NORMOLAX – 12 САШЕТА / 12 ДОЗИ

Ревю на Белчо Христов

NORMOLAX – 12 САШЕТА / 12 ДОЗИ

24.99 лв.

Normolax – pодкрепете чревния си транзит по естествен начин с Normolax, източник на естествени фибри с пребиотична активност:

✔️ механично слабително действие благодарение на наличието на псилиум;

✔️ противовъзпалително и успокояващо действие върху чревната лигавица;

✔️ пребиотична активност;

✔️ понижени кръвни нива на общия и LDL холестерол и триглицериди;

Партида: C21A147 Срок на годност: 09/2024 SKU: 4926266002618

В наличност

Описание

Няколко лечебни растения могат да имат слабително, противовъзпалително и дори карминативно действие върху червата. Много се говори за централното място на този орган и ще се говори все повече за това: различни изследвания продължават да потвърждават неговата изключително ценна многостранна дейност, която включва здравето на целия човешки организъм.

Има много заболявания, които червата могат да страдат, и сред най-често срещаните със сигурност е запекът, който може да има различен „произход“, но често се причинява от небалансирана диета или липса на фибри, и, на противоположния фронт, диарията , които могат да възникнат в резултат на хранително отравяне, продължително фармакологично или антибиотично лечение и след различни инфекции, както вирусни, така и бактериални. Начинът на живот също може да повлияе на чревното ни благосъстояние: стресът и силният или продължителен стрес върху нервната система, придружени от емоции като тревожност, всъщност могат силно да повлияят на чревното здраве на психосоматично ниво и да причинят досадни разстройства като синдром на раздразнените черва.

Сред най-разпространените и широко използвани природни фитотерапевтични средства са семената на псилиума. Направен от семена или кутикула на Plantago ovata, едногодишно тревисто растение, този продукт, който обикновено се продава в магазините за билки, обикновено е показан при хроничен запек. Семената му го правят високоефективен, но безвреден „механичен“ лаксатив, благодарение на наличието на клей, който набъбва и увеличава обема си при контакт с вода и поради това се нарича „масообразуващ“. Муцилатите са полизахариди със сложен химичен състав, водоразтворими фибри със силен слабителен потенциал, но също така омекотяващи, противовъзпалителни и защитни за чревната лигавица.

Нека разгледаме по-подробно техния механизъм на действие: при контакт с вода семената се отварят напълно, увеличават обема си до 30 пъти в сравнение със сухата им форма, като по този начин образуват характерен гел, способен да увеличи количеството на фекалната маса (оттук и определението за „масообразуване“) и омекотяване на съдържанието му. Това смазващо и омекотяващо действие, добре известно в гастроентерологията и проктологията, прави употребата на псилиум полезна при хемороиди, анални фисури, синдром на раздразнените черва и дивертикулоза. Този продукт, който е ефективен и не е вреден, е полезен и при запек по време на бременност и кърмене, а също така се използва при деца и сърдечно болни, където употребата на лаксативи, които могат да предизвикат „бурно“ действие върху перисталтиката, със силна мускулна контракции, не е показан. Ефектите на Psyllium всъщност са особено ценени заради тяхната безопасност и ефикасност при по-деликатни типове пациенти, тъй като те нежно почистват чревните стени с преминаването си, улеснявайки евакуацията.

Трябва да се отбележи и интересната многофункционалност на псилиума, тъй като той е полезен не само при запек, но и при диария (действа чрез абсорбиране на излишната течност и съответно увеличаване на консистенцията на фекалния болус). Слузта, получена от псилиум, също има противовъзпалителни и успокояващи свойства върху лигавицата, което я прави подходяща при колит и дразнене на стените на стомашно-чревната система.

Говорейки за благосъстоянието на червата, също така е важно да се отбележи, че семената на псилиум имат пребиотични свойства (т.е. те могат селективно да насърчават растежа и активността на бактерии, които вече присъстват в чревния тракт), благодарение на способността им да насърчават растежа на полезната бактериална флора за вредата от патогенни щамове с гнилостно действие. Всичко това в полза на имунната защита на организма, бариерната дейност и подобряването на чревната ефективност като цяло. Полезната бактериална флора също е полезна за предотвратяване на колоректален рак (забележка: ферментацията на фибри от псилиум произвежда късоверижни мастни киселини, които, освен че действат като ценен енергиен субстрат за клетките на лигавицата на дебелото черво, изглежда играят защитна роля).

Продуктът е регистриран и одобрен от Българската Агенция по Безопасност на Храните (БАБХ). Детайли:

ИМЕ НА ПРОДУКТА: Нормолакс – с подсладител /Хранителна добавка/

НОМЕР НА ВПИСВАНЕ НА ПРОДУКТА: Т242400576

ДАТА НА ВПИСВАНЕ НА ПРОДУКТА: 11/12/2023 г

ВИД РАЗФАСОВКА (НА ПРОДУКТА): 12 сашета | ДОЗИ В ОПАКОВКА: 12

ПРОИЗВОДИТЕЛ: Yamamoto Research / ДЪРЖАВА: Италия

СЪСТАВКИ В ПРЕПОРЪЧИТЕЛНАТА ДНЕВНА ДОЗА: СЪДЪРЖАНИЕ НА АКТИВНИЯ СЪСТАВ ВЪВ ДОЗА: (1 САШЕ)

Псилиум прах – 3 500 мг

Фруктолигозахариди – 475 мг

ДЕТАЙЛЕН СЪСТАВ И СЪПЪТСТВАЩИ СЪСЪАВКИ:

Псилиум (Plantago ovata Forssk.) люспи от семена на прах, пълнител: сорбитол; фруктолигозахариди (FOS), киселина: лимонена киселина; овкусител, антислепващ агент: силициев диоксид; подсладител: стевиол гликозиди.

ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ:

За по-добро храносмилане.

НАЧИН НА ПРИЕМ:

Добавете 1 саше (5.5 гр) в 200 мл натурална вода, разбъркайте добре и приемайте веднъж дневно, веднага с лед приготвянето. Образуването на гел, което може да се получи, ако продуктът не се приеме веднага след приготвянето му, се дължи на естеството на Псилиум.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ:

Продуктът да се съхранява на място, недостъпно за малки деца. Продуктът да не се използва като заместител на разнообразното хране Не се препоръчва за деца или бременни жени. Не привишавайте препоръчителна дневна доза!

ВНОСИТЕЛ: 

„Биг Бой Шоп“ ООД – гр. Стара Загора, ул „Рила“ – №8

СКЛАД:

„Биг Бой Шоп“ ООД – гр. Варна, бул. „Чаталджа“ – №20 – регистрация № 03090176

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “NORMOLAX – 12 САШЕТА / 12 ДОЗИ”