стомашно-чревни инфекции и продължителна употреба на антибиотици. За тази цел той е особено полезен в случаи на диария, гастроентерит (предлага защита срещу ротавируси), синдром на раздразнените черва, противодействие на влошаването на диарията и намаляване на необходимото време за възстановяване. Той може също да покаже подобрения в атопичния дерматит и при инфекции на урогениталната система (например Candida). Действа чрез производство на “реутерин”, вещество с антимикробна, млечна и оцетна киселина, което противодейства на растежа на патогенни микроби като Escherichia Coli чрез понижаване на рН на храносмилателния тракт. В клинични проучвания, L. reuteri също демонстрира резистентност към бактерията-патоген на Salmonella typhimurium, която може да се зарази от храни, считани за високорискови, като сурово месо, яйца и домашни птици. Препоръчва се също за лечение на Helicobacter pylori, който атакува стомаха и причинява болезнени заболявания като гастрит и язви.

L. reuteri се използва и за орално здраве, тъй като предотвратява производството на Streptococcus mutans, бактерия, която причинява кариес.

L. reuteri също помага за предотвратяване на гингивит (заболяване на венците).

Тъй като става въпрос за все по-голям брой текущи проучвания, все повече потвърждава, че доброто здраве на чревната флора е голяма помощ за подобряване на сърдечно-съдовата система.

Ако искаме да се насладим на здраво сърце и добра циркулация на кръвта, един от първите фактори, които трябва да имате предвид, е необходимостта от поддържане на “безопасни” нива на холестерол в кръвта, като се има предвид, че хиперхолестеролемията е един от основните рискове за нашето сърдечносъдово здраве.

В многото физиологични ситуации, в които те участват и засягат нашето здраве, пробиотичните бактерии се оказват една от най-авангардните алтернативи за контролиране на нивото на холестерола в кръвта чрез някои специфични механизми.

Лактобацили, подобно на Lactobacillus reuteri, произвеждат екзополизахариди, които са влакна, които могат да улавят холестерола и да предотвратяват неговата абсорбция, и също произвеждат хидролаза на жлъчна сол (BSH), ензимен комплекс, който намалява чревната абсорбция на холестерол от храни, които след това се елиминират чрез фекалиите , Всъщност, като всички мазнини, са необходими конюгирани жлъчни киселини, за да се абсорбира холестеролът. Поради това приемането на Lactobacillus reuteri увеличава отделянето на холестерол през фекалиите, разчупвайки химическите връзки на конюгираните жлъчни киселини. По-нататъшни свързани механизми са обект на задълбочен анализ, но благодарение на това допълнително действие върху сърдечно-съдовата система, приемът на Lactobacillus reuteri все повече се счита за допълващ балансирана диета, физически упражнения и използването на специфични хранителни добавки, като омега 3, цитрусови биофлавоноиди като бергамот, фитостероли и витамин К2.

Появява се Lactobacillus reuteri и по този начин е доказано, че е пробиотик с огромно поле на приложение за защита на здравето на нашето тяло от детството нататък, но което продължава да представлява разнообразни потенциални приложения.

Продуктът е регистриран и одобрен от Българската Агенция по Безопасност на Храните (БАБХ). Детайли:

ИМЕ НА ПРОДУКТА: Лактобацилус Реутери /Хранителна добавка/

НОМЕР НА ВПИСВАНЕ НА ПРОДУКТА: Т242303500

ДАТА НА ВПИСВАНЕ НА ПРОДУКТА: 15/08/2023 г

ВИД РАЗФАСОВКА (НА ПРОДУКТА): 30 таблетки | ДОЗИ В ОПАКОВКА: 30

ПРОИЗВОДИТЕЛ: Yamamoto Research / ДЪРЖАВА: Италия

СЪСТАВКИ В ПРЕПОРЪЧИТЕЛНАТА ДНЕВНА ДОЗА: СЪДЪРЖАНИЕ НА АКТИВНИЯ СЪСТАВ ВЪВ ДОЗА: (1 ТАБЛЕТКA)

Лактобацилу реутери (Lactobacillus reuteri) *CFU: единици, образуващи колонии – 5 x 10⁹ CFU*

ДЕТАЙЛЕН СЪСТАВ И СЪПЪТСТВАЩИ СЪСЪАВКИ:

Пълнители: целулоза, хидроксипропи л метил целулоза; царевично нишест е, Limosilactobacillus reuteri (Lactobacillus reuteri) [PBS072 (DSM 25175)], антислепващи агенти : силициев диоксид, магнезиеви соли на мастни киселини.

ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ:

За подобряване при нужда от пробиотик на стомашно-чревния тракт и имунни сили на организма

НАЧИН НА ПРИЕМ:

Приемайте по 1 таблетка на ден с вода, за предпочитане между храненията.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ:

Продуктът да се съхранява на място, недостъпно за малки деца. Продуктът да не се използва като заместител на разнообразното хране Не се препоръчва за деца или бременни жени. Не привишавайте препоръчителна дневна доза!

ВНОСИТЕЛ: 

“Биг Бой Шоп” ООД – гр. Стара Загора, ул “Рила” – №8

СКЛАД:

“Биг Бой Шоп” ООД – гр. Варна, бул. “Чаталджа” – №20 – регистрация № 03090176

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “LACTOBACILLUS REUTERI – 30 ТАБЛЕТКИ / 30 ДОЗИ”