ENZYMASIC – 30 КАПСУЛИ / 15 ДОЗИ

Ревю на Белчо Христов

ENZYMASIC – 30 КАПСУЛИ / 15 ДОЗИ

24.99 лв.

Ensymasic e микс от ензими, подбрани за подпомагане на храносмилането и стомашно-чревната система:

✔️ смес от храносмилателни ензими от растителен произход;

✔️ подпомагат храносмилането и усвояването на хранителните вещества;

✔️ полезни за противодействие на подуването на стомаха и чувството за тежест;

✔️ насърчават асимилацията на протеини и въглехидрати;

✔️ подходящи за веган или вегетарианска диета;

Партида: C23A044 Срок на годност: 11/2025 SKU: 8057639550200

В наличност

Описание

Enzymasic е хранителна добавка, състояща се от смес от растителни субстратни ензими (амилаза, протеаза, глюкоамилаза, липаза, целулаза, лактаза и пектиназа), към които са добавени ензимите бромелаин, папаин и алфа-галактозидаза. Добавката с Enzymasic осигурява отлична подкрепа при стомашно-чревния стрес, като по този начин подобрява усвояването на хранителните вещества и насърчава храносмилането на макромолекулите, които са най-трудни за разграждане, като някои протеини, глутен, казеини и лактоза.

Храносмилането е основен процес за усвояване на хранителни вещества и храносмилателните ензими играят решаваща роля в разграждането на храната. Тези протеинови молекули действат като катализатори в биохимичните реакции, протичащи в нашето тяло, като трансформират веществата в по-прости молекули, за да подпомогнат тяхното усвояване. Храносмилателните ензими присъстват в различни сегменти на стомашно-чревния тракт и имат специфични функции, като разграждането на мазнини, въглехидрати и протеини. Техният дефицит може да доведе до храносмилателни разстройства, като проблеми с храносмилането, метеоризъм, подуване на корема, синдром на раздразнените черва и малабсорбция, което води до намален прием на хранителни вещества. Enzymasic на Yamamoto Research е хранителна добавка, формулирана да насърчава храносмилането и усвояването на хранителни вещества, благодарение на наличието на смес от храносмилателни ензими от растителен произход. Съдържа храносмилателни ензими като протеаза, амилаза, липаза, целулаза и лактаза, които действат синергично, за да разграждат хранителните вещества в храната и да насърчават тяхното усвояване в червата. Ето защо Enzymasic може да бъде полезен за тези, които страдат от храносмилателни разстройства като подуване на корема, усещане за тежест, храносмилателни проблеми или непоносимост към храни.

Enzymasic може да бъде полезен и за тези, които са на диети, богати на протеини или въглехидрати, тъй като тези хранителни вещества изискват по-голяма ензимна активност, за да бъдат разградени и усвоени от тялото. Какви са храносмилателните ензими, съдържащи се в Enzymasic и как действат? Ензимите от растителен произход действат при алкално pH и температури между 20 и 30 °C. Подобно на ензимите, произвеждани от нашите тела, те могат да бъдат класифицирани според тяхната специфична функция:

  • амилази – произведени от панкреаса и слюнчените жлези, те преобразуват нишестета и захари.
  • протеази – разрушават връзките между протеините и следователно имат протеолитична активност и позволяват на аминокиселините, изграждащи отделния протеин, да бъдат асимилирани.
  • глюкоамилази – ензими, които заедно с амилазата ни помагат да усвояваме храни, базирани на въглехидрати, като ориз или картофи, и са особено полезни за усвояването на амилопектин, най-разпространената форма на нишесте в природата.
  • липази – преобразуват триглицеридите, разграждайки дългите вериги на мастните киселини. Следователно те характеризират храносмилането на хранителните мазнини.
  • целулази – разграждат целулозата и растителната материя и обикновено се произвеждат от гъбички, бактерии и протозои. Те подпомагат храносмилането на диетични фибри, които обикновено не се усвояват от човешкото тяло.
  • лактази – както подсказва името, усвояват лактозата, млякото и неговите производни, като разграждат тези молекули до прости захари (глюкоза и галактоза).
  • пектинази – ензими, които разграждат плодовия пектин, като по този начин повишават неговата хранителна и пребиотична стойност.
  • бромелаин – вид ензим с протеолитична активност, известен също със своите системни ефекти върху възпалението и окисляването.
  • папаин – извлечен от сок от папая, има протеолитично действие, както и множество биологични активности, включително противовъзпалителни и антиедемични ефекти.
  • алфа-галактозидази – насърчават усвояването на сложни въглехидрати от храната, като по този начин намаляват процесите на ферментация и противодействат на образуването на газове.

Продуктът е регистриран и одобрен от Българската Агенция по Безопасност на Храните (БАБХ). Детайли:

ИМЕ НА ПРОДУКТА: Ензумазик /Хранителна добавка/

НОМЕР НА ВПИСВАНЕ НА ПРОДУКТА: Т242400575

ДАТА НА ВПИСВАНЕ НА ПРОДУКТА: 11/12/2023 г

ВИД РАЗФАСОВКА (НА ПРОДУКТА): 30 калсули | ДОЗИ В ОПАКОВКА: 15

ПРОИЗВОДИТЕЛ: Yamamoto Research / ДЪРЖАВА: Италия

СЪСТАВКИ В ПРЕПОРЪЧИТЕЛНАТА ДНЕВНА ДОЗА: СЪДЪРЖАНИЕ НА АКТИВНИЯ СЪСТАВ ВЪВ ДОЗА: (2 КАПСУЛИ)

амилаза протеаза – 12000DU

глюкоамилаза (16 AGU) – 24000 HUT

липаза – 400 мг

целулоза – 900 LU

латаси – 2400 CU

пектиназа – 4000 ALU

бромелин – 50 ендо-PG 200 мг

папаин – 150 мцг

алфа галактозидаза – 30 мг

ДЕТАЙЛЕН СЪСТАВ И СЪПЪТСТВАЩИ СЪСTАВКИ: 

Ензимна смес от ферментирал растителен субстрат (амилаза, протеаза, глюкоамилаза, липаза, целулаза, лактаза, пектиназа), броме аин (от Ananas comosus (L.) Merr., стрък), капсула (глазиращ аг ент: хидрокси-пропил-метилцелулоза, цвят: калциев карбо нат); пълнител: микрокристална целулоза; антислепващи аге нти: силициев диоксид, магнезиеви соли на мастн и киселини; алфа-галактозидаза (от ферментация на Aspergillus oryzae), папаин (от Carica papaya L., плод).

ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ:

За подпомагане доброто храносмилане.

НАЧИН НА ПРИЕМ:

Приемайте по 2 капсули на ден с вода, по време на хранене. Препоръчваме да разделите приема на 2 таблетки Ензимазикc през деня: 1 на обяд и 1 на вечеря.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ:

Продуктът да се съхранява на място, недостъпно за малки деца. Продуктът да не се използва като заместител на разнообразното хране Не се препоръчва за деца или бременни жени. Не привишавайте препоръчителна дневна доза!

ВНОСИТЕЛ: 

„Биг Бой Шоп“ ООД – гр. Стара Загора, ул „Рила“ – №8

СКЛАД:

„Биг Бой Шоп“ ООД – гр. Варна, бул. „Чаталджа“ – №20 – регистрация № 03090176

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “ENZYMASIC – 30 КАПСУЛИ / 15 ДОЗИ”